מנהלי ההשקעות של נויברגר ברמן על ההזדמנויות שמתבהרות מעבר לים

זמן לחשוב מעבר לגבולות: כשהשווקים האמריקאיים מאותתים על האטה, אירופה וסין מציבות אלטרנטיבה מעניינת

 

 
כשהשווקים האמריקאיים מאותתים על האטה, אירופה וסין מציבות אלטרנטיבה מעניינת / תמונה: Dreamstimeכשהשווקים האמריקאיים מאותתים על האטה, אירופה וסין מציבות אלטרנטיבה מעניינת / תמונה: Dreamstime
 

ג׳ף בלאזק ואריק קנוטזן, מנהלי ההשקעות הראשיים בתחום אפיקים רב תחומיים, נויברגר ברמן
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
24/03/2025

בעוד מדדי המניות בארה״ב מאותתים על עייפות — עם ירידות נרחבות במיוחד בקרב חברות הטכנולוגיה הגדולות — אנחנו בוחנים בזהירות ובעניין את ההזדמנויות שמתבהרות מעבר לים. מדד הנאסד״ק רשם ירידות חדות בשבועות האחרונים, ואלו שבע המניות המובילות המכונות Magnificent Seven נכנסו רשמית לשוק דובי מאז השיא שנרשם בדצמבר. ובזמן שהכותרות מתמקדות בירידות הללו, שאר 493 החברות במדד S&P 500 שומרות על יציבות יחסית, ואף מציגות תשואת יתר של כ-10 נקודות אחוז במדד בעל משקל שווה.

לעומת זאת, מניות החברות הקטנות בארה״ב מתקשות יותר: מדד S&P Small Cap 600 איבד כמעט 11% מתחילת השנה – פיגור של חמש נקודות אחוז מול ה-S&P 500. לדעתנו, הפער הזה נובע מהתכנסות של כמה אתגרים: חששות לצמיחה, לחצים מעלויות תשומות בעקבות איומי מכסים, והרגישות של חברות קטנות לתנאי אשראי פחות נוחים. גם שוק האג״ח בתשואה גבוהה לא נותר אדיש, והתרחבות המרווחים בשבוע האחרון היא תופעה שאולי התעכבה יתר על המידה. כל אלה מתרחשים על רקע רטוריקה כלכלית אמריקאית שמדברת בגלוי על "כאב לטווח קצר למען רווח ארוך טווח" — ניסוח שמכביד על סנטימנט המשקיעים.

אבל כשבוחנים את העולם, מתגלים נרטיבים אחרים.

שוקי המניות מחוץ לארה״ב מפתיעים לטובה — מוקדם מהצפוי. מדד CSI 300 הסיני הקדים את ה-S&P 500 בלמעלה מ-9 נקודות אחוז מתחילת השנה, וה-STOXX Europe 600 עשה זאת ב-13 נקודות. גם מניות יפן מציגות תשואות חיוביות ביחס לארה״ב. אלה לא רק מספרים — אלו תמרורים.

ביפן, אנחנו מצפים להמשך "חזרת הון" של משקיעים מקומיים כדי לבסס את המומנטום. בסין, ישנם סימנים מבטיחים לכך שהמדיניות חוזרת להתמקד בצרכן ובמגזר הפרטי – אך בינתיים מדובר בראשית הדרך בלבד. אירופה, לעומת זאת, בולטת בגישתה הפיסקלית המתרחבת. תוכניות ההוצאה התקציבית החדשות עשויות להפוך את הגאות הנוכחית לגל מתמשך.

האירו התחזק מול הדולר, הפער בין תשואות אג״ח גרמניה לארה״ב הצטמצם בכ-80 נקודות בסיס, והבנק המרכזי האירופי מאותת על זהירות. חשוב להדגיש: רוב התנודתיות באירופה לא נבעה מהאינפלציה או מהריבית – אלא מהחשש מהטלת מכסים מצד ארה״ב.

האם ההתאוששות באירופה תימשך? תלוי. ייתכן שמדובר ברוטציה זמנית החוצה מהשוק האמריקאי, או שמא מדובר בהתלהבות אמיתית מהשינוי הפיסקלי. בכל מקרה, זהו תזכורת לצורך בהשקעות מגוונות – לא רק בין אזורים, סקטורים או סוגי נכסים, אלא גם בין גורמי שוק כמו מומנטום, ערך ואיכות.

איום מכסים רחב היקף – למשל מהלך אמריקאי מול אירופה לאחר ה-2 באפריל – עלול להפוך לזעזוע עולמי ולהעמיד במבחן את ההתאוששות האירופית. עם זאת, בשלב זה, ביצועי אירופה מפתיעים אפילו את התחזיות האופטימיות ביותר מתחילת השנה.

למרות זאת, סקר מנהלי קרנות של Bank of America מצביע על כך שמשקיעים אמנם מצמצמים חשיפה לארה״ב, אך נותרו באוברווייט. אין לצפות מה-STOXX Europe 600 לשחזר את רצף העליות של עשרת השבועות הראשונים של השנה – אך אין גם סיבה לפסול אפשרות של המשך תשואות עודפות באירופה.

המסקנה שלנו ברורה: מדובר ברגע שבו משקיעים צריכים להרים את הראש, לבחון את הגלובוס מחדש, ולשאול את עצמם אם החיפוש אחר תשואה לא מחייב מבט אחר, אולי דווקא מערבה – לאמריקה – אלא מזרחה ומזרחה יותר.

x