נכנס לתחרות: בנק ירושלים מפרסם את דוחותיו הכספיים בהמשך להצעתו לרכישת ישראכרט

בנק ירושלים מפרסם את התוצאות הכספיות לרבעון השלישי של 2024 ומציג עלייה של 20% ברווח הנקי לבעלי המניות, שהסתכם ב-45.5 מיליון שקל •• התשואה על ההון עלתה ל-12.7% •• עלייה של 7% בהיקף הפקדונות מתחילת השנה

 

 
יאיר קפלן, מנכ״ל בנק ירושלים, צילום: רמי זרגריאיר קפלן, מנכ״ל בנק ירושלים, צילום: רמי זרגר
 

מורן שקד
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
25/11/2024

בהמשך להצעתו לרכוש את חברת ישראכרט, פרסם אתמול (א') בנק ירושלים את דוחותיו הכספיים לתשעת החודשים הראשונים של השנה ולרבעון השלישי של שנת 2024.

הבנק, בניהולו של יאיר קפלן, רשם רווח נקי לבעלי המניות של 45.5 מיליון ש"ח ברבעון השלישי של השנה, עלייה של 20% בהשוואה לרווח הנקי ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי לבעלי המניות בתשעת החודשים הראשונים של השנה עלה אף הוא בכ-20% והסתכם בכ-132 מיליון שקל ומשקף תשואה על ההון של 12.7%.

הגידול ברווח הנקי לבעלי המניות ברבעון השלישי הושפע בין היתר מירידה של 43% בהיקף ההוצאות להפסדי אשראי ברבעון השלישי לעומת התקופה המקבילה אשתקד וכן בעלייה של כ-24% בהכנסות שאינן מריבית.

תשואת הרווח הנקי על ההון ברבעון השלישי של 2024 הסתכמה ב-12.7%, לעומת 11.8% ברבעון המקביל אשתקד ו-12.4% ברבעון הקודם. 

ביום 21 בנובמבר, 2024, לאחר תאריך המאזן, הודיע בנק ירושלים כי בכוונתו להגיש לישראכרט הצעה לרכישת כל מניות ישראכרט בדרך של מיזוג משולש הופכי. לדעת הבנק, בהצעה לעסקה יש ממד שיתרום רבות לתחרות בשוק, וטמון בה פוטנציאל עסקי רב, על רקע הצפי להתפתחויות בשוק, שעשוי לבוא לידי ביטוי במגוון רחב של סינרגיות ותחומי פעולה משלימים.

להלן נתונים נוספים מתוך הדו"חות הכספיים לרבעון השלישי ולתשעת החודשים הראשונים של השנה: 

ההתרחבות בפעילות הבנק באה לידי ביטוי בסעיפי המאזן העיקריים ובהם היקף האשראי והפיקדונות של הציבור.

צמיחה בתיק האשראי: היקף תיק האשראי גדל ב-2.8% בתשעת החודשים הראשונים של השנה, לכ-15.7 מיליארד ש"ח. בנטרול השפעת מכירת תיקי משכנתאות והעמדה משותפת שלן הלוואות לדיור, נרשם גידול של 9.1% בתיק האשראי מתחילת השנה, הנובע בעיקרו מצמיחה אחראית בתיק המשכנתאות והנדל"ן של הבנק. 

גידול בהיקף פקדונות הציבור: היקף פקדונות הציבור גדל ב-7% בתשעת החודשים הראשונים של השנה בכ-1.15 מיליארד , על רקע הריביות האטרקטיביות שמציע הבנק ללקוחות כל הבנקים.

קיטון בהכנסות מריבית: הכנסות הריבית נטו של הבנק הסתכמו ב-184 מיליון ₪ ברבעון השלישי של השנה, ירידה של כ- 2% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. זאת, בין היתר על רקע ירידת הריבית במשק ברבעון הראשון של השנה, שקוזזה חלקית עם עלייה בהיקף הפקדונות ובתיק האשראי של הבנק.

עלייה בהכנסות שאינן מריבית: ההכנסות שאינן מריבית גדלו ב-24% ברבעון השלישי ל-56.6 מיליון ש"ח. זאת, בין היתר על רקע גידול בהכנסות ממכירת תיקי אשראי למוסדיים, בעקבות תחילת שיתוף הפעולה עם חברת מגדל בהעמדה משותפת של משכנתאות, ומעלייה בהיקף פעילות הכרטיסים הנטענים של הבנק.

ירידה בהוצאות להפסדי אשראי: ההוצאות להפסדי אשראי הסתכמו במהלך הרבעון השלישי  ב–26.7 מיליון ₪, ירידה של 43% לעומת הוצאות להפסדי אשראי של 47.1 בתקופה המקבילה אשתקד, ולעומת 36.1 מיליון שקל ברבעון הקודם. הקיטון נובע מההפרשה הקבוצתית בסך 25.1 מליון ש"ח שביצע הבנק ברבעון המקביל אשתקד עקב המלחמה.

יחסי נזילות ויציבות חזקים: הבנק שומר על יחסי נזילות ויציבות גבוהים: יחס כיסוי נזילות של 222%, יחס הלימות הון רובד 1 של 10.4%, יחס מינוף של 6.3% ויחס יעילות של 60% 

גידול בהון העצמי: הון הבנק ל-30 בספטמבר 2024 הסתכם ב-1.46 מיליארד ש"ח, לעומת 1.36 מיליארד ש"ח ב-31 בדצמבר 2023. 

מנכ"ל הבנק יאיר קפלן: "התוצאות הנאות לרבעון השלישי של השנה מבטאות את המשך המגמה של צמיחה בפעילויות הליבה של הבנק, מה שמאפשר לבנק להציג גידול מתמשך ברווחיות ותשואה דו-ספרתית, גם במציאות של מלחמה ארוכה ואתגרים כלכליים. בין היתר, ברבעון השלישי התחלנו לקצור את פירות שיתוף הפעולה עם חברת מגדל בהעמדה משותפת של משכנתאות, נהנינו מגידול בהכנסות מתפעול תיקי משכנתאות עבור גופים מוסדיים ומהמשך הצמיחה בפעילות הפקדונות, שבה בנק ירושלים מציע שיעורי הריבית מהטובים במערכת, על פי דירוגי בנק ישראל, ומהווה אלטרנטיבה תחרותית לבנקים הגדולים. הצמיחה בתחומי הפעילות מושגת באופן זהיר ומבוקר, במיוחד על רקע תנאי אי הוודאות החריפים המאפיינים את המשק הישראלי בשנה האחרונה. אנו אסירי תודה לאזרחים הטובים ולחיילינו הגיבורים אשר מקריבים את גופם, פרנסתם וטובתם האישית למען מדינת ישראל ומייחלים לסיום המלחמה בקרוב תוך השגת מטרותיה ולשובם של כל החטופים בשלום לביתם". 

 

לגרף ירושלים לחצו כאן

10 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 13.1 מיליון בירושלים
קרנות נאמנות שמחזיקות את ירושלים.

x