אסברן של אביחי סטולרו רוכשת את גרעין השליטה בברן

חברת ההנדסה הבינלאומית הגדולה בישראל, ברן עוברת לבעלות ישראלית מלאה •• אסברן תשלם סכום כולל של כ-60 מיליון שקל תמורת המניות •• מניית ברן עולה ב-1.19%+

 

 
איציק פרנק, מנכ״ל ברן, צילום: יח״צאיציק פרנק, מנכ״ל ברן, צילום: יח״צ
 

מורן שקד
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
05/11/2024

חברת ICT, לשעבר בשליטת אלכסנדר נסיס, ואשתו יוליה, מכרו את כל אחזקותיהם בקבוצת ברן, חברת ההנדסה הבינ"ל הגדולה בישראל, לחברת אסברן א.ס של איש העסקים אביחי סטולרו. אסברן תשלם תמורת המניות סכום כולל של כ-60 מיליון שקל. מניית ברן עולה ב-1.19%+. 

בעל השליטה הנוסף בברן הוא היו"ר והמייסד שלה מאיר דור. על-פי הסכם בעלי המניות החדש בין אסברן לדור, כל אחד מהשניים ייהנה משוויון הצבעה בדירקטוריון;  

כניסתו של סטולרו לגרעין השליטה מגיעה בעיצומה של צמיחה מואצת שחווה ברן בשלוש השנים האחרונות בהובלתו של המנכ"ל איציק פרנק, עם זינוק של מעל ל-60% בשווי החברה ב-12 החודשים האחרונים, הכנסות במחצית הראשונה של השנה שגדלו לסכום של כ-350 מיליון שקל, ורווח נקי שזינק בכ-110% לכ-28.4 מיליון שקלים, כאשר בכל 2023, שנת שיא של החברה, עמד הרווח הנקי על כ-38 מיליון שקלים;

מאיר דור, מייסד ויו"ר ברן: "רכישת המניות מהווה הבעת אמון ברורה ומשמעותית בעתיד החברה". 

שינוי מבנה השליטה בקבוצת ברן, חברת הנדסה הבינ"ל הגדולה בישראל: חברת אסברן א.ס של איש העסקים אביחי סטולרו תרכוש את מלוא אחזקותיהן של ICT, לשעבר בשליטת איש העסקים אלכסנדר נסיס, ושל אשתו יוליה, המהוות כ-26% מהון החברה תמורת כ-60 מיליון שקל. 

עם השלמת העסקה, סטולרו, בעל רקורד מוכח לזיהוי הזדמנויות עסקיות והשבחת חברות בישראל ובחו"ל, יחבור למאיר דור, יו"ר דירקטוריון החברה ואחד מייסדיה. השניים חתמו על הסכם בעלי מניות המסדיר את שליטתם המשותפת בחברה, כאשר דור ימשיך לכהן כיו"ר הדירקטוריון למשך חמש שנים נוספות.

"אני מברך על הצטרפותו של אביחי לקבוצת ברן", אמר מאיר דור, מייסד ויו"ר החברה. "העסקה מהווה הבעת אמון משמעותית באסטרטגיה של החברה, במגמת הצמיחה המתמשכת שהיא חווה, ובמנכ"ל שלה במרוצת השנים האחרונות, איציק פרנק, אשר בעקביות ובשיטתיות מביא את ברן להצלחות משמעותיות. אני משוכנע כי השילוב בין הניסיון והיכולות שצברנו לאורך השנים בישראל ובחו"ל, יחד עם הראייה העסקית של אביחי, יתרום להמשך מימוש הפוטנציאל של החברה בשנים הבאות."

מכפיל כוח לצמיחה המואצת

הרכישה הופכת את ברן לחברה בבעלות כל ישראלית, על כל המשתמע מכך, ואף צפויה לפשט את ההתנהלות הפיננסית בפן הרגולטורי: לאחר יציאת חברה בבעלות רוסית מברן, הבירוקרטיה הפיננסית (כמו KYC) צפויה להיות פשוטה יותר, התמודדות במכרזים ביטחוניים – תחום פעילות משמעותי של ברן - תהיה קלה יותר, וכיו"ב.

ברן, בהובלת המנכ"ל איציק פרנק, מציגה מגמת צמיחת מואצת מזה 3 שנים. החברה סיימה את מחצית השנה הראשונה של 2024 עם עליה דו ספרתית בכל המדדים, כאשר  סך ההכנסות במחצית הראשונה של השנה גדלו לסכום של כ-350 מיליון שקל, עלייה של 15.65% לעומת המחצית המקבילה אשתקד. גם הרווח הנקי למחצית הראשונה של 2024 זינק בכ-110% לכ-28.4 מיליון שקלים, זאת כאשר בכל 2023, שנת שיא של החברה, עמד הרווח הנקי על כ-38 מיליון שקלים). עוד במחצית הראשונה של השנה, האמירו ההכנסות ממגזר ישראל עד לסכום של כ-190 מיליון שקלים – גידול של כ-26% למגזר זה לעומת המחצית המקבילה אשתקד, והוכפל הרווח התפעולי במגזר הפעילות הבינ"ל מ-12.6 מיליון שקלים ב-2023 ל-25.4 מיליון שקלים במחצית הראשונה של 2024.

בתוך כך, ממשיכה ברן בתוכנית העבודה שלה וצופה פני עתיד, עם השתתפות במכרזים של פרויקטי ענק שעשויים להוות קפיצת מדרגה עבור החברה מנותנת שירותים לבעלת נכסים, השקעה במיזמי אנרגיות מתחדשות, השקעה בתחומי החדשנות, כניסה לשווקים חדשים, ועוד.

שוויון בדירקטוריון

העסקה מותנית במספר תנאים שצריכים להתקיים עד ל-15 בדצמבר 2024, ביניהם קבלת אישורי רגולטורים. במסגרת הסכם בעלי מניות השליטה, נקבע כי הם יפעלו על פי עקרון השוויון במינוי דירקטורים, כולל דח"צים, כאשר כל צד ימליץ על מספר שווה של דירקטורים. הצדדים יתאמו את הצבעותיהם באסיפות הכלליות, למעט בעסקאות בעלי שליטה, כאשר במקרה של אי-הסכמה יצביעו נגד ההחלטה המוצעת. עוד קובע ההסכם, כי  במקרה של מחלוקות מהותיות בין הצדדים, יונהגו מנגנוני יישוב סכסוכים הכוללים הליך גישור ומנגנון BMBY.

x