ה-EBIDTA המתואם השנתי צמח בתשואה דו-ספרתית של כ-31.2% לכ-26.9 מיליון דולר.
הרווח הנקי זינק בכ-66.5% לכ-21.3 מיליון דולר.
לחברה היקף מזומנים בסך של כ-35.7 מיליון דולר בקופתה.
תורפז תעשיות השלימה 5 רכישות מתחילת השנה ובסה"כ ביצעה 8 רכישות מאז הפכה לחברה ציבורית במאי 2021.
קרן כהן חזון יו"ר ומנכ"לית תורפז תעשיות: "תורפז מציגה שנת שיא נוספת בצמיחה, שבאה לידי ביטוי בהכנסות, ברווח ובתזרים המזומנים. לקבוצה מבנה הון איתן, מינוף נמוך, תזרים מזומנים גבוה מפעילות שוטפת, היקף המזומנים גדול בקופתה וגיבוי בנקאי ממוסדות פיננסים מובילים בארץ ובעולם. כל אלה מאפשרים לנו להמשיך להצמיח את החברה ברחבי העולם, תוך יישום אסטרטגית הרכישות והצמיחה האורגנית של הקבוצה".
קבוצת תורפז תעשיות המפתחת, המייצרת, משווקת ומוכרת בעצמה ובאמצעות חברות הבת שלה, תמציות ריח, פתרונות טעם, חומרי ביניים ייחודיים לתעשיית הפארמה וחומרי גלם ייחודיים מדווחת היום על תוצאותיה הכספיות לשנת 2022 ולרבעון הרביעי של השנה.
מכירות תורפז בשנת 2022 רשמו צמיחה של 38.9% והסתכמו לשיא של כ-118.6 מיליון דולר, אל מול מכירות של כ-85.3 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול החד נובע הן מצמיחה אורגנית בשיעור של כ-9.9% (מנוטרלת מהשפעות מטבע), והן מרכישה של חברות סינרגטיות לפעילות הקבוצה. השינויים בשערי החליפין של המטבעות בהן פועלת החברה לעומת הדולר גרעו כ-6.5 מיליון דולר מהמכירות בשנה החולפת בהשוואה ל-2021.
חלוקה על פי מגזרים
ההכנסות ממגזר פתרונות הטעם צמחו ב-78.2% ל-59.3 מיליון דולר בהשוואה ל-2021. ההכנסות מפעילות מגזר תמציות הריח גדלו ב-41.4% ל-27.5 מיליון דולר לעומת התקופה המקבילה אשתקד. במגזר חומרי הביניים הייחודיים לתעשיית הפארמה נרשם קיטון של 23.1% בהכנסות ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, בעיקר בשל הורדת רמות מלאים אצל חלק מלקוחותינו. ההכנסות מפעילות מגזר חומרי הגלם הייחודיים טיפסו ב-33.6% והסתכמו ב-15.7 מיליון דולר.
הרווח הגולמי השנתי של תורפז תעשיות רשם שיא נוסף בשנת 2022 וצמח בכ-37.2% ל-47.7 מיליון דולר ביחס לשנה המקבילה ואילו הרווח התפעולי זינק בשנה החולפת ב-70.4% ל-27.3 מיליון דולר לעומת 2021. ה-EBIDTA המתואם בשנת 2022 גדל ב-31.2% ל-26.9 מיליון דולר בהשוואה לשנת 2021.
קבוצת תורפז תעשיות הציגה ב-2022 שיא גם ברווח הנקי, שהסתכם ב-21.3 מיליון דולר, עלייה של 66.5% לעומת אשתקד. לחברה היקף מזומנים בסך של כ-35.7 מיליון דולר בקופתה. בעקבות התוצאות החזקות, אישר דירקטוריון תורפז חלוקת דיבידנד לבעלי המניות בהיקף של כ-5 מיליון דולר שהם כ-0.18 שקלים למניה.
