נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

ביקושי ענק של קרוב ל-2 מיליארד דולר להנפקת אג"ח ירוק של לאומי למשקיעים בינלאומיים

מהפכת הכלכלה הירוקה

 

 
Photo: Tsung-lin Wu Dreamstime.comPhoto: Tsung-lin Wu Dreamstime.com
 

אדם כהן
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
14/01/2023

לאומי גייס 500 מיליון דולר. 

הכסף ישמש את הבנק למימון פרויקטים ירוקים בהתאם לאסטרטגיית לאומי להעמיד אשראי ירוק בהיקף של 35 מיליארד ש"ח עד שנת 2030.

בנק לאומי הודיע היום כי גייס סכום של 500 מיליון דולר מגופים מובילים בחו"ל ובארץ בהנפקת אג"ח ירוק מסוג CoCo. הביקושים להנפקה במחיר שבה נסגרה עמדו על 1.7 מיליארד דולר.

הנפקה זו מחזקת את הנוכחות של לאומי בשווקים הזרים ואת אמון המשקיעים הבינלאומיים בבנק. לאומי היה הבנק הישראלי הראשון שיצא בהנפקת אג"ח קוקו למשקיעים מחו"ל בשנת 2020 והבנק הראשון שהנפיק חוב בכיר בחו"ל ב-2022, מה שביסס את מעמדו בקרב גופים בינלאומיים מובילים.  

הסכום שגויס בהנפקה ישמש את לאומי למימון פרויקטים ירוקים במגוון תחומים, כגון אנרגיה מתחדשת, בנייה ירוקה, תחבורה נקייה, פיתוח בר קיימא ועוד. ההנפקה היא חלק מאסטרטגיית ה-ESG המתקדמת של לאומי, שבמסגרתה הבנק שם לו למטרה להעמיד עד שנת 2030 אשראי ירוק בהיקף של 35 מיליארד ש"ח. 

נכון לסוף שנת 2021, היקף האשראי הירוק של לאומי הסתכם בכ-12 מיליארד ₪. לאומי מדורג בעשירייה הפותחת במדד 100ESG אנטרופי, הכולל את מאה החברות הציבוריות בעלות דירוג ה-ESG הגבוה בישראל.

את ההנפקה הוביל מטעם לאומי ראש החטיבה הפיננסית, עומר זיו. בצד החיתום, הובלה ההנפקה בידי Citigroup כחתם ראשי, בשיתוף עם Barclays, J.P. Morgan,Jefferies  ו-UBS Investment Bank. לאומי פרטנרס היו המפיצים בישראל.

x