נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

התרגיל המסריח של דש חשד שהריצה אג"ח כדי להקפיץ קרן נאמנות לראש דירוג הקרנות

על פי החשד, הרשות בוחנת האם בקרן הכספית "הריצו" אג"ח מסוג שחר ביום המסחר האחרון של 2008 על מנת לסיים את 2008 כראשונים בדירוג.

 

 
 

כתב פאנדר קרנות נאמנות
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
16/08/2009

עיתוני הכלכלה חושפים היום חשד למרמה והרצה של אג"ח בדש קרנות נאמנות. על פי החשד; הורצה אג"ח מסוג שחר בקרן הכספית, על מנת לעלות את מחיר האג"ח וכך גם את מיקום תשואת הקרן למקום הראשון בטבלת התשואות.  

קרן דש כספית, קרן מרכזית מבית ההשקעות דש ובניהולו של קובי לוינסון. על פי החשד ביצעו הסוחרים בקרן מסחר יוצא דופן באג"ח שחר 2671 בשלבי הנעילה של ה31 לדצמבר 2008.

דש בתגובה טוענת כי היא מתייחסת באדישות לפרטי המקרה. הטענה היא כי לבנתיים הראיות אינן יותר מטיוטת בדיקה. בדיקות אלו נערכות תכופות ובאופן רוחבי לכל בתי ההשקעות, כחלק מהפעילות הרגולטורית של שוק ההון.

אגרת החוב שבעין הסערה היתה למעשה האחזקה המשמעותית ביותר מתוך סך נכסי קרן הנאמנות הכספית של דש. האגרת היוותה כ 28% מתוך הון הקרן.

הרשות הואילה להוסיף שאם מחיר האג"ח היה מסיים את המסחר במחירו הקודם ללא הרכישה של 180 מיליון ערך נקוב, הקרן היתה מסיימת את השנה כסגנית בטבלת התשואות (שניה לכספית של מנורה). 180 מיליון ₪ מהווים כ 100% מן המחזור. מספרים שאינם שכיחים לא בתחום הרכישה הקבועה של הקרן ולא בכמובן ממחזור המסחר שמתבצע על ידי האג"ח.

הלימיטים (ערך רכישה מכסימלי) שבהם השתמשו עובדי הקרן לרכישת האג"ח צמחו עם סיומו של המסחר הלאומי, לעיתים אף יותר מ3% ממחיר האג"ח. פעולות אלו חשפו את בעלי היחידות להפסדים גדולים בקרן..

דש ממשיכה לטעון כי היא רואה בחומרה רבה כל נסיון להטיל בה דופי ולפגוע בשמה באמצעות כותרת זו או אחרת. מעת לעת מתבצעות ביקורות שוטפות של רגולטורים בדש קרנות נאמנות. לפני כחודשיים וחצי התבצעה ביקורת רוחבית, במסגרתה נבדקו מספר נושאים, ביניהם פעילות בקרנות שונות, לקרבות בקרן הכספית. עד כה לא נתקבל דו"ח סופי של הביקורת. על הלימיטים יוצאי הדופן דש מגיבה כי הם נערכו "משום שיקולים כלכליים בלבד".

חשוב להזכיר כי גם בעת המדוברת, כלומר תחילת 2009, היתה מחלוקת אדירה בין שני בתי ההשקעות על דירוג תשואת הקרנות הכספיות שברשותם. שני החברות טענו בצוותא כי אם וכאשר התשואה השנתית היתה נמדדת ביותר משני מספרים לאחר הנקודה העשרונית, הקרנות המנוהלות על ידם היו זוכות בראשות טבלת התשואות. המחלוקת לא תמה ואף לובתה על ידי שיח פנימי שהתקיים על ידי הסוחרים הפועלים תחת מטריית הקרנות. לדעתם היה כבר אז ניתן להבחין במסחר בעל אופי שונה ומחשיד בכל הנוגע למלחמה בין שתי הקרנות הנ"ל. היום השיח הפנימי מקבל תוקף רשמי עם הדלפת הטיוטה לתקשורת.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

 

x