תוצאות הרבעון 4Q 2022
ברבעון הרביעי של 2022 ההכנסות של תורפז עלו בכ-8.7% להיקף הכנסות של 30.5 מיליון דולר. בשל הקדמת הזמנות של מספר לקוחות מהרבעון הנוכחי לרבעון הקודם, נרשם קיטון אורגני (מנוטרל מטבע) של כ-2% ביחס לרבעון המקביל. ההכנסות ברבעון זה הושפעו משינויים בתעשייה בה אנו פועלים, בצל השינויים המאקרו-כלכליים, בהם עליית האינפלציה והריבית, המשפיעים על התאמת וניהול המלאי אצל לקוחותינו. ברבעון הקודם (Q3 2022) ההכנסות של קבוצת תורפז תעשיות זינוק בכ-70%.
הרווח הגולמי גדל ב-14.1% ל-13.3 מיליון דולר לעומת הרבעון המקביל אשתקד והרווח התפעולי זינק ב-177% ל-12.8 מיליון דולר ביחס לתקופה המקבילה אשתקד והושפע לחיוב מיתרת תקבולי חברת הביטוח בסך של 8.8 מיליון דולר, שהתקבלו ברבעון הנוכחי בעקבות אירוע השריפה בנובמבר 2021 במפעל בבית קמה. התקבולים כללו פיצוי בגין מלאי, רכוש ואובדן רווחים. הרווח הנקי ברבעון האחרון של 2022 הסתכם ב-9.5 מיליון דולר זינוק של 140.1% לעומת כ-4 מיליון דולר ברבעון המקביל.
עם פרסום התוצאות הכספיות, קרן כהן חזון יו"ר ומנכ"לית תורפז תעשיות ציינה כי "תורפז מציגה שנת שיא נוספת בצמיחה, שבאה לידי ביטוי בהכנסות, ברווח ובתזרים המזומנים. לקבוצה מבנה הון איתן, מינוף נמוך, תזרים מזומנים גבוה מפעילות שוטפת, היקף מזומנים גדול בקופתה וגיבוי בנקאי ממוסדות פיננסים מובילים בארץ ובעולם. כל אלה מאפשרים לנו להמשיך להצמיח את החברה ברחבי העולם, תוך יישום אסטרטגית הרכישות והצמיחה האורגנית של הקבוצה".
"בשנת 2022 חיזקנו את צוות ההנהלה הגלובלי שלנו. רכשנו בשנה שעברה חמש חברות ברחבי העולם בהצלחה רבה, זאת במטרה להעמיק את הפעילות הגלובלית, לבסס את מעמדנו בעולם ולפתח טריטוריות ושווקים חדשים עבור תורפז. אנו סמוכים ובטוחים שהאסטרטגיה שלנו, המבוססת על שילוב של צמיחה אורגנית ביחד עם מיזוגים ורכישות של פעילויות סינרגטיות לפעילותנו, תוך כדי מינוף הסינרגיה בין החברות בקבוצה הינה הדרך הנכונה להבטחת המשך הצמחת והצעדת תורפז לקראת המשך הצפת ערך לכלל המשקיעים, השותפים, העובדים והלקוחות שלנו".
יישום אסטרטגיית הצמיחה המשולבת
האסטרטגיה של קבוצת תורפז מבוססת על צמיחה משולבת הן באמצעות צמיחה אורגנית והן באמצעות מיזוגים ורכישות של פעילויות סינרגטיות. קבוצת תורפז פועלת ללא ליאות לשילוב ותיאום של פעילות חברות הקבוצה בתחומי המכירות, רכש, פיתוח ועמידה בדרישות רגולטוריות, אשר משפרים את הפריסה הגיאוגרפית של תורפז ותורמים לשיפור הרווח הרווחיות הכוללים של הקבוצה.
