נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

רני צים יו"ר רני צים מרכזי קניות: "מסכמים רבעון נוסף של צמיחה בפעילות"

במחצית הראשונה לשנת 2023 ההכנסות עלו בכ-32.7% לכ-56.3 מיליון שקל | ה-NOI במחצית הראשונה של 2023 צמח בכ-39% לכ-44.5 מיליון שקל | הרווח הנקי במחצית עלה בכ-9.5% לכ-38.8 מיליון שקל | תגובה חיובית במניה

 

 
רני צים, קרדיט: מאיר אדרירני צים, קרדיט: מאיר אדרי
 

מורן שקד
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
30/08/2023

עם הבשלת מנועי הצמיחה, החברה מעלה את תחזיותיה – ה-NOI ב-2026 צפוי לטפס לכ-229 מיליון שקל (בהשוואה לכ-196 מיליון שקל שהוצג ברבעון הקודם) וה-FFO לכ-117 מיליון שקל (בהשוואה לכ-92 מיליון שקל שהוצג ברבעון הקודם).

ההכנסות ברבעון השני לשנת 2023 עלו בכ-41% לכ-31.2 מיליון שקל.

ה-NOI ברבעון זינק בכ-50% לכ-24.8 מיליון שקל; ה-FFO צמח בכ-45.6% לכ-7.6 מיליון שקל.

הרווח הנקי ברבעון – כ-17.5 מיליון שקל.

חברת מגידו מקבוצת רני צים ממשיכה בתנופת פעילותה ומציגה מתחילת השנה היקף מכירות משמעותי עם 147 הרשמות לרכישות דירות, מתוכן 114 חוזים חתומים.

רני צים, יו"ר רני צים מרכזי קניות: "אנחנו מסכמים רבעון נוסף של צמיחה בפעילות, עם שיפור בפרמטרים התפעוליים והמשך פיתוחם של הנכסים שלנו בייזום שמבטאת את הצלחת המודל העסקי של החברה – בבסיסו ייזום מרכזי קניות תוך ניצול הניסיון והידע של החברה, כשהתקדמות בפרויקטים אלה הופכת בשלב הראשון להשבחת ערך ורווחי שיערוכים, ולאחר מכן הם הופכים לחלק ממקורות התזרים והצמיחה של החברה. בתקופה מאתגרת זו של עליית האינפלציה והריבית, ההתמקדות בפעילות באיזורים פריפריאליים, בחברה הערבית ובמרכזים שכונתיים מוכיחה את עצמה כשמרכזי החברה מאופיינים בתמהיל של חנויות הממוקדות בצריכה בסיסית, עם עומס שכ"ד וניהול נמוך. בתוך כך, אנחנו ממשיכים בפיתוח מנועי הצמיחה שלנו לשנים הבאות וכחלק מכך גם פועלים לניצול הזדמנויות, דוגמת רכישת הקניון שרכשנו לאחרונה בים המלח. בנוסף, לאחרונה חתמנו על מזכר הבנות עם הבנקים לאומי ומזרחי שייכנסו כשותפים במגידו עם 30% בהשקעה של 100 מיליון שקל. אנו רואים בכך הבעת אמון גדולה במגידו שלמרות תנאי שוק מאתגרים מאוד נמצאת בתנופת פעילות גדולה עם היקף מכירות נרחב. ביכולתנו להמשיך לפתח ולהשביח את מגידו במקביל לקידום מנועי הצמיחה החזקים שלנו בתחום מרכזי הקניות".  

אבישי אברהם, מנכ"ל רני צים מרכזי קניות: "תוצאות הרבעון השני משקפות המשך צמיחה בפעילות הליבה של החברה עם גידול בהכנסות, ב-NOI וב-FFO. התוצאות החזקות - שהושפעו ברבעון זה מעיתוי של הערכות שווי נכסים לעומת אלה שבוצעו אשתקד ומעלייה בהוצאות המימון- הושגו על אף האתגרים הפיננסיים, שנבעו מהעלייה בקצב האינפלציה ובשיעור הריבית במשק, והדבר מעיד בעינינו על עוצמתה העסקית של החברה ועל יכולותיה הפיננסיות.. גם בתקופה מורכבת זו אנחנו חווים ביקושים ערים למרכזים הקיימים, וכן למרכזים שבפיתוח ובהקמה, ועד לשנת 2026 אנחנו צופים כי ה-NOI יצמח לכ-229 מיליון שקל, וה-FFO לכ-117 מיליון שקל. בחודשים האחרונים רכשנו את קניון ים המלח שנמצא כיום בתפוסה נמוכה ובהסכמי שכירות במחירים נמוכים יחסית. מדובר בהזדמנות עסקית משמעותית, ואנו מתכוונים להביא תוך זמן קצר לשיפור משמעותי בביצועי הקניון, ובטווח הבינוני-ארוך, עם תוכניות הפיתוח המשמעותיות הקיימות לאיזור ים המלח, אנחנו מאמינים שהקניון יהפוך לאבן שואבת מרכזית למבקרי האיזור. על מנת לגשר על צורכי המימון של החברה, בשבועות האחרונים חתמנו על הסכם עקרונות עם לאומי פרטנרס ובנק מזרחי להשקעה במגידו ואנחנו בוחנים צעדים נוספים לצורך זה, בין היתר הכנסת שותפים במספר פרויקטים נוספים של החברה." 

חברת 'רני צים מרכזי קניות' פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני והמחצית הראשונה לשנת 2023.

עיקרי התוצאות לרבעון השני לשנת 2023:

הכנסות החברה ברבעון צמחו בכ-40.8% לכ-31.2 מיליון שקל, לעומת כ-22.1 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנת 2022. הגידול בהכנסות מיוחס בעיקר לפתיחתם של המרכזים החדשים גני תקווה ,טירה וכפר סבא, וכן מהתחזקות מתמדת של המרכזים הקיימים. 

ה-NOI ברבעון השני זינק בכ-49.7% לכ-24.8 מיליון שקל, בהשוואה לכ-16.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. 

ה-FFO של החברה לפי גישת ההנהלה צמח בכ-45.6% לכ-7.6 מיליון שקל, לעומת סך של כ-5.2 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2022.

החברה רשמה ברבעון השני עליית ערך נדל"ן להשקעה בסך של כ-31 מיליון שקל, לעומת כ-36.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. עליית הערך ברבעון נובעת בעיקר משערוך פרויקט נוף הגליל ופרויקט גני תקווה. 

הוצאות המימון, נטו ברבעון עלו לכ-23.3 מיליון שקל, לעומת כ-19.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול נובע מעליית המדד ומעליית ריבית הפריים.

החברה רשמה רווח נקי ברבעון השני של 2023 של כ-17.5 מיליון שקל, לעומת רווח של כ-23 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2022. השינוי נובע בעיקר מהגידול בהוצאות המימון, נטו וכן ממעבר להפסד של כ- 1.2 מיליון שקל בסעיף חלק החברה ברווחי חברות המטופלות לפי שיטת השווי המאזני לעומת רווח של כ-2.6 מיליון שקל בסעיף זה אשתקד, וכן מכך שברבעון המקביל אשתקד רשמה החברה הכנסות אחרות, נטו בסך כ-3 מיליון שקל לעומת הכנסות אחרות, נטו בסך כ-0.7 מיליון שקל ברבעון השני ב-2023. 

עיקרי התוצאות למחצית הראשונה לשנת 2023:

הכנסות החברה במחצית עלו בכ-32.7% לכ-56.3 מיליון שקל, לעומת כ-42.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה בשנת 2022. 

ה-NOI בתקופה צמח בכ-39.1% לכ-44.5 מיליון שקל, בהשוואה לכ-32 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. ה-NOI מנכסים זהים עלה בכ-22.7%.

ה-FFO של החברה לפי גישת ההנהלה גדל בתקופה בכ-29.4% לכ-14.5 מיליון שקל, לעומת כ-11.2 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-2022.

החברה רשמה במחצית הראשונה לשנת 2022 עליית ערך נדל"ן להשקעה בסך של כ-65.5 מיליון שקל, לעומת כ-55.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. עליית הערך נובעת בעיקר משערוך פרויקט בתכנון דליית אל כרמל, עליית ערך פרויקט טייבה, וכן הפרויקטים בגני תקווה ונוף הגליל. 

הוצאות המימון, נטו ברבעון עלו לכ-40.1 מיליון שקל, לעומת כ-31 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול נובע מעליית המדד ומעליית ריבית הפריים.

החברה רשמה במחצית הראשונה לשנת 2023 רווח נקי של כ-38.8 מיליון שקל, עלייה של כ-9.5% לעומת רווח של כ-35.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-2022.  

חברת מגידו שלפי שעה נמצאת בשליטה משותפת עם יגאל קרני (עד להשלמת שלב ב' של העסקה), ממשיכה בתנופת פעילותה ומציגה מתחילת השנה היקף מכירות משמעותי עם 147 הרשמות לרכישות דירות, מתוכן 114 חוזים חתומים. החברה מקדמת כיום 16 פרויקטים ברחבי הארץ, מרביתם בפריפריה. לחברה צבר בהיקף של 2,843 יח"ד (חלק החברה 2,394 יח"ד). 

עיקרי המאזן:

נכון ליום 30.6.2023, לחברה יתרת מזומנים ושווי מזומנים והשקעות לטווח קצר בסך של כ-78 מיליון שקל.

ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות, נכון ליום 30.6.2023, עלה לכ-680.3 מיליון שקל, לעומת כ-637.7 מיליון שקל בסוף 2022.

אירועים אחרונים עד למועד פרסום הדוח:

באוגוסט 2023 חתמה החברה על הסכם עקרונות עם לאומי פרטנרס ומזרחי טפחות אינווסט לרכישת 30% (15% על ידי כל אחד מהגופים) ממניות חברת הנדל"ן למגורים מגידו בתמורה לכ-100.5  מיליון שקל, בעיסקה המשקפת למגידו שווי של 335 מיליון שקל, בדומה לשווי לפיו השקיעה רני צים במגידו במאי אשתקד. כל המניות הנמכרות כעת ללאומי ומזרחי ייגרעו מהמניות שרני צים מגורים התחייבה לרכוש מקרני בשלב ב' של העסקה. במסגרת מסמך העקרונות, הוסכם כי הצדדים יפעלו לבצע הנפקה לציבור של מגידו, בתוך 3 שנים ממועד ההשלמה של רכישת מניות מגידו. 

בחודש יוני 2023 חתמה החברה על הסכם לרכישת קניון ים המלח תמורת סכום כולל של כ-152 מיליון שקל.  הקניון ממוקם על קרקע בשטח של כ-6 דונם, הכוללת שטחים לשיווק בהיקף של כ- 9,200  מ"ר. שיעור התפוסה בקניון כיום עומד על כ-60% וה-NOI השנתי מסתכם לסך של כ-6 מיליון שקל. להערכת החברה, בהתבסס על תוכנית עבודה הכוללת, בין היתר, טיוב שוכרים ותנאי שכירות, העלאת שיעור התפוסה לכ-100%, פרסום, מיתוג והשקעה בנכס - היא צופה כי ה-NOI השנתי של הקניון יגדל לכ-20 מיליון שקל במהלך השנים הקרובות.

באפריל 2023 קיבלה החברה אישור עקרוני מתאגיד בנקאי למימון ומסגרת אשראי בהיקף של כ-138.5 מיליון שקל בקשר עם ריפייננס של מספר פרויקטים חלף סך של כ- 174 מיליון שקל אשר מתוכם סך של כ- 45 מיליון שקל עבור ליווי פרויקט טמרה שטרם התקבל בגינו אשראי. מתוך הסכום האמור סך של כ-123 מיליון שקלים מהווה החזר הון עצמי שהושקע בפרויקטים.

לגרף רני צים לחצו כאן

92 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 33.74 מיליון ברני צים
קרנות נאמנות שמחזיקות את רני צים. לרשימה המלאה

שם קרן

אחוז מהקרן

בשקלים

מור נדל"ן 

2.81%

5577000

פינסה מניות

2.14%

692131.44

אי.בי.אי. גמישה

1.93%

225225

פינסה גמישה

1.8%

290297.87

אי.בי.אי. יתר

1.44%

611099.78

פרופאונד מנייתית

1.42%

1847280.44

מור יתר 

1.35%

1263405

אנליסט נדל"ן

1.26%

359073

אילים נבחרת מניות LARGE & MID CAP ישראל

1.25%

858154.44

אנליסט מניות SMALL CAP ישראל

1.22%

1133394.4


x