נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מיכמן מימון החברה גייסה כ-60 מיליון שקלים מגוף מוסדי

בהרחבה פרטית של סדרת אג"ח א'

 

 
יניב ביטון, מנכ״ל מיכמן ודורון ספיר, יו״ר מיכמן, צילום: ישראל כהןיניב ביטון, מנכ״ל מיכמן ודורון ספיר, יו״ר מיכמן, צילום: ישראל כהן
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
04/02/2024

דורון ספיר, יו"ר דירקטוריון החברה ויניב ביטון, מנכ"ל החברה מסרו: "אנו מודים לגופים המוסדיים ולמשקיעים שהשתתפו בהנפקה על המשך הבעת האמון בחברה ובהנהלתה בתקופה מאתגרת זו. הגיוס הינו חלק מאסטרטגיית החברה להמשיך להתפתח  במימון שממוקד בחברות עם איתנות פיננסית גבוהה, ובדגש על חוב מגובה בטוחות. נמשיך בגיוון מקורות המימון למימוש יעדי הצמיחה של החברה."

מיכמן מימון, שמעניקה מימון ליזמי נדל"ן וחברות מבוססות ובצמיחה , הודיעה על גיוס של 60 מיליון ע.נ. בהרחבת סדרה פרטית של אג"ח סדרה א', בה השתתפו גופים מוסדיים מובילים בשוק ההון הישראלי.

הגיוס משקף את אמון המשקיעים בחברה ואת נגישותה למקורות מימון מגוונים על אף אתגרי התקופה. אגרות החוב סדרה א' הוקצו לניצעים במחיר של 92.76 אגורות לכל 1 ש"ח ע.נ., האג"ח הינן ללא שיעבודים ובמח"מ של 1.37 שנים.

מיכמן נהנית כיום ממבנה מקורות מימון מגוון ויציב, כאשר בסוף הרבעון השלישי לשנת 2023 ההון העצמי של החברה הסתכם בכ-182 מיליון ש"ח ויחס הון למאזן עמד על כ-24%. התשואה להון עמדה על כ- 35% בחישוב שנתי.

היקף תיק האשראי נטו של החברה בסוף הרבעון השלישי לשנת 2023 הסתכם בכ-718 מיליון ₪. הכנסות המימון ברוטו של החברה גדלו ברבעון השלישי לשנת 2023 בכ-7% לכ-33.3 מיליון ש"ח, לעומת כ-31.2 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי ברבעון השלישי לשנת 2023 הסתכם בכ-10.5 מיליון ש"ח, לעומת כ-11.7 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי בתשעת החודשים הראשונים לשנת 2023 צמח פי 2 לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם בכ-34.7 מיליון ש"ח. רווח נקי זה משקף קצב שנתי של כ-46 מיליון ש"ח, המהווה רווחיות משמעותית שממשיכה לתמוך בגידול בהון העצמי.

את ההנפקה הובילה לאומי פרטנרס חתמים בע"מ ואיתה פעלה אי.בי.אי. - ניהול וחיתום בע"מ. משרד עו"ד יורם ל. כהן ועו"ד שגיא שמש ליוו את החברה. חברת ביקוש גיוסי הון (1993) בע"מ שימשה כיועצת הנפקה.

לגרף מיכמן לחצו כאן

26 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 15.95 מיליון במיכמן
קרנות נאמנות שמחזיקות את מיכמן. לרשימה המלאה
x