מישורים רוכשת מרכז מסחרי בפלורידה תמורת כ-13 מיליון דולר

הנכס בג׳קסונוויל פלורידה צפוי להניב תשואה מיידית של כ-8.6%; מישורים מתכננת להשביח את הנכס ולהעלות את שיעור התפוסה שעומד כיום על 55%

 

 
אלון וקסמן, צילום: אבירם ולדמןאלון וקסמן, צילום: אבירם ולדמן
 

עידו אסיאג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
21/10/2024

מישורים, הנסחרת בבורסה לני"ע בתל אביב ונמצאת בשליטת איש העסקים אלכס שניידר, הודיעה על הסכם לרכישת מרכז מסחרי Westland Park Plaza בג'קסונוויל, פלורידה, בתמורה כוללת של כ-13 מיליון דולר. הרכישה תבוצע עם שותף מקומי בחלוקה שווה. השלמת העסקה צפויה להיות עד סוף שנת 2024 וכפופה להתקיימות תנאים מתלים מקובלים. בכוונת מישורים לממן את הרכישה כ-40% ממקורותיה העצמיים וכ-60% הלוואה בנקאית מקומית. 

הנכס בנוי על מגרש בשטח כולל של כ-67 אלף מ"ר, כאשר השטח הכולל בנכס להשכרה הינו כ-15 אלף מ"ר. שיעור התפוסה בנכס הינו כ-55% המושכר לדיירי עוגן מסורתיים מתחום הקמעונאות, ביניהם: Plato’s Storage, Once Upon A Child, Overstock Furniture, Guitar Center, סניף של רשת חדרי הכושר LA Fitness ובית קפה. 

על בסיס הנחת התפוסה הקיימת בנכס, ה-NOI הצפוי בשנה הראשונה הינו כ-1.15 מיליון דולר, סכום המשקף כ-8.6% תשואה על מחיר הנכס. ניהול הנכס יבוצע על-ידי השותף המקומי של החברה בארה"ב וזאת כנגד דמי ניהול ודמי הצלחה כפי שיקבעו בין הצדדים.

ג'קסונוויל פלורידה, צילום: יח״צ

אלון וקסמן, מנכ"ל מישורים, מסר"אנחנו גאים להוביל עסקה נוספת שמדגישה את היכולת שלנו לאתר נכסים בעלי ערך מוסף, הממשיכים לחזק את תיק הנכסים שלנו ולהצביע על הפוטנציאל הגלום בו. ג'קסונוויל היא העיר הגדולה ביותר במדינת פלורידה מבחינת אוכלוסייתה וה-12 בארצות הברית כולה. הנכס שמייצר כיום תשואה של כ-8.6%, יעבור השבחה על מנת להעלות את שיעור התפוסה בו. העסקה הנוכחית ממשיכה את רצף המהלכים המשמעותיים שביצענו בחודשים האחרונים: בחודש מאי השלמנו בהצלחה את מכירת הנכס בוירג'יניה, שתרם לתזרים פנוי של כ-48 מיליון שקל. לאחרונה דיווחה סקייליין, חברת הבת שלנו (52.75%), על מכירת 11 מלונות Courtyard בתמורה ל-101 מיליון דולר, עם תזרים נטו של כ-8 מיליון דולר לאחר סילוק כל עלויות העסקה. בנוסף, מישורים השלימה החודש הנפקת אגרות חוב, בדרך של הנפקת סדרה חדשה (אגח י') בהיקף של כ-100 מיליון שקל תוך קבלת ביקושי יתר בשלב המוסדי של ההנפקה. אנו ממשיכים לפעול להשבחת תיק הנכסים בארץ ובחו"ל, תוך שמירת יחס החוב שלנו ויצירת ערך לכלל בעלי המניות שלנו."

x