קבוצת תורפז מיישמת תוכנית סדורה שפיתחה לשילובה המהיר של כל חברה נרכשת בקבוצה וחיזוק ההנהלה הגלובלית, הכוללת בין היתר שימור ההנהלות הקיימות של החברות הנרכשות ושילובן כחלק מהנהלת תורפז, חיזוק מערך המוצרים והלקוחות והטמעת מערכת הבקרות והשליטה של קבוצת תורפז במערך המכירות (Cross-selling), המחקר ופיתוח, הרכש והכספים של החברות הנרכשות, במטרה להביא למיצוי מהיר ואפקטיבי של הסינרגטיות.
באמצעות מודל זה, תורפז רכשה חמש חברות מתחילת שנת 2022 ושמונה חברות מאז הנפקתה בבורסה במאי 2021. להערכת החברה טרם מוצה מלוא פוטנציאל ההתייעלות והסינרגיה הגלום ברכישות אותן ביצעה בשנתיים האחרונות והם צפויים להתממש בטווח של מספר רבעונים מהשלמת הרכישה.
סיכום רכישות תורפז ב-2022:
רכישת Aromatique Food
באוקטובר 2022, תורפז רכשה 65% מהמניות של Aromatique Food, חברה פרטית המאוגדת ברומניה בתמורה ל-17 מיליון לאו רומני (כ-3.35 מיליון דולר). Aromatique נוסדה ב-2013 ועוסקת במחקר, פיתוח, ייצור, שיווק, מכירה ואספקה של חומרי גלם ותערובות טעם פונקציונאליות מלוחות (SAVORY) לתעשיית המזון ומוכרת בעיקר לשוק הרומני. העסקה הושלמה ב-9 בינואר 2023 ותקבל ביטוי בתוצאות תורפז ברבעון הראשון של שנת 2023.
רכישת Klabin
באוקטובר 2022, רכשה תורפז 81% מהון המניות של Klabin Fragrances חברה פרטית המאוגדת בארה"ב, ובחודש מרץ השנה עדכנה את הסכם הרכישה כך שנכון להיום היא מחזיקה 100% מהון המניות של Klabin. התמורה הכוללת ששילמה תורפז עומדת על כ-22.4 מליון דולר.
Klabin נוסדה ב-1994 ועוסקת במחקר, פיתוח, ייצור, שיווק, מכירה ואספקה של תמציות ריח בהתאמה אישית, תערובות שמנים טבעיות לתעשיית הקוסמטיקה, הטואלטיקה, הנרות ומוצרי הגוף והשיער. תורפז סיימה בימים אלה לאחד את פעילותה של Klabin עם פעילות תורפז בארה"ב, במטרה לחזק את מעמדה של תורפז כשחקן משמעותי בתחום הריחות והטעם בארה"ב.
רכישת פנטאור
באפריל 2022 השלימה תורפז את רכישת פנטאור, בתמורה ל- 10 מיליון ש"ח (כ-3.1 מיליון דולר). פנטאור, שנוסדה ב-1997 ועוסקת בפיתוח, ייצור, שיווק ומכירה של פתרונות פונקציונאליים ייחודיים לתחום האפייה.
רכישת באלירום
במרץ 2022, השלימה תורפז עסקה לרכישת 60% המניות בחברת באלירום בתמורה ל-14.5 מיליון ש"ח (כ-4.6 מיליון דולר).
באלירום הוקמה ב-2001 ועוסקת במחקר, פיתוח, ייצור, שיווק, מכירה ואספקה של תמציות טעם, טבעיות וסינתטיות, ותערובות טעם פונקציונאליות שאינן מתוקות (SAVORY) וכן חומרי עזר וחומרים משלימים לתעשיית המזון.
רכישת LORI
בינואר 2022 השלימה תורפז עסקה לרכישת חברת LORI RKF, חברה פרטית המאוגדת בלטביה, הפועלת בתחום תמציות בשמים (Fragrances) בתמורה לכ-3.1 מיליון אירו (כ- 3.5 מיליון דולר). LORI עוסקת בייצור תמציות בשמים ושיווקן במזרח אירופה, שבעזרתה עתידה תורפז להרחיב את מכירותיה בתחום הריחות, פיתוחם ושווקם במרכז ומזרח אירופה.