נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

More : ממליצים על חשיפה של כ- 10% מתיק האג"ח לאגרות אשר נסחרות במט"ח

עוד שבוע של עליות נרשם בשוק המניות המקומי, תוך ירידה בסטיות התקן הגלומות באופציות המעו"ף לרמה של 13.5%. עיקר העליות נבעו מהמשך המגמה החיובית בשוקי חו"ל וכן על רקע הרגיעה במצב הגיאופוליטי בישראל.

 

 
 

אבידן מלמד ואלי לוי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
11/07/2011

עוד שבוע של עליות נרשם בשוק המניות המקומי, תוך ירידה בסטיות התקן הגלומות באופציות המעו"ף לרמה של 13.5%. עיקר העליות נבעו מהמשך המגמה החיובית בשוקי חו"ל וכן על רקע הרגיעה במצב הגיאופוליטי בישראל.

סיכום מדדים שבועי: מדד המעו"ף עלה ב- 2.96% בהובלת מדד הבנקים אשר עלה ב-3.44% ,מדד ת"א 75 זינק ב-3.67% ומדד היתר 50 עלה בכ-3.49%.

ארה"ב- מבט קדימה-

שבוע שלישי ברציפות של עליות נאות ליוו את שוק המניות האמריקאי, תוך כדי הגעה לרמות השיא בהם ביקרו המדדים מלפני כחודש. עיקר העליות נבעו מסימני ההרגעה מיוון וכן מנתוני מאקרו טובים במשק האמריקאי. מנגד, התפרסמו ביום שישי האחרון נתוני מאקרו שהעיבו על האווירה: האבטלה במשק האמריקאי עלתה לרמה של 9.2% ומספר המשרות שנוספו בפועל הסתכם בכ- 18 אלף, נמוך בהרבה מהצפי המוקדם שעמד על מעל כ- 100 אלף משרות.

מניתוח טכני עולה כי כל המדדים המובילים בארה"ב נעצרו כמעט בדיוק ברמות השיא הקודמות שלהם והמדדים מצויים כרגע בפרשת דרכים. מנקודות אלו, אשר משמשות כרמות התנגדות עשויים להתפתח שני תרחישים:

1. המדדים עלולים למחוק את כל העלייה לה היינו עדים בשבועיים האחרונים

2. המדדים עלולים לבצע גל עליות נוסף אשר יביא אותנו לשיאים חדשים השנה. 

לדוגמא: סגירה והתבססות של הנאסד"ק מעל רמת 2725 נקודות תוביל למהלך עליות של עוד כ-5%, אולם אי היכולת לפרוץ נקודה זו תוביל לתמונת מראה הפוכה. כמו כן, נזכיר, כי על פי רוב בחודשים יולי אוגוסט מתאפיין המסחר בשוקי חו"ל בירידות שערים. 

להלן גרף על מדד הנאסד"ק אשר ימחיש תבנית זו:

ישראל- מבט קדימה –

המסחר בשוק ההון בישראל התנהל בשלושת השבועות האחרונים בצילו של גל העליות שפקד את השווקים בחו"ל. התרחשויות אלה בצירוף השיפור המתמשך בנתונים הכלכליים של המשק הישראלי (המעידים על שיפור באינדיקאטורים הכלכליים כגון: גידול בצריכה הפרטית, בהשקעות וקיטון ברמת האבטלה עד לרמה של 5.8% ) מקטינים את הסבירות למהלך ירידות מהותי בשוק המקומי בטווח הקרוב. כחיזוק להערכה זו עדכנו בנק ישראל וארגון ה- OECD את תחזיות הצמיחה של המשק המקומי ל- 5.2% ו 5.4% בהתאמה.

להערכתנו, בנקודת הזמן הזו ניתן בהחלט להתחיל להגדיל את הרכיב המנייתי בתיקי ההשקעות בצורה מדודה והדרגתית, תוך התמקדות במניות המעו"ף ובעיקר במניות הבנקים. 

שוק האג"ח:

  •  מדד המחירים לצרכן לחודש יוני צפוי להתפרסם ביום שישי השבוע, המדד צפוי לעלות בכ- 0.4%
  •  בשבוע שעבר מחיר חבית נפט המשיך לעלות וסגר ביום שישי ברמה של-  96.6 דולר 
  •  בעקבות נתוני האבטלה המאכזבים ירדו התשואות בארה"ב ל- 10 שנים לרמה של 3.02% לאחר שזינקו בחדות כמה ימים לפני לרמה של 3.2%
  •  סוכנות הדירוג "מודיס" הפחיתה את הדירוג של פורטוגל ב- 3 רמות
  •  ציפיות האינפלציה הנגזרות משוק ההון עלו במעט משבוע שעבר, המלצתנו למשקל קל לטובת האפיק השקלי על פני הצמוד ללא שינוי 
  •  באפיק הצמוד מומלץ להתמקד במח"מ הקצר
  •  באפיק השקלי מומלץ להתמקד במח"מ הבינוני

ארה"ב: ביום שישי פורסמו נתוני אבטלה מאכזבים מאוד. המשק האמריקאי ייצר כ- 18 אלף משרות בלבד, לעומת צפי להוספה של כ- 100 אלף משרות. הסקטור הממשלתי שוב גורם לאובדן משרות, הפעם כ- 53 אלף משרות הופחתו מהסקטור הציבורי. הסקטור הפרטי יצר כ- 71 אלף משרות. שיעור האבטלה עלה ל-9.2% מ- 9.1%. השכר לשעה נותר ללא שינוי לעומת צפי לעלייה.
בעקבות נתוני האבטלה החלשים עלו החששות לכניסה למיתון ולתחתית כפולה. אם זאת רוב הכלכלנים חוזים שארה"ב לא תגיע למצב של תחתית כפולה.

אירופה: מתי החדשות הרעות מכיוון אירופה ייעצרו? והתשובה הינה לא בזמן הקרוב. לאחר הזרמת כספי הסיוע ליוון ופתרון הבעיה באופן זמני הגיע תורה של פורטוגל. סוכנות הדירוג "מודיס" הפחיתה את הדירוג של פורטוגל ב- 3 רמות, הדירוג ירד מרמה של BBB1  ל- BA2, אופק הדירוג נותר שלילי ולכן אפשר לצפות לעוד הורדות דירוג בטווח הקצר. הציפיות שיחס החוב תוצר של פורטוגל יגיע לכ- 100% בטווח הקצר וכי זה עניין של זמן עד שפורטוגל תבקש שוב סיוע.

יש לציין שכלכלת פורטוגל קטנה אף יותר מכלכלת יוון ומצבה טוב יותר משל יוון. הסכנה מהתדרדרות נוספת במצבה של פורטוגל או אירלנד הינה פגיעה בעלות הגיוס של ספרד ו/או איטליה. עלות גיוס גבוהה מידי לאיטליה ו/או ספרד יכולה להוביל לכך שהן יזדקקו לסיוע ודבר זה יכול ליצור משבר חמור אף יותר באירופה.

האפיק השקלי: עדיפות קלה לאפיק השקלי על פני הצמוד. תשואות אגרות החוב ל- 10 שנים בארה"ב עומדות על 3.02%. הירידה החדה בסוף השבוע מרמה של כ-3.2% נבעה כתוצאה מנתוני האבטלה המאכזבים. פער התשואות בין אגרת החוב הממשלתית שקלית לאגרת חוב ל-10 שנים בארה"ב ירד בחדות בשבוע שעבר ועומד על כ- 1.98%, בעיקר בעקבות עליית התשואות בארה"ב. חשיפה לאפיק השקלי מומלצת דרך המח"מ הבינוני. על מנת לנצל את עיוות המס** הקיים יש לבצע את החשיפה ללקוחות פרטיים דרך קרנות נאמנות או תעודות סל.

להלן מספר אגרות חוב מומלצות(בהשוואה לאגרות חוב עם מאפייני מח"מ ודירוג זהים): 

אג"חמחירמח"מתשואה ברוטומרווח ממשלתידירוג הצמדה
דיסקונט ה'102.44.826.02%1.42%A+שקלי קבוע
דסיקונט השקעות 9105.353.766.14%1.81%AA3שקלי קבוע
הוט ב'103.74.586.60%2.07%A+שקלי קבוע
דלק קבוצה 15106.764.37.50%3.03%A+שקלי קבוע
גזית גלוב 6105.32.585.60%1.60%A+שקלי קבוע
נייר חדרה ה'1003.876.10%1.74%A+שקלי קבוע
בזק 8101.14.335.54%1.07%AA+שקלי קבוע

ריבית משתנה: מתחילת השנה עלתה הריבית ב- 1.25% ל- 3.25%. גם בחודש הבא הריבית צפויה להישאר ללא שינוי. יחד עם זאת, להערכתנו הריבית תמשיך לעלות השנה ותעמוד על 3.75% בסוף השנה. לאחר תקופה ארוכה שבה המלצנו להשקיע באפיק דרך אגרות החוב הממשלתיות אנו משנים את ההמלצה וכעת מומלץ להיכנס לאפיק דרך אגרות חוב קונצרניות. השינוי נובע מעלייה חדה במרווחים בגלל ריבוי הנפקות. אנו ממליצים על חשיפה של כ- 7.5% מהתיק לאפיק זה.

האפיק הצמוד:  מדד המחירים לצרכן צפוי לעלות בשלושת החודשים בכ- 0.8%, המדד יושפע בעיקר מסעיף מדד הדיור. סעיף זה משפיע הרבה יותר בעקבות עדכון משקלו ל- 25% מהמדד בתחילת השנה. להערכתנו, ציפיות האינפלציה אשר ירדו בחדות בתקופה האחרונה נותרו עדיין גבוהות לכל אורך הטווחים ולכן אנו מותירים את המלצתנו לעדיפות קלה לאפיק השקלי על פני הצמוד. באפיק הצמוד, אנו ממליצים להתמקד במח"מ הקצר-בינוני. את החשיפה לאפיק הצמוד במח"מ קצר (עד מח"מ 3) אנו ממליצים ע"י אגרות חוב קונצרניות בדירוג A ומעלה ובמח"מ הבינוני דרך האפיק הממשלתי.

מט"ח: אנו ממליצים על חשיפה של כ- 10% מתיק האג"ח לאגרות אשר נסחרות במט"ח או צמודות למט"ח. את החשיפה אנו ממליצים לבצע כך: 5% לטובת הדולר, ב- 5% הנותרים יש לבצע פיזור של אגרות חוב הנסחרות במטבעות הבאים: דולר קנדי/ פרנק שווצרי/ דולר אוסטרלי/ריאל ברזילאי.

נכתב ע''י אבידן מלמד ואלי לוי,
More בית השקעות


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

 

x