תשואות פוליסות חיסכון ליגת FUNDER חודש מרץ: הפוליסות של הראל מובילות בשני המסלולים

פוליסות החיסכון במסלול כללי סגרו את חודש מרץ עם תשואה שלילית ממוצעת של 1.19%-, ובמסלול מניות עם תשואה שלילית ממוצעת של 3.14%- •• הפוליסות של הראל מובילות במסלול כללי ובמסלול מניות בחודש מרץ, הפוליסות של איילון ביטוח מובילות מתחילת השנה וב-12 החודשים האחרונים בשני המסלולים

 

 
מנכלי הביטוח ובתי ההשקעות, קרדיטים בכתבה, תמונת רקע: Blackboard373-Dreamstime.comמנכלי הביטוח ובתי ההשקעות, קרדיטים בכתבה, תמונת רקע: Blackboard373-Dreamstime.com
 

דן גרינברג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
09/04/2025

בתמונה מימין למעלה: יאיר לפידות מנכ"ל משותף ילין לפידות בית השקעות, קרדיט: יח״צ; אילן רביב מנכ"ל מיטב בית השקעות, קרדיט: יח״צ; גילעד אלטשולר מנכ"ל משותף אלטשולר שחם בית השקעות, צילום: יח״צ; יוסי לוי מנכ"ל מור בית השקעות, קרדיט: יח״צ; באמצע: יורם נווה מנכ"ל כלל ביטוח, צילום: סיון פרג׳; שרון רייך מנכ״ל איילון, צילום: רמי זרניגר; שמעון מירון מנכ״ל הכשרה, צילום: רמי זרנגר; רונן אגסי מנכ״ל מגדל ביטוח, צילום: אורן דאי; למטה: ניר כהן מנכ"ל הראל ביטוח, צילום: טל שחר; איציק שנידובסקי מנכ״ל אנליסט השקעות, צילום: יח״צ; אייל בן סימון, מנכ״ל הפניקס, צילום: ענבל מרמרי; מיכאל קלמן מנכ״ל מנורה מבטחים, קרדיט: יעל צור.

בסופו של חודש תנודתי, פוליסות החיסכון ברמת סיכון "בינונית" (כללי) ירדו בחודש מרץ בממוצע כ-1.2%-.

מסלולי השקעה "מניות" (רמת סיכון גבוהה) באותן השקעות מנוהלות ירדו סביב ה-3%-. 

עוקבי מדד S&P 500 ירדו רק כ-2% - תשואה שקלית. זאת למרות הירידה של כ-5% במדד בשל התחזקות הדולר אל מול השקל.

*מקור לנתונים – מחשבוני תשואות חברות הביטוח השונות 

בחודש מרץ, פוליסת החיסכון במסלול "כללי" סיימו בתשואה ממוצעת של כ-1.2%-, כאשר אלו שחשופות יותר לישראל אל מול ארה"ב היו עם ידן על העליונה.

פוליסות החיסכון ברמת סיכון "גבוהה" (מניות) סיימו בממוצע תשואה שלילי של כ-3%- את חודש מרץ.

בהסתכלות על תשואת חודש מרץ – ניתן לראות כי מסלולי חברות הביטוח "המסורתיות" וכמובן החשופות יותר למדדי המניות המובילים בישראל - מובילות את ביצועי התשואות.

חברת הראל מנצחת בחודש מרץ בשני המסלולים: כללי ומניות

החברה המנצחת בחודש מרץ, שהציגה את הביצועים הטובים ביותר, היא חברת הראל - הן במסלול הכללי והן במסלול המניות.

הפוליסות של איילון ביטוח מובילות מתחילת השנה וב-12 החודשים האחרונים בשני המסלולים.

איילון מציגה מרשימים ברבעון הראשון של 2025 בתשואה חיובית מרשימה של ביחס לאלטרנטיבות של 1.21%+ במסלול כללי, ושל 0.51%+ במסלול מניות.

חברת הביטוח "איילון" מציגה ביצועים מרשימים במעלה הטבלה ומסיימת את הרבעון הראשון של 2025 בתשואה חיובית מרשימה ביחס לאלטרנטיבות של +1.21%.

במקום ה-2 ברבעון - המסלול ה"כללי" המארח של מיטב בתוך "הכשרה בסט אינווסט" שסיימה גם כן בתשואה חיובית +0.36%.

במקום ה-3 אפשר לראות את "הפניקס" עם תשואה חיובית של 0.22% וזו גם מובילה את חתכי ה-5 שנים אחרונות בתשואה מצטברת במסלול הכללי עדיין.

אז מה היה לנו בחודש מרץ 2025?

בישראל – חזרת הרפורמה המשפטית לכותרות גרמה לשינוי מגמה אחרי חצי שנה רצופה של עליות בשוק ההון הישראלי (מאז 09/24 עלייה של מעל 30% במצטבר!) וכלל המדדים המובילים שלנו ירדו בשיעורים חדים בחודש זה.

על אף הסנטימנט השלילי מניות החברות הביטחוניות ובראשן "אלביט" (שעלתה 20% בחודש מרץ!) - ממשיכות להציג ביצועים חיוביים על רקע המתיחות בין ארה"ב לאיראן והמשך המלחמה בין רוסיה לאוקראינה. 

נראה כי ההצלחות של צה"ל מאז ה-08/10 בכל הקשור למערכות ההגנה שלנו (כיפת ברזל, חץ) נותנת את אותותיה גם על שוק ההון.

בארה"ב - המשך מגמה שלילית של החודשים הקודמים אחרי הטלת המכסים של טראמפ בגובה 25% על קנדה ומקסיקו וכן חשש מהתפרצות\אי שליטה באינפלציה ולכן המשקיעים חוששים ש-3 הפחתות הריבית המדוברות שהיו צפויות לסוף השנה יידחו או רק שתי הפחות יקרו בפועל.

אילו חדשות אופטימיות בכל זאת יכולות לשנות את כיוון השוק לדעתי?

א. הפחתת ריבית בישראל צפויה בסבירות מאוד גבוהה בחודש יולי השנה – ריבית נמוכה מעודדת משקיעים לצאת מפיקדונות ולהשקיע במניות ובמדדים.

ב. אותן הפחתות ריבית הצפויות בארה"ב.

ג. בסופו של דבר הפעילות של טראמפ נועