נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

תשואת תיק המניות של הציבור ב-2010 עמדה על 22%

שנת 2010 היתה טובה לתיק הפיננסים של הציבור בישראל. שווי תיק הנכסים הפיננסיים הכולל של הציבור עלה ריאלית במהלך השנה ב-6.9% והסתכם בסופה בכ-2.5 טריליון שקל.

 

 
 

רם עוזרי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
20/02/2011

שנת 2010 היתה טובה לתיק הפיננסים של הציבור בישראל. שווי תיק הנכסים הפיננסיים הכולל של הציבור עלה ריאלית במהלך השנה ב-6.9% והסתכם בסופה בכ-2.5 טריליון שקל. הרבעון האחרון של השנה היה טוב במיוחד, ובו נרשמה עלייה ריאלית של 2.7% בשווי תיק הנכסים של הציבור - כך עולה מנתונים שמפרסמת היום החטיבה למידע ולסטטיסטיקה בבנק ישראל.

"העלייה בשווי התיק", כותבים בבנק ישראל. "נבעה בעיקר מעליית מחירי המניות בשווקים הפיננסים, אך גם מהשקעות נטו של תושבי ישראל במניות בארץ ובחו"ל".

בבנק פירסמו אומדנים לחלוקה בין הגידול הנובע מתנועות הון לבין הגידול הנובע מהשינוי במחירי הנכסים הפיננסיים. מהאומדנים עולה כי התשואה על תיק המניות בארץ של הציבור עמדה בשנת 2010 על 22%, והביאה לגידול של 94 מיליון שקל בהיקף התיק. שאר הגידול, 18.2 מיליארד שקל, נבע מכניסה של כסף חדש לתיק המניות המקומי, שעמד בסוף שנת 2010 על 538 מיליארד שקל. מרבית התשואה על תיק המניות של הציבור הצטברה במהלך הרבעון האחרון של השנה - במהלך הרבעון הרביעי לבדו גדל התיק ביותר מ-50 מיליארד שקל כתוצאה מעלייה במחירי המניות.

תיק האג"ח הפרטי הסחיר של הציבור הניב תשואה שנתית של 14%. התיק, שהסתכם נכון לסוף 2010 ב-239 מיליארד שקל, גדל במהלך השנה ב-28 מיליארד שקל כתוצאה מעליית מחירי איגרות החוב, ובקרוב ל-10 מיליארד שקל נוספים כתוצאה מרכישה של אג"ח חדשות.

כתוצאה מהעליות החדות בשווין של המניות ואיגרות החוב שבידי הציבור, נמשכה ב-2010 העלייה במשקלם של הנכסים הסחירים בתיק הנכסים הפיננסיים. משקל זה עלה ב-2010 לשיעור של 54% לעומת 50.5% בתחילת השנה, בעיקר על חשבון ירידה במשקלם של הפיקדונות בבנקים בארץ ובחו"ל, מרמה של כ-35% מהתיק לרמה של כ-32.8% .

פורסם לראשונה ב-The Marker


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x