נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

בנק הפועלים מגייס מיליארד דולר בהנפקת אג"ח פרטית

הנפקה של אג"ח מסוג COCO בגיוס מגופים בינלאומיים

 

 
דב קוטלר, צילום: גדי דגוןדב קוטלר, צילום: גדי דגון
 

כלכלני פועלים
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
17/10/2021

על רקע המשך מגמת הצמיחה המואצת של הבנק ומתוך רצון לגוון את בסיס המשקיעים ולייצר אופטימיזציה במבנה ההון, בנק הפועלים השלים היום את שלב התמחור בהנפקה פרטית בינלאומית למשקיעים מוסדיים בהיקף של מיליארד דולר של כתבי התחייבות נדחים המירים מסוג COCO במסגרת גיוס רחב בקרב משקיעים מוסדיים בארה"ב, באיחוד האירופי, בבריטניה ובמדינות נוספות ברחבי העולם. ההנפקה זכתה לביקושים בהיקף של למעלה מ-2.6 מיליארד דולר בקרב עשרות גופי השקעה מובילים ברחבי העולם. 

ההנפקה היא של אגרות חוב מסוג COCO (כתבי התחייבות נדחים המירים) לתקופה מקסימלית של 10.25 שנים ובריבית שנתית של 3.255%. 

לראשונה בישראל, הונפקו אג"ח מסוג COCO ירוק (Green Bond) בהתאם לעקרונות הבינלאומיים לאג"ח ירוק של ה-ICMA. בכוונת הבנק להשתמש בסכום השווה לתמורת ההנפקה לטובת מימון של פרויקטים ירוקים ידידותיים לסביבה בתחומים של אנרגיות מתחדשות, תחבורה ירוקה, בנייה ירוקה, מחזור פסולת והתייעלות אנרגטית. ההנפקה הייחודית, הנעשית לראשונה בישראל על ידי בנק הפועלים, תומכת בשאיפת הבנק להמשיך ולקדם מימון והשקעות בתשתיות ירוקות בישראל ולסייע בהשגת יעדי מדינת ישראל במעבר לכלכלה דלת פחמן.  

כתבי ההתחייבות יירשמו למסחר במערכת "רצף מוסדיים" בבורסה בישראל. 

ההנפקה התבצעה בהובלת החתמים הבינלאומיים Citi, JP Morgan, Barclays, Morgan Stanley, Jeffries, והמפיץ הישראלי פועלים IBI. 

מנכ"ל בנק הפועלים, דב קוטלר: "הביקושים הגבוהים בהנפקה מהווים עדות נוספת למובילות של הבנק ולאמון הרב שהבנק זוכה לו בשווקים הפיננסיים הבינלאומיים. ההון שגויס יאפשר לבנק להמשיך במגמת הצמיחה המואצת ולייצר אופטימיזציה בניהול ההון שלו". 

x