רוני מזרחי, יו"ר ובעלי קבוצת מזרחי ובניו: "זוהי קריאת s.o.s. אחרונה לנגיד בנק ישראל להוריד לאלתר את הריבית, ובאופן משמעותי. מצד אחד האינפלציה השנתית התייצבה זה מכבר סביב 3-3.5 אחוזים, כך שאין כלל יסוד לחשש הנגיד שהיא תתפרץ, מצד שני מדיניות הריבית מתדלקת שלא לצורך את שוק הדיור ומייצרת ביקושים מחשש שהמחירים ימשיכו לזנק. העובדה שדווקא בפברואר, שנחשב בדרך כלל חודש מתון בשוק הדיור, זינקו מחירי הדירות, אומרת דרשני. כמו כן יש למקבלי ההחלטות לתת את הדעת לזינוק השנתי בתשומות הבנייה בשיעור של 6 אחוזים, בעיקר בשל הזינוק בעלויות המועסקים בענף הבנייה!"
אדריכלית מיכל שרבט, מומחית לתכנון תב"ע, התחדשות עירונית ועירוב שימושים: "הזינוק המתמשך במחירי הדיור הינו בשל המחסור המתמשך בהיצע אל מול הביקושים הגדלים. במשך עשור ויותר ההיצע אינו חוצה את תקרת הזכוכית של 50 אלף התחלות בנייה ובד בבד נוספים עוד 60-70 אלף משקי בית כל שנה לכן רק דחיפה משולבת של התחדשות עירונית של הממשלה והרשויות המקומיות תוכל חצמצם את הגרעון ולייצב את מחירי הדיור!"
צאלה רוזנבלום עמור, מנכ"לית קבוצת מ. אביב: "הזינוק המחודש של מחירי הדיור ובד בבד תשומות הבנייה, הינו בראש וראשונה בשל המיסוי, הגדלת המע"מ, המימון לקבלנים, המחסור בעובדים בענף וכן התייקרות חומרי הבנייה. כל אלה מקשים יותר ויותר גם על חברות בנייה וגם על רוכשים שנאלצים לקחת משכנתאות ענק בריבית יקרה. חבל שדווקא בעת שהמשק בכלל וענף הבנייה בפרט מנסים לצאת מהשפעת המלחמה המתמשכת, מקבלי החלטות אינם משקיעים בחשיבה מחוץ לקופסה על מנת להרגיע ולהביא להתייצבות בענף!"
אמיר רוזנבלום, יועץ מומחה לניהול ואחזקת מבנים ונכסי משקיעים ובעלי עידן (ש.נ.י): "לטעמי הנתון המטריד ביותר במדד פברואר הינו דווקא הזינוק ללא תקדים בשכר הדירה. מסתבר שששוכרים שהאריכו את החוזה הקיים יצטרכו לשלם בממוצע עוד 2.7 אחוזים וכאלה שנכנסו לחוזה חדש ישלמו עוד 4.4 אחוזים טבין וטקילין. בד בבד ברור שהמיסוי המוגדל שהושת, כולל הגדלת המע"מ, הוספת מס יסף ומס הרכישה המוגדל, כל אלה משפיעים על התייקרות הדירות ומגמה זו, לצערי, לא תפסק אלא אם תיושם מדיניות של הורדת מיסוי והורדת ריבית, כפי שיש היום במרבית מדינות המערב המתוקנות!"