נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

הישג ללשכת סוכני הביטוח >> הממונה על שוק ההון ממליץ - סוכני הביטוח יוגדרו כ"מקצועי חיוני"

נשיא הלשכה, ליאור רוזנפלד: "אני שמח שהממונה על רשות שוק ההון הכיר בחשיבותם של סוכני הביטוח כחיוניים לציבור. אנחנו מודים לברקת על הירתמותו למען הסוכנים."

 

 
ליאור רוזנפלד צילום גיא קרן ליאור רוזנפלד צילום גיא קרן
 

בועז קידר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
01/04/2020

לשכת סוכני הביטוח פעלה בימים האחרונים מול הממשלה לשלב את סוכני הביטוח כעובדים חיוניים במסגרת תקנות החירום. כפועל יוצא לכך, הודיע היום (ב') בדיון שנערך בוועדת הכספים בכנסת, הממונה על שוק ההון, הביטוח והחסכון הפנסיוני, ד"ר משה ברקת, כי הוא ימליץ לשר הרווחה להגדיר את סוכני הביטוח כ"מקצוע חיוני".

ברקת אמר במהלך הדיון כי יגיש את הבקשה הנדרשת שתהפוך את סוכני הביטוח כך שיוגדרו כמקצועי חיוני במסגרת תקנות שעת חירום שגובשו. הצעד הזה יאפשר לסוכנים ניידות גבוהה יותר, בצל משבר הקורונה, בשעה שהשירותים שלהם נדרשים יותר מתמיד והסוכנויות נתקלות בנחשול של בקשות מצד הציבור המודאג.

נשיא לשכת סוכני הביטוח, ליאור רוזנפלד: "הכללתם של סוכני הביטוח כמקצועי חיוני היא הכרח וצו השעה. אני מבקש להודות לשר הרווחה, אופיר אקוניס, לראש רשות שוק ההון, ד"ר משה ברקת וליו"ר וועדת הכספים, ח"כ עודד פורר."

מ"מ וסגן נשיא לשכת סוכני הביטוח, ליאור הורנצ'יק: "בשבועות האחרונים אין לנו שגרה והטלפון לא מפסיק לצלצל. אנחנו נתקלים בעשרות אלפי בקשות מהציבור המודאג שרוצה פתרונות. עלינו לספק אותם ואנחנו נעמוד בפרץ, לשם כך הכרחי שנוגדר  כמקצוע חיוני ונמשיך לשרת את הציבור כעורק של חמצן."

יו"ר הוועדה הפנסיונית בלשכת סוכני הביטוח, אייל פז מציין כי "החסכונות ארוכי הטווח של הציבור הפכו בימים אלה למשענת ליום סגריר עבור רבים. עלינו מוטלת החובה לייעץ, גם במצבי קיצון, בצורה שקולה ואחראית לציבור. מצד שני אנחנו חייבים את הכלים הרגולטוריים החיוניים להצלחתנו."

מוקדם יותר היום הודיעה הלשכה כי מבדיקה שערכה נמצא שבשבועיים האחרונים הוגשו מעל ל-5,000 תביעות לאובדן כושר עבודה דרך הסוכנים, מעל ל-3,000 תביעות רכישות הוגשו שנוגעות בד"כ לפריצות ולא פחות מ-200,000 פניות נעשו על ידי מעסיקים בבקשה לעצור את התשלומים לביטוחי המנהלים וההפקדות לקרנות הפנסיה.

 

x