שומרים על חשיפה לארה"ב, כיוון חיובי ביפן

ממליצים להמתין עם הצטרפות לראלי האירופאי, רואים בהודו כשוק אטרקטיבי

 

 
לומברד אודייר על שווקי המניות / תמונה: Dreamstimeלומברד אודייר על שווקי המניות / תמונה: Dreamstime
 

לומברד אודייר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
31/03/2025

לאחר השיא שנקבע ב־18 בפברואר, איבדו המניות הגלובליות כ־10%, אך הירידה התמקדה בעיקר בשוק האמריקאי. שווקים אחרים, כולל שווקים מתעוררים, רשמו עליות מתונות. דווקא מניות הענק שהובילו את העליות ב־2024 היו אלו שתיקנו חזק, כאשר משקיעים הפנו הון לשווקים עם תמחור נמוך ונתוני בסיס משתפרים – בעיקר אירופה וסין.

המדיניות הלא צפויה של ממשל טראמפ יוצרת אי-ודאות, אך בטווח הבינוני, התאוששות בפעילות התעשייתית והשקעות בתשתיות AI צפויות לתמוך בצמיחה. הצריכה הפרטית האמריקאית מתייצבת, והחברות המקומיות ממשיכות להציג חדשנות ויעילות. אנו שומרים על חשיפה למניות ארה"ב ברמה אסטרטגית.

ביפן, על אף ירידת היין שפגעה ביצוא, החברות מציגות מומנטום חזק של רווחיות. תהליכים מבניים כמו מיזוגים, מכירת נכסים שאינם בליבה ושיפור בתשואת ההון מעידים על שינוי חיובי. הנהלות צפויות להכריז על מדיניות ידידותית למשקיעים, וצפויות תוכניות חדשות לשיפור תשואה והחזרי הון. אנו מעריכים כי משקיעים זרים ישובו בהדרגה לשוק הזה.

באירופה, שווקי המניות ממשיכים להתחזק, בין היתר בזכות התחייבות גרמניה להרחבת התקציב הביטחוני. צעדים אלו תומכים בצמיחה גבוהה יותר וברווחי בנקים. עם זאת, אנו נוקטים זהירות בטווח הקצר, שכן שווקים אשר מתומחרים ביתר וציפיות גבוהות אינן משקפים עדיין את סיכוני המכסים ואת מורכבות יישום המדיניות. גיוסי חוב צפויים להעלות את תשואות האג"ח במדינות בעלות חוב גבוה. על כן, אנו ממליצים להמתין ולא לרדוף אחרי הראלי האירופאי.

במישור הסקטוריאלי, מגזר החומרים נהנה ממחירי סחורות גבוהים, התאוששות תעשייתית ותמחור תומך. גם במגזר התקשורת, שהתקרר לאחרונה, אנו רואים פוטנציאל – בעיקר לאור ההשפעה החיובית של AI על הרווחים.

בשווקים המתעוררים, ביצועי היתר נובעים מהיחלשות התחזית האמריקאית והירידה בתשואות הדולר. עם זאת, בהיעדר מיתון בארה"ב, רוח גבית זו צפויה להיחלש. מגבלות הסחר המתקרבות מגבילות את האפסייד בשוק, והתמחור של מדד MSCI קרוב לממוצע של העשור האחרון. צמיחת הרווחים נותרת מתונה, ומרבית הפספוסים הגיעו מתחום הסחורות.

הודו נותרת יעד מועדף. ירידת שווי מניות בתקופת האטה יצרה תמחור נוח, והצמיחה צפויה להתאושש ל־6.7% ברבעון הראשון של 2025. החשיפה המוגבלת של החברות ההודיות לשוק האמריקאי (פחות מ־10%) מצמצמת את ההשפעה האפשרית של מכסים.

בטאיוואן וקוריאה הדרומית, החשיפה לארה"ב גבוהה בהרבה (35% ו־25% מההכנסות, בהתאמה), מה שמגביר את פגיעותן. עם זאת, החשיפה הרבה ל-AI והתמחור הסביר מצדיקים גישה ניטרלית.

סין ממשיכה להציג ביצועי יתר, בעיקר על בסיס סנטימנט, לא על בסיס נתוני רווחים. המדיניות שפורסמה במרץ הייתה מאכזבת אך צפויה לאזן חלק מהשפעת המכסים. הצמיחה ב־2025 צפויה להיחלש, וייתכן שמימושי רווחים מצד המשקיעים יופיעו אחרי עלייה של 40% מאז ספטמבר.

x