נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

שיכון ובינוי - המניה מזנקת 14% בבורסה בעקבות עסקה למכירת 8% ממניות החברה

התקשרות במזכר הבנות לא מחייב למכירת מניות בשיכון ובינוי נדל"ן והקצאת אופציות בחברה מה מחיר העיסקה ומה המחיר בבורסה?

 

 
Image by Hands off my tags! Michael Gaida from PixabayImage by Hands off my tags! Michael Gaida from Pixabay
 

מיכאל לוי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
05/07/2023

החברה מתכבדת להודיע כי ביום 5 ביולי 2023, התקשרה החברה במזכר הבנות לא מחייב ("מזכר ההבנות") עם גוף מוסדי ("הרוכש"), לפיו החברה תמכור לרוכש 8% מהון המניות המונפק והנפרע של חברת שיכון ובינוי נדל"ן בע"מ ("שוב נדל"ן" ו-"המניות הנמכרות", לפי העניין), לפי שווי של חמישה מיליארד ש"ח, וכן תקצה לרוכש אופציות לרכישת 13,714,286 מניות רגילות של החברה, במחיר מימוש של 11 ש"ח למניה, לתקופה של שנתיים ממועד השלמת העסקה ("האופציות"). האופציות יוקצו לרוכש במסגרת הקצאה פרטית. בתמורה למכירת המניות הנמכרות בשו"ב נדל"ן והקצאת האופציות בחברה, ישלם הרוכש לחברה סך כולל של 400,000,000 ש"ח (ארבע מאות מיליון ש"ח) ("העסקה").

על פי תנאי מזכר ההבנות, הצדדים ינהלו מו"מ על הסכם מחייב תוך 90 ימים ממועד החתימה על מזכר ההבנות ("המועד הקובע"), שחתימתו תהיה כפופה לקבלת אישור האורגנים המוסמכים של הצדדים, והשלמתו תהיה כפופה לתנאים המתלים כפי שייקבעו בהסכם. ככל שהצדדים לא יחתמו על הסכם מפורט כאמור עד למועד הקובע, מכל סיבה שהיא, ובהעדר הסכמת הצדדים על דחיית המועד הקובע, יפוג תוקפו של מזכר ההבנות. 

יודגש, כי נכון למועד זה אין כל וודאות כי העסקה תושלם או יושג הסכם מחייב, או שהעסקה תקבל את האישורים הנדרשים על ידי ועדות ההשקעה של הרוכש ו/או האורגנים המוסמכים של החברה. 

תגובת שיכון ובינוי לדיווח המיידי:
 
תמיר כהן, מנכ״ל שיכון ובינוי אמר כי: ״מכירת המניות והצפת הערך בחברת הנדל״ן הן צעד נוסף בסדרה של צעדים שמטרתם חיזוק ההון של החברה ושיפור המאזן הכספי.
 
תמיר כהן הוסיף כי: ״מכירת המניות מצטרפת למכירת האחזקות בכביש ביוסטון,

מכירת מתקן ההתפלה, הכנסת שותפים לבסיסי משרד הביטחון ומהלכים נוספים שיש בכוונת החברה לבצע כבר בחודשים הקרובים.

פעולות אלה בנפרד ובמצטבר ישמשו להפחתת המינוף והתאמתו לסביבה הפיננסית הקיימת״.

לגרף שיכון ובינוי לחצו כאן

212 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 77.49 מיליון בשיכון ובינוי
קרנות נאמנות שמחזיקות את שיכון ובינוי. לרשימה המלאה
x