נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

תדיראן הולדינגס || השנה החזקה ואופק הצמיחה מגולמים במחיר השוק

לאומי פרטנרס מורידה את ההמלצה למניית תדיראן להמלצת מכירה

 

 
מרב פישר-שרוני צילום אורן דאימרב פישר-שרוני צילום אורן דאי
 

מרב פישר שרוני
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
10/03/2021

נתוני אחזקות במניית תדיראן הולדינגס

על פי נתוני אתר FUNDER,
209 קרנות נאמנות מחזיקות במניית  תדיראן הולדינגס בהיקף של 176.68 מיליון שקלים

הקרנות המחזיקות באחזקה משמעותית במניה - לרשימת האחזקות המלאה


להלן שינוי אחזקות קרנות הנאמנות במניית תדיראן הולדינגס על-פי נתוני FUNDER-MVF





תדיראן מסיימת שנת שיא: 
החברה הציגה גידול של כ-15.9% בהכנסות בשנת 2020. העלייה בהכנסות נבעה מגידול כמותי וכספי במכירות המזגנים, במיוחד בחודשי הקיץ, בהם נרשמו שיאים בהיקפי הצריכה במשק, במיוחד בתחום מוצרי החשמל הביתיים. בשנה החולפת, תחת משבר הקורונה, זמן השהייה בבתים עלה באופן משמעותי, מה שהביא, לשימוש מוגבר במכשירי החשמל הביתיים, לרבות מיזוג האוויר, אשר הושפע גם ממזג האוויר, והביא לעלייה בבלאי וכתוצאה מכך לעלייה בהיקף ההחלפות והשדרוגים של מוצרים אלו.

ברבעון הרביעי, בשל השפעות עונתיות, ראינו התמתנות במגמה זו למול הרבעונים הקודמים אך עלייה של מעל 20% למול הרבעון המקביל. העלייה בהכנסות הביאה לשיפור גם במדדי הרווחיות של החברה, למול השנה המקבילה. אנו מניחים ששנת 2021 תתאפיין גם היא בצמיחה גבוהה יותר מזו שראינו בשנים קודמות, בשל המשך השימוש המוגבר במיזוג אויר ועלייה בבלאי, וכן כתוצאה מעליית מחירים, אך להערכתנו הצמיחה תהיה מתונה יותר. החברה הודיעה על חלוקת דיבידנד של 50 מ' ₪ שתתבצע ב-22/3/21 . סך הדיבידנד שחולק השנה מהווה כ-73% מהרווח השנתי הכולל.

כניסה לתחום הטיפול באוויר:   החברה הודיעה כי בעקבות השלמת הפיתוח של הטכנולוגיה בתחום זה, וקבלת פטנט רשום על מוצר לטיהור אוויר בחללים סגורים, היא משיקה השנה מוצר ראשון, אשר מיועד להשתלב עם מוצרי מיזוג אויר מרכזי ואינוורטר, מכל היצרנים. מדובר ביחידה עצמאית, המתחברת לכל מזגן, ועלותה לצרכן הסופי עומדת על כ- 1,200 ₪, על פי החברה. בהמשך השנה, לקראת הקיץ, צפויה החברה להשיק מוצר נוסף, המותאם למזגנים עיליים ומפוצלים. החברה מעריכה כי תוכל למכור עשרות אלפי יחידות ממוצר זה כבר השנה.

בהסתכלות קדימה מדובר במוצר מעניין, עם פוטנציאל התרחבות לתחומים נוספים כמו תחבורה, מיזוג חללים גדולים ואף חקלאות והחברה מתכוונת לפנות לשוק הבינלאומי עם המוצר, כאשר כבר כיום יש מגעים עם חברות מיזוג מובילות. קשה לאמוד את הפוטנציאל של מוצר זה, אך להערכתנו הוא יהיה אחד ממנועי הצמיחה של החברה בעתיד.

רכישת חברת 'אלירן סולאר' הושלמה והפעילות הוטמעה בחברה: תדיראן הודיעה בדצמבר האחרון על חתימת עסקה לרכישת 75% מחברת אלירן סולאר בע"מ, חברה פרטית בתחום היבוא, ההפצה, יצור וסחר של מוצרים בתחום האנרגיה הפוטו וולטאית בישראל. החברה אינה קבלנית בתחום אלא מהווה ONE-STOP-SHOP לקבלנים בתחום זה, הפועלים בעיקר בשוק הביתי והמסחרי. סך התמורה בעסקה, לאחר התאמות, עמדה על כ-55 מ' ₪ ומשקפת שווי לחברה הנרכשת של כ-74 מ' ₪.

העסקה נחתמה ונסגרה בינואר האחרון. על בסיס הנתונים שנמסרו בדיווח החברה, פעילות זו, אשר תיקרא מהיום "תדיראן סולאר", צפויה להוות כ-20%-25% מפעילות תדיראן. התחום הסולארי בישראל צפוי לצמוח בקצב מהיר בשנים הבאות, אולם החברה מתמקדת כיום בפרויקטים קטנים, על גגות בתים ומרכזים מסחריים, כך שקשה להעריך מה יהיה קצב הצמיחה בנישה זו. בכל מקרה, על בסיס הנתונים שנמסרו, מדובר בעסקה טובה בתחום צומח, אשר צפוי לתרום לתוצאות תדיראן גם בעתיד.

שורה תחתונה: תדיראן היא חברה יציבה, עם מוניטין ארוך שנים ומותג חזק, אשר הציגה שיפור לא מבוטל בשנים האחרונות מבחינת נתח השוק וחוזק המותג. ניכר כי לחברה יש מנועי צמיחה גם לשנים הבאות, עם כניסה לתחומים חדשים וצומחים ולטריטוריות חדשות. יחד עם זאת, אנו מעריכים כי על אף מנועי הצמיחה והשיפור הצפוי בתוצאות החברה בשנים הבאות מחיר השוק של המניה גבוה, מגלם את הצמיחה העתידית, ואף מעבר לכך. בשל כך אנו מורידים את המלצת ההשקעה במניה ל-SELL, במחיר יעד של 280 ₪ למניה, נמוך בכ-17% משווי השוק היום. מחיר היעד הוא לפני חלוקת דיבידנד בהיקף של כ-5.86 ₪ למניה.

x