לאור התחזקות אי-הוודאות סביב צמיחת הכלכלה האמריקאית והחדשות הפיסקאליות החיוביות מאירופה, אימצנו עמדה ניטרלית כלפי הדולר האמריקאי מול מטבעות שווקים מפותחים. שער היורו-דולר צפוי לנוע בטווח מוגבל, עם יעד של 1.06 דולר ליורו, שכן מכסי סחר עתידיים טרם מגולמים במלואם. עליית שער זו תתאפשר רק אם תחול האצה בצמיחה מחוץ לארה"ב או אם הפד יפתח במהלך הורדות ריבית חד. שני תרחישים אלה אינם חלק מהתחזית המרכזית שלנו. לעומת זאת, אנו צופים התחזקות של היורו מול הליש"ט, על רקע ציפיות להורדות ריבית מהירות יותר בבריטניה לעומת גוש האירו.
גם היין היפני צפוי להתחזק במהלך הרבעון השני. הסביבה המאופיינת בצמיחה חלשה ואינפלציה גבוהה תומכת בנכסי מקלט כמו היין. תחזיתנו לטווח של שלושה חודשים עומדת על 145 יין לדולר.
בזירת הזהב, לאחר תקופה ארוכה של המלצה חיובית, נטרלנו את עמדתנו בפברואר. למרות שהמהלך נראה נכון בתחילה, בחודש האחרון הזהב זינק לשיא היסטורי מעל 3,050 דולר לאונקיה. אנו סבורים כי המחירים הנוכחיים יקרים, והפוזיציות עמוסות. ייתכן כי עצם ההחרגה של זהב ממכסים – בשל מעמדו כמטבע ולא כחומר תעשייתי – תביא לרגיעה מסוימת במחיר. בטווח הארוך, הזהב ימשיך לשמש מרכיב גיוון בתיק, אך קצב הרכישות מצד בנקים מרכזיים והחששות מגירעון תקציבי אמריקאי – שני מנועי עליות מרכזיים בשנים האחרונות – עשויים להיחלש. צעדים מצד ממשל ארה"ב לצמצום הסנקציות הפיננסיות או להידוק התקציב עלולים לשנות את כיוון השוק.