הבנק השוויצרי לומברד אודייר פרסם התייחסות נרחבת לבחירתו של טראמפ והשפעותיה על השווקים. סמי שער, הכלכלן הראשי בבנק ומנהל ההשקעות הראשי בשוויץ וד"ר לוקה בינדלי, ראש אסטרטגיית ההשקעות בבנק ציינו כי הניצחון המוחץ של טראמפ מכין את הקרקע לקדנציה שניה של "אמריקה קודמת לכל". לדבריהם, הרפובליקנים צפויים לזכות בשני בתי הקונגרס, מה שייתן לבית הלבן של טראמפ מרחב ליישם מדיניות פיסקלית, סחר והגירה של "אמריקה קודמת לכל". לכך יש השלכות מרחיקות לכת על הכלכלה האמריקאית והעולמית, ובהתאם על משקיעים בינלאומיים.
מדיניות זו צפויה להתבטא בצמיחה נומינלית גבוהה יותר בארה"ב עם מיסים נמוכים יותר, הוצאות גבוהות יותר ורגולציה מקלה יותר. העלאת מכסי יבוא, יחד עם מדיניות הגירה מחמירה יותר, ישפיעו ישירות על המחירים וכנראה יובילו להתחדשות מתונה של האינפלציה. בלומברד אודייר מצפים שהפדרל ריזרב יבצע הורדת ריבית נוספת של 25 נקודות בסיס ב-7 בנובמבר. עם זאת, בהתחשב בתחזית לטווח הארוך, מצפים בבנק שהפד ישמור על מדיניות של ריבית ברמות מגבילות, כאשר מחזור הורדת הריבית הנוכחי צפוי להסתיים ברבעון הראשון של 2025 סביב 4%. זה משקף הורדות ריבית מוגבלות יותר בהשוואה לציפיות של הבנק השוויצרי טרום הבחירות, כאשר הבנק המרכזי צפוי להגיב לסיכון המתחדש של אינפלציה.
באשר לשערי הריבית בשווקים אחרים, מציינים המומחים כי המצב עשוי להוביל לריביות נמוכות מהצפוי בשאר העולם, במיוחד באירופה. זאת מכיוון שבבנק צופים שהמכסים יסיימו בהפעלת לחץ מטה חזק יותר על הצמיחה האירופית מאשר לחץ מעלה על האינפלציה שלה.
בהתייחס לשוק המניות והאג"ח, נכסים פיננסיים אמריקאים, במיוחד מניות והדולר האמריקאי, צפויים לחוות דחיפה, על רקע הציפיות שממשל טראמפ יוריד מיסים ויקל על הסביבה הרגולטורית התאגידית, אם כי חלק מאופטימיות זו כבר תומחרה טרום הבחירות. מניות גלובליות צפויות גם הן לעלות, כאשר טכנולוגיה, בנקים וחברות ביטחוניות, מתפקדים טוב יותר בסביבה של הוצאות בטחון גבוהות יותר ורגולציה קלה יותר. גם סקטור האנרגיה עשוי להפתיע. במידה ומאמצים להגביר את ייצור הנפט האמריקאי יכבידו על המחירים העולמיים, סקטור האנרגיה המסורתי יסבול.
מניות של חברות קטנות ומניות צמיחה צפויות לעלות על רקע תיאבון סיכון חזק. תחום הבריאות עשוי להישאר תחת לחץ, בהינתן דחיפה דו-מפלגתית להורדת מחירי תרופות מקומיים, אך זה כנראה נמוך יותר בסדר העדיפויות של הרפובליקנים מאשר של הדמוקרטים. עבור מניות סיניות, מכסים אמריקאים יוסיפו לרוחות הנגד, ולכן התחזית שלהן תלויה מאוד בצעדי תמיכה מקומיים. הטון של הנשיא טראמפ בנוגע למכסים בשבועות הקרובים יקבע את הטון לביצועי המניות באזורים אחרים.
בשווקי האג"ח, אנו מצפים שאינפלציה גבוהה יותר והקלה מוגבלת יותר מצד הפד ידחפו את תשואות אגרות החוב הממשלתיות האמריקאיות כלפי מעלה, במיוחד את אלו שמיועדים לטווח הארוך. תשואות לטווח ארוך צפויות לעלות מעט מהר יותר מאשר אלו לטווח קצר. אנו מעדיפים טקטית אג"ח ממשלתי ל-3-5 שנים בתוך קבוצת הנכסים ושומרים על העדפתנו לאג"ח גרמני ובריטי על פני אג"ח אמריקאי בתוך התיקים, בהינתן מחזורי הורדת ריבית משמעותיים יותר הצפויים באירופה ובבריטניה מאשר בארה"ב.
עבור הדולר, הניצחון המוחץ מציע תמיכה במהלך החודשים הקרובים כאשר הריביות האמריקאיות צפויות להישאר גבוהות. בטווח הארוך יותר אנו מצפים ליותר התמקדות של המשקיעים בסיכונים פיסקליים ובהשפעה של מכסי יבוא. בשלב הזה הסביבה תהיה חיובית יותר למטבעות מקלט, כמו הפרנק השוויצרי והין היפני, בהשוואה למטבעות מחזוריים יותר כמו האירו והליש"ט.
התחזית לזהב נשארת חיובית, אם כי ריביות אמריקאיות גבוהות יותר ודולר מעט חזק יותר עשויים להגביל עליות בהתחלה. אנו שומרים על יעד המחיר שלנו ל-12 חודשים של 2,900 דולר לאונקיה. ייצור פצלי נפט אמריקאי מוגבר עשוי להפעיל לחץ נוסף מצד ההיצע על הנפט, ואנו רואים סיכונים שמחירי הנפט הגולמי עשויים ליפול מתחת ל-70 דולר לחבית בעוד שנה מעכשיו.
תוצאות הבחירות בארה"ב בבירור תומכות בנכסים פיננסיים אמריקאים, אך לא יביאו את תנודתיות השוק לסיום. בטווח הארוך, השווקים נוטים להעדיף ממשל עם מערכת איזונים ובלמים. אין מקום לשאננות עבור משקיעים ותיק מגוון היטב הוא חיוני. שמירה על גישה גמישה ומגוונת היטב נשארת המפתח לניהול סיכונים ותפיסת הזדמנויות בסביבה מורכבת זו.