לאחר העסקה תעמוד לרשות GoTo קופת מזומנים משותפת של כ-25 מיליון דולר. שווי GoTo בעסקה עומד על כ-115.2 מיליון דולר ושווי נרהטק בעסקה עומד על 42.8 מיליון דולר וכאמור משקף עסקה של כ-158 מיליון דולר
GoTo היא חברת התחבורה השיתופית הגדולה בישראל ומהמובילות בעולם בתפישת התחבורה כשירות.
בין המשקיעים ב- GoTo נמנים קבוצת שגריר בשליטת DBSI, אדם נוימן ומשפחת אונגר.
גיל לייזר עם מוצרי GoTo Global, צילום: גלעד בר-שלו
חברת נרהטק מדיה בע"מ (ת"א: נרטק) מדווחת על חתימה הסכם לרכישת ניירות ערך של חברת גוטו גלובל מוביליטי בע"מ חברה טכנולוגית גלובלית הפועלת בתחום התחבורה השיתופית. השלמת רכישת GoTo כפופה לאישור האספה הכללית של נרהטק.
Goto נחשבת לחברת התחבורה השיתופית הגדולה בישראל ומהמובילות בעולם בתפישת התחבורה כשירות ובנוסף היא פועלת בגרמניה, ספרד ומלטה. במקביל, הנהלת נרהטק פועלת למציאת שותף אסטרטגי או למכירת פעילות האודיו של החברה, טריניטי אודיו.
שוקי אברמוביץ', יו"ר נרהטק: "אנו מדווחים על חתימת עסקת מיזוג עם גוטו מוביליטי שתהפוך את נרהטק לחברה עם צפי לצמיחה חזקה בשנים הקרובות באירופה (גרמניה, ספרד ומלטה) ובישראל. קופת מזומנים בהיקף של כ-25 מיליון דולר שצפויה להיות לחברה הממוזגת מבטיחה את המשך ההתפתחות העסקית בתחום התחבורה המשותפת, אחד התחומים הצומחים והגדולים באירופה ובארה"ב. העסקה משקפת פרמיה משמעותית על מחיר המניה של נרהטק תוך הצפת ערך לבעלי המניות שלנו."
יוסי בן-שלום, יו״ר GoTo Global: ״חתימת ההסכם עם נרהטק מדיה מהווה צעד משמעותי עבורGoTo Global, אותה ראיתי הופכת בעשור האחרון מחברה מקומית לחברה עם פעילות גלובאלית ענפה. אנו מאמינים שהפיכת החברה לציבורית תאפשר ל- GoTo להמשיך לצמוח ולייצר ערך רב לבעלי המניות וללקוחות. אני מברך את כל העוסקים במלאכה, את ההנהלה ואת צוות העובדים ברגע משמעותי זה. החברה גייסה את ההון הנדרש על מנת להתקדם אל השלב הבא ומשאירה לציבור המשקיעים את האפשרות להצטרף אלינו גם כעת למימוש חזון התחבורה של העתיד, כאשר אנו ממשיכים לשאת את בשורת התחבורה השיתופית קדימה, לאחר שנה משמעותית בה הרחבנו את הפעילות הבינלאומית ותקענו יתד בדרך להפוך את החברה למובילת התחום באירופה״.
במסגרת ההסכם תרכוש החברה את מלוא הון המניות של GoTo, בדילול מלא, בתמורה להקצאת כ- 72.9% מהון מניות החברה, בדילול מלא, לבעלי מניות GoTo. לאחר השלמת העסקה, כ- 27.1% מהון מניות החברה יוחזק בידי בעלי מניות החברה הקיימים ערב העסקה. ככל שגוטו תגייס סכומי כסף נוספים עד מועד השלמת העסקה, שווי גוטו לצורך העסקה יעלה בגובה הסכומים שיגויסו.
לצורך ביצוע העסקה, נקבע בין הצדדים, כי שוויה של GoTo יעמוד על 115.2 מיליון דולר ארה"ב, והכולל השלמת גיוס מזומנים בסך של 18 מיליון דולר ארה"ב, לכל הפחות; ושוויה של החברה יעמוד על כ-42.8 מיליון דולר ארה"ב, והכולל קופת מזומנים של כ-11.5 מיליון דולר ארה"ב. נרהטק פועלת למציאת שותף אסטרטגי או למכירת פעילות האודיו של החברה המרוכזת בטריניטי אודיו בע"מ לצד שלישי.
את נהרטק ייצגו עוה"ד אילן גרזי עליזה גביזון וגל פרציגר ממשרד פרל כהן.