נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מובילאיי אינסייד - עסקי הנהיגה העצמית של אינטל יוצאים לדרך עצמאית - לאינטל יש עוד כמה דברים בשרוול

אינטל מעודדת את עסקי הנהיגה העצמית הצעירה שלה מובילאיי, לעשות את דרכה בעולם הגדול והודיעה מוקדם יותר השבוע על תוכניות לרשום את מובילאיי בבורסה - מי הקרנות שמחזיקות אינטל מעל 1% מנכסיהן ?

 

 
Image by Bruno Germany from PixabayImage by Bruno Germany from Pixabay
 

עמית. י
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
08/12/2021

ההחלטה של אינטל לרכוש את מובילאיי ב-2017 התבררה כעסקה דיי ממולחת: יצרניות כלי רכב חשמליים (EV) מוסיפות יותר ויותר יכולות נהיגה עצמית לדגמים האחרונים שלהן, דבר שיצר ביקוש גבוה מאד לשבבים ותוכנות מיוחדות של מובילאיי.  ביקוש כל כך גבוה למעשה, שהעסק השיג ביצועים טובים יותר מאינטל, חברת האם שלו ובנוסף, ההכנסות של מובילאיי צפויות לצמוח ב-40% השנה, בעוד שהכנסותיה של אינטל צפויות לרדת בסביבות 6%.

מנכ"ל אינטל, פט גלסינגר עובד נמרצות מאז שהוא מחזיק בהגה בניסיון להחיות את מזלה של יצרנית השבבים הגדולה בעולם. אינטל, זה מכבר היצרנית הדומיננטית של מעבדי מחשבים, ויתרה על נתח שוק למתחרות כמו Advanced Micro Devices Inc ואחרות נוספות ולגמרי איבדה את היתרון הטכנולוגי שלה בשווקי מפתח.

על רקע זה, רכישת מובילאיי בראשות אמנון שעשוע הייתה נקודת אור מיוחדת. העסק, שנרכש על ידי אינטל ב-2017 תמורת כ-15 מיליארד דולר, צמח באופן עקבי ומהר הרבה יותר מאינטל, והוא משרת תעשייה שעדיין מתהווה. אינטל צופה כי שוק הסיליקון לרכב יגיע ל-115 מיליארד דולר עד סוף העשור. 

החברה בדקה את הטכנולוגיה שלה בציי רובו-מוניות בטוקיו, פריז, שנגחאי ודטרויט. היא רשמה הכנסות של 326 מיליון דולר ברבעון האחרון, עלייה של 39% לעומת שנה קודם לכן. הרווח התפעולי טיפס ל-105 מיליון דולר, כפול מהשנה הקודמת.  
 
גרף שבועי אינטל מקור TradingView

כך שאינטל לגמרי מלאת גאווה במובילאיי.  ביום שני החברה הדגישה שהפלח הזה זכה בחוזים גדולים עם יותר מ-30 יצרניות מכוניות מובילות מהתחום. למעשה, חברת המחקר Guidehouse Insights מעריכה שמובילאיי כבר תפסה כ-80% מהשוק העולמי ל"מערכות ראייה מתקדמות לסיוע לנהג"...חיישנים. אז כמו כל "הורה" טוב, אינטל, חברת האם סוף סוף מוכנה להעמיד את מובילאיי שלה על ארבעת הגלגלים שלה ואכן יצרנית השבבים הודיעה כי מובילאיי תירשם בבורסה לקראת אמצע השנה הבאה.

עד היום מובילאיי הוערכה נמוך על ידי משקיעים כי היא חלק מחברה הרבה יותר גדולה והציפיה היא שמידה רבה יותר של עצמאות תסייע גם לפרופיל העסק בתעשיית הרכב וגם בגיוס לקוחות.

למה שיהיה אכפת לך?

ההחלטה של אינטל לרישום בבורסה אמורה לפעול הן לטובתה והן לטובת מובילאיי: מורגן סטנלי מעריך שהרישום בבורסה יאפשר ליצרנית השבבים לפנות מזומנים לשימושים טובים יותר במקומות נוספים, תוך שהרישום הזה עדיין יאפשר לה להרוויח מהצמיחה של מובילאיי כבעלת השליטה. זה אמור להועיל למניה הקטנה שלה, שהצליחה פחות במדד שעוקב אחר כמה מיצרניות השבבים הגדולות ב-25% השנה. ואכן, אפשר לראות שאתמול, יום שלישי, כבר הייתה התחלה טובה: המשקיעים העלו את מחיר מניית אינטל קרוב ל9%.


אינטל בהשוואה למדד העוקב אחר כמה מיצרניות השבבים הגדולות מקור Bloonberg

התמונה הגדולה יותר: לאינטל יש עוד כמה דברים בשרוול

אינטל גם הודיעה השבוע שהיא תרכוש את Screenovate שפיתחה טכנולוגיה ידידותית למשתמש המאפשרת העברה מהירה של תוכן למחשבים אישיים לסמארטפונים. מדובר בטכנולוגיה שאומצה על ידי יצרניות מחשבים גדולות כמו HP ו-Dell ומניבה הכנסות המוערכות בכמה מיליוני דולרים בשנה. לחברה 14 פטנטים רשומים בתחום האינטגרציה בין סמארטפונים, מחשבים אישיים וטאבלטים.

בעקבות הרכישה, Screenovate תצטרף ל- קבוצת מחשוב לקוח (CCG) של אינטל, שהיא המחלקה הממוקדת ב-PC של החברה.  אינטל מעריכה שהטכנולוגיה החדשה תשתלב בצורה טובה במוצרי המחשב הקיימים שלה ומתכננת להמשיך לפתח ולשווק את המוצרים הקיימים של Screenovate ולעבוד יחד עם צוות החברה לשיפור חווית המשתמש במחשבים.

יש לומר שהחברה בונה על כך שזה יסייע לייצר זרימה של לקוחות חדשים. לא נחשפו פרטים פיננסיים על העסקה אך ככל הנראה אינטל תשלם 100 מיליון דולר עבור Screenovate שהוקמה לפני יותר מ-10 שנים על ידי המנכ"ל ג'ושוע גלזר וכיום מעסיקה 40 עובדים.



54
 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 56.47 מיליון ב Intel Corporation

קרנות נאמנות שמחזיקות את Intel Corporation מעל 1% מהיקף נכסיהן

שם קרןאחוז מהקרןבשקליםכמות ניירותסוג
א.ש SmartBeta מחקה ארה"ב A.B מנוטרלת מט"ח 5.42% 1724682.34 10027 מניות חו'ל
אדמונד דה רוטשילד RTF אינדקס Global Manufacturers מנוטרלת דולר מחיר 3.38% 986269.93 5734 מניות חו'ל
אושן יצירה גלובל אקוויטי 3.01% 1995244.36 11600 מניות חו'ל
אי.בי.אי. מחקה אינדקס מוליכים למחצה גלובלי EW מנוטרלת דולר 2.79% 1063327.64 6182 מניות חו'ל
מיטב מניות טכנולוגיה חו"ל 2.62% 3784084.13 22000 מניות חו'ל
S&P Kensho Autonomous Vehicles PTF 2.52% 493994.98 2872 מניות חו'ל
פסגות ענקיות טכנולוגיה חו"ל 2.19% 4024889.48 23400 מניות חו'ל
אלטשולר שחם ירוקה גלובלי 2.15% 4063246.33 23623 מניות חו'ל
הראל חו"ל סקטורים בצמיחה 1.8% 9288206.5 54000 מניות חו'ל
ילין לפידות מניות חו"ל 1.18% 2179288.45 12670 מניות חו'ל
פסגות מניות רובוטיקה חו"ל 1.1% 393888.76 2290 מניות חו'ל
אנליסט טכנולוגיות חו"ל 1.1% 4076490.63 23700 מניות חו'ל
ילין לפידות מניות חו"ל נקובה $ 1.01% 1028582.87 5980 מניות חו'ל
x