עמדות הטעינה יאפשרו טעינה מהירה או אולטרה מהירה לבחירת הצרכן.
העמדות יפרסו החל מהרבעון הראשון של השנה ובמהלך שנת 2024.
תקופת ההסכמים - 10 שנים.
חברת מליסרון, חתמה על הסכמי התקשרות עם חברת סקאלה אנרגיה וחברת EV-EDGE, להקמת מאות עמדות טעינה לרכבים חשמליים אשר יפרסו בנכסי החברה – בקניונים ובמשרדים – וישמשו את השוכרים והמבקרים בקניונים. עמדות הטעינה יאפשרו טעינה מהירה או אולטרה מהירה לבחירת הצרכן.
ההסכמים שנחתמו עם החברות סקאלה אנרגיה ו-EV-EDGE, אשר בבעלות קבוצות המייבאות לארץ את הרכבים החשמליים הפופולריים ממותגי BYD, VW, SKODA, AUDI, GEELY, TOYOTA, LEXUS ו ZEEKR, הינם חלק ממהלך נרחב של מליסרון לקדם ולעודד שימוש באנרגיה ירוקה בנכסיה לשם הפחתת פליטות פחמן, וכן להרחיב את מגוון השירותים הניתנים בקניונים עבור קהל הלקוחות. כזכור, בשנת 2023, חתמה מליסרון על הסכמים לרכישת חשמל ירוק עם דוראל ושיכון בינוי אנרגיה, לפיהם תרכוש החברה חשמל ישירות ממספקי החשמל ותצרוך בנכסיה חשמל מאנרגיות מתחדשות.
מליסרון מחזיקה בכ-907,000 מ"ר מנוהל של שטחי מסחר ומשרדים ו- 26,000 חניות, הפרוסים ברחבי הארץ. בקניוני החברה מבקרים מידי שנה כ-70 מיליון איש. הצבת עמדות הטעינה, מהירות ואולטרה מהירות, תחל במהלך הרבעון הראשון של שנת 2024. הקמת העמדות תחל בקניונים הגדולים ביניהם עופר הקיריון, עופר רחובות ועופר רמת אביב, ובהדרגה ביתר הנכסים, עד לפריסה מלאה של רשת עמדות טעינה שתהייה מהגדולות בארץ ותמנה לפי הערכות החברה כ-300 עמדות טעינה.
כחלק מאסטרטגיית החדשנות של מליסרון, יחוברו עמדות הטעינה לאפליקציית MY OFER, של רשת קניוני עופר שבבעלות החברה, ולמשתמשי האפליקציה יתאפשר להתחיל ולסיים טעינה, לבצע מעקב אחר התקדמות הטעינה, וכן לקבל הטבות ומבצעים לטעון את רכביהם בקניון.
איתי בניאן, סמנכ"ל פיתוח עסקי וחדשנות במליסרון: "בשנים האחרונות הולך וגובר השימוש ברכבים חשמליים בישראל בקצב מהיר והצפי שהשימוש אף ילך ויגבר בעתיד. מליסרון גאה לקדם בנכסיה שימוש באנרגיות ירוקות, לצד מתן שירות איכותי, נוח וידידותי לסביבה, לשוכריה ולמבקריה בקניונים ובמשרדים. ההסכמים שנחתמו עם סקאלה אנרגיה ו- EV-EDGE, שתי חברות מובילות ומתקדמות בתחום, יאפשרו את הקמתה של רשת עמדות טעינה מהגדולות והטובות בארץ, בנכסי החברה. הסכמים אלו מצטרפים להסכמי רכש החשמל הירוק והם חלק מתהליך תכנית עבודת ESG שאנו מקדמים בחברה".
שרגא כץ, מנכ"ל חברת EV-EDGE: "אני מודה למליסרון על הבעת האמון והבחירה בנו, ומשוכנע ששיתוף הפעולה בין החברות יאפשר להעניק למבקרים בקניוני מליסרון ובמשרדיה חוויית טעינה מהירה נוחה ומתקדמת. בין השאר, שיתוף הפעולה יאפשר את הקמתם של מתחמי טעינה גדולים מרובי עמדות טעינה (האבים) אשר יאפשרו ללקוחות רבים לטעון בו זמנית ולרענן עצמם בקניון ולהנות מעת לעת מהטבות קמעונאיות בזמן הטעינה. EV-EDGE הינה מחלוצות תחום טעינת הרכב החשמלי בישראל ומאז הקמתה צברה ידע וניסיון רב בשוק שנמצא בראשית דרכו, וביססה את עצמה כמובילה בשוק זה בישראל, עבור אלו המחפשים כתובת אחת לאספקת פתרונות כוללים ואיכותיים ושירות ברמה הגבוהה ביותר לטעינה אם במתחם מקום העבודה, בבית או בטעינה הציבורית ברחבי הארץ."
מנכ"ל סקאלה אנרגיה, אורי פייגין: "אנו מברכים על שיתוף הפעולה האסטרטגי עם חברת מליסרון. שיתוף פעולה זה מהווה אבן דרך חשובה בתהליך הצמיחה המואץ של סקאלה, בפריסת עשרות עמדות טעינה מהירות ואולטרה מהירות ברשת הציבורית שלנו בישראל. הסכם זה מאפשר לנו להמשיך ולהרחיב אחד הערכים החשובים שחרטנו על דגלינו; להעניק לקהל בעלי הרכבים החשמליים פתרון טעינה כולל, בבית ובדרכים, בכל זמן ובכל אזור בארץ, החל מבנייני משרדים דרך מתחמי קניות וקניונים. בכך לספק שירותי טעינה מתקדמים ונוחים לתפעול במיקומים אסטרטגיים, המעניקים חוויית טעינה שלמה ומגוון פעילויות והטבות אותם ניתן לנצל בזמן ההמתנה. סקאלה רואה במליסרון שותפה אמיתית בהבנת הצורך של בעלי רכבים חשמליים, וגאה להיות חלק מהקידמה והחדשנות בחוויית הקניה במתחמים המובילים בישראל שברשותה."
את העסקה ליווה מטעם מליסרון משרד עורכי הדין אולגן רוב ושות'.