פיקדון בבנק של 5% ריבית - בלי העברת משכורת

פיקדונות בבנקים: בדיקת FUNDER - בלי "בכפופלה" אבל עם ריבית גבוהה הרבה יותר מזו שמציעים בפרסומות. FUNDER בדק עבורכם ומצא את הבנק שיעניק לכם את הריבית הגבוהה ביותר מבלי שתצטרכו להעביר אליו משכורת או לפתוח חשבון עו"ש, ומדובר באחד מהבנקים הגדולים

 

 
ריביות על פיקדונות בבנקים / תמונה: Canvaריביות על פיקדונות בבנקים / תמונה: Canva
 

דניאל דותן, עורכת אתר פאנדר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
24/02/2025

התחרות בין הבנקים מעלה הילוך בתקופה האחרונה, וקמפיינים של בנקים שמבטיחים לנו שירותיים מיוחדים והטבות שוות צצים ללא הרף על מסך הטלוויזיה.

הקמפיין החדש הוא של בנק ONE ZERO, שמבטיח לנו את הריביות הגבוהות ביותר. ריבית של 4% עבור פיקדון חודשי, וריבית של 4.5% עבור פיקדון שנתי.

האם תקבלו 4.5% בשנה בפיקדון שנתי בוואן זירו ? לא בטוח - זה בכפופל'ה ריבית בנק ישראל, שלא תרד!

קמפיין "בכפופל'ה" של בנק ONE ZERO משחק עם המילה "בכפופל'ה" כטרוניה על ההטבות שמציעים הבנקים המתחרים, שהן "בכפוף לתנאים מסוימים", ומבטיח לנו שבבנק ONE ZERO תיהנו מהפיקדונות עם הריביות הכי גבוהות בישראל. לא בכפופל׳ה ולא בתנאי ש-. הכי גבוהות, לכולם. 

מתוך עמוד הפייסבוק של בנק ONE ZERO:

האומנם לא בכפופל'ה? כי באותיות הקטנות כתוב שם משהו לגבי תנאים: "תנאי הפיקדונות המלאים באתר/אפליקציית הבנק". אז נכנסו לראות.

באתר ONE ZERO נכתב באופן ברור ומפורש כי הריביות הן בהתאם לתנאי הבנק והפיקדון. עוד כתוב כי מדובר בפיקדון שנתי בריבית משתנה P-1.5% מתואמת 4.5%, ופיקדון חודשי בריבית משתנה P-2% מתואמת 4%.

לאלו שאינם בקיאים בנושא הריביות על פיקדונות, נבהיר, כי ריבית משתנה היא, איך לומר... משתנה! כלומר שגם אם הבנק יצליח לשמר את הריבית המשתנה של 4% שהבטיח עבור פיקדון חודשי, הוא לבטח לא יוכל להתחייב שהריבית המשתנה, של 4.5% לפיקדון שנתי, לא תשתנה לאורך השנה. הריביות המשתנות מבוססות על ריבית הפריים, וברגע שבנק ישראל יוריד את הריבית גם הריבית שלכם תרד בכפופל'ה תנאי הפיקדון של ONE-ZERO, קרי: ריבית משתנה.

זה הבנק שייתן לכם את הריבית הגבוהה ביותר ללא חובת העברת משכורת

מזרחי טפחות

מבדיקת FUNDER עולה כי הבנק המנצח שמעניק את הריבית הגבוהה ביותר לפיקדון של 13 חודשים בריבית קבועה, מבלי שתצטרכו להעביר אליו משכורות, הוא מזרחי טפחות.

בשיחת טלפון שביצע כתב FUNDER עם נציג בנק מזרחי טפחות (השיחה המוקלטת שמורה במערכת), עדכן הנציג כי במזרחי טפחות ניתן לקבל ריבית קבועה של 5% (!) עבור פיקדון סגור ל-13 חודשים. יתרה מכך, גם הריבית הקבועה עבור פיקדון לשנה, עם נקודות יציאה כל שלושה חודשים, היא גבוהה, ועומדת על 4.5%. התנאי היה הפקדה של סכום של כ-150 שקל לפיקדון, כשאם יוצאים מהפיקדון בטרם חולפת שנה, מקבלים את הריבית היחסית. 

דיסקונט

בנק דיסקונט הציע לנו ריבית טובה גם כן, מבלי שנחויב להעביר משכורות אל הבנק, אם כי סכום הפיקדון צריך להיות גבוה יותר. בשיחה עם נציג בנק דיסקונט, נאמר לנו כי עבור פיקדון לשנה בסכום של 300 אלף שקל, ללא נקודות יציאה, נקבל ריבית קבועה של 5%. וזאת מבלי שנצטרך להעביר משכורות אל הבנק. 

לאומי

בבנק לאומי הציע לנו הנציגים ריבית קבועה לשנה של 4.5% עבור פיקדון בסך 150,000 שקל. 

בבנק הפועלים הובטח כי יחזרו אלינו עם מידע מדויק.

את הבנק הבינלאומי לא הצלחנו להשיג טלפונית.

חשוב לציין כי הבנקים הגדולים ברובם מציעים ריביות קבועות גבוהות למעבירי משכורות לבנק (כלומר: לקוחות חדשים) עבור פיקדון לשנה, בממוצע כ-5.5%.


*ריבית של 5% ב-13 חודשים מקביל ליותר מ-4.6 בשנה.

x