נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

היה טוב עכשיו רע יהיה טוב

עד המחצית הראשונה של שנת 2010 צפויים המדדים המובילים בעולם להיסחר במגמה של ירידות שערים. אולם בטווח הארוך, תמשיך המגמה החיובית בשוקי המניות לשלוט בזכות נתוני מיקרו ומאקרו טובים, במיוחד בשוק המקומי. במחצית השנייה של השנה צפוי השוק...

 

 
 

אבידן מלמד ומיכל גבאי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
08/02/2010

לאחר עליות שערים קלות במדדים המובילים בעולם בחציו הראשון של השבוע, שבו המדדים לרדת בחדות תוך עליה חדה ב"מדד הפחד" (VIX). עיקר הירידות נבעו מהחשש לגורלן הכלכלי של יוון, פורטוגל וספרד. החשש הוא ששלוש המדינות הללו לא תצלחנה לעמוד בחובותיהן ותזדקקנה לסיוע.

מבט קדימה להמשך חודש פברואר: ארה"ב- למרות שגם השבוע מרבית הדוחות הכספיים ונתוני המאקרו היו טובים מהצפוי, לדוגמא: שיעור האבטלה ירד לרמה של 9.7% בעוד שהצפי עמד על 10.1%, ירדו המדדים המובילים בשיעור חד תוך עליה חדה במדד הVix , בעיקר ביומים האחרונים של השבוע.

להערכתנו, הירידות האחרונות נובעות מארבע סיבות עיקריות:

הראשונה, גורמים טכניים המעידים כי בטווח הקצר-בינוני המגמה השתנתה למגמת ירידה.

הסיבה השנייה הינה החשש להידוק הרגולציה בתחום הפיננסי בארה"ב, שתצמצם את יכולת הבנקים הגדולים בארה"ב ליטול סיכונים גדולים בעתיד.

הסיבה השלישית הינה החשש כי הצמיחה תתמתן ברבעונים הקרובים, שכן הגורמים שהביאו לצמיחה הם מעורבות הממשלה ,חבילות התמריצים שהעבירה וחידוש מלאי העסקים.

הסיבה הרביעית והאחרונה הינה החשש לגורלן הכלכלי של יוון, פורטוגל וספרד. חשש זה ניכר בחוזי ה-CDS המהווים תעודת ביטוח על האג"ח של ממשלות יוון, פורטוגל וספרד, אשר זינקו לשיא של 9 שבועות בלונדון. בינתיים, יוון היא מקור הדאגה הגדול ביותר, שכן היא צריכה לפרוע חובות בהיקף של 30 מיליארד אירו בחודש מאי.

לפיכך, בדומה להערכתנו בשבוע הקודם, אנו צופים כי ירידות השערים שחווינו בתקופה האחרונה תמשכנה ללוות אותנו בחודשים הקרובים והמדדים המובילים בארה"ב ירדו בשיעור של 5%-15%. בטווח הארוך, המגמה הראשית הינה עליה ונתוני המאקרו והדוחות הטובים שפורסמו לאחרונה הם אלה שיקבעו את הטון.

להערכתנו, עד סוף השנה צפויים המדדים המובילים בארה"ב לעלות בכ-10%, אולם כפי שציינו לעיל, נקודת הזמן הנוחה להגדלת החשיפה לשוקי המניות הינה רק לאחר ירידה חדה יותר במדדים המובילים בארה"ב .

מדינות ה bric- - מבחינה טכנית, בטווח הבינוני מגמת העלייה לה היינו עדים עד כה שינתה כיוון והפכה למגמת ירידה, בעיקר בסין הודו וברזיל. להערכתנו, המדדים המובילים במדינות אלו צפויים להמשיך ולרדת גם בחודשים הקרובים בשיעורים שינועו בין 7% ל-15%. בשלב זה השקעה במדדים אלו אינה כדאית וצופנת בחובה סיכון גבוה למשקיע. לראיה, בשבוע החולף נרשמו פדיונות של כ-1.6 טריליון דולר מהקרנות המשקיעות בשווקים המתעוררים, פדיונות הגבוהים ביותר מזה 24 שבועות . ישראל- בניגוד לירידות ברוב מדדי העולם הפגין השוק המקומי יציבות וירידות השערים שנרשמו בשבוע האחרון היו נמוכות.

להערכתנו, מגמה זו תמשך ובחמשת החודשים הקרובים שוק המניות המקומי, בעיקר מדד המעו"ף, צפוי להיסחר במגמת דשדוש רחבה שיכולה לנוע בטווח של כ-50 נקודות כלפי מעלה ועד כ-80 נקודות כלפי מטה . המדדים צפויים להמשיך ולעלות רק במחצית השנייה של השנה.

לסיכום, עד המחצית הראשונה של שנת 2010 צפויים המדדים המובילים בעולם להיסחר במגמה של ירידות שערים. אולם בטווח הארוך, תמשיך המגמה החיובית בשוקי המניות לשלוט בזכות נתוני מיקרו ומאקרו טובים, במיוחד בשוק המקומי. במחצית השנייה של השנה צפוי השוק המקומי לשוב ולעלות. כמובן, שבמידה שירידות השערים תתרחשנה בקצב מהיר יותר ומוקדם מהצפוי (5-6 חודשים) ניתן יהיה להגדיל פוזיציה מנייתית לפני חודש יולי השנה.

שוק האג"ח : להבדיל משוק המניות נרשמו השבוע בשוק האג"ח עליות שערים שאפיינו את כל האפיקים, ממשלתיים וקונצרנים, צמודי מדד ושקליים. עליות השערים נתמכות בנתוני הגירעון הממשלתי לחודש ינואר. מנתוני משרד האוצר עולה כי בחודש ינואר הסתכם העודף התקציבי בפעילות המקומית ב- 4.1 מיליארד ש"ח. סך ההכנסות ממסים הסתכמו בכ- 17.2 מיליארד ש"ח לעומת 14.2 בינואר אשתקד. במשרד האוצר מציינים כי רמת ההכנסות ממסים דומה לזו שנרשמה בחודשי ינואר בשנים 2007-2008. גם במק"מים נרשמו עליות גבוהות מהמתבקש מהזחילה לפדיון. העליות התבטאו בהנפקת מק"מ מסדרה 211 שנסגרה בתשואה של 2.05% לעומת 2.20% בהנפקת המק"מ בחודש הקודם. לאחר הנפקה ירדה התשואה ובמהלך הבוקר נסחר המק"מ לשנה לפי תשואה של 1.93%. הירידה משקפת את הצפי לדחיית העלאת הריבית והינה עקבית עם הירידה בציפיות האינפלציה כפי שהן נגזרות משוק ההון. בארה"ב נפתח השבוע שעבר בירידות שערים בהשפעת העלייה החדה במדד מנהלי הרכש לרמה של 58.4 בחודש ינואר לעומת 54.9 בחודש הקודם וצפי ל- 55. בהמשך השבוע גברו חששות מאי עמידה בהתחייבויותיהן של מדינות באירופה כגון יוון, פורטוגל וספרד. לאור העלייה בשנאת הסיכון של המשקיעים חזרו התשואות על אג"ח ל- 10 שנים לרמה של 3.57%, קרוב לרמתן בשבוע הקודם.

אגרות חוב שקליות : אגרות החוב השקליות נסחרו השבוע בעליות שערים שהיו גבוהות יותר במח"מים הארוכים. התשואה על אגרות החוב מסדרה 120 ירדה מ- 5.06% ל- 4.93% היום בבוקר, כך שהפער מול אגרות החוב ארה"ב ל- 10 שנים ממשיך לרדת ל- 1.36%, לעומת 1.45% בשבוע שעבר. באפיק השקלי אנו ממשיכים להעדיף את המח"מ הבינוני. עם זאת, אנו ממליצים על בניית מח"מ סינטטי באמצעות שילוב של מק"מ לשנה הנסחר לפי תשואה של 1.93% אגרת חוב ממשלתית עם מח"מ 8 שנים מסדרה 120 בתשואה של 4.93%.

צמודי מדד : גם האפיק הצמוד התאפיין בעליות שערים, אם כי הללו היו מתונות מהעליות באגרות החוב השקליות. כתוצאה מכך, נרשמה ירידה בציפיות האינפלציה הנגזרות משוק ההון. בסוף השבוע עמדו הציפיות האינפלציוניות לשנה הקרובה על 1.6% לעומת 2.07% בשבוע הקודם. הציפיות לטווחים הארוכים מגיעות ל-2.50% לעומת 2.58% בשבוע הקודם.
החששות שהעיבו על שוק המניות לא הותירו את חותמם על האפיק הקונצרני ואגרות החוב הקונצרניות הצמודות למדד עלו בשיעור ממוצע של 0.64%. לאור המרווחים נמוכים, לטעמנו, בין אגרות החוב הקונצרניות לממשלתיות, אנו ממליצים להקטין את החשיפה לאפיק הקונצרני במח"מ שמעל ל- 4 שנים.

אבידן מלמד ומיכל גבאי More בית השקעות

מסמך זה הוכן על ידי מור בית השקעות בע"מ. מור בית השקעות בע"מ ו/או עובדיו ו/או כותבי הדו"ח אינם אחראים לשלמותם או דיוקם של הנתונים והחישובים בסקירה או לכל אי דיוק ,שגיאה, השמטה או ליקוי אחר בסקירה או בתחזית הכלולים בה ,לרבות שינויים מידיים ו/או מתמשכים שיש בהם כדי לשנות ו\או להשפיע על התחזית.מסמך זה אינו מהווה הזמנה לקנות או למכור ניירות ערך. מסמך זה מובא אך ורק לידיעתם של משקיעים מקצועיים ומנוסים, האמורים לבצע את החלטתם בנוגע להשקעות בלי להסתמך שלא לצורך על מסמך זה או כל תיעוד אחר הקשור אליו. מור, הדירקטוריון שלה, מנהליה ועובדיה אינם לוקחים על עצמם כל אחריות או (כל חלק עבור כל) הפסד ישיר או נסיבתי הנובע משימוש במסמך זה. מור, הדירקטוריון שלה או מנהליה יכולים, עד בהתאם למגבלות החוק, להיות בעלים,להחזיק, להשקיע או להתעניין, לקנות ולמכור במסחר בניירות ערך או סחורות, הקשורות בצורה ישירה או עקיפה לנושא הדוח הזה.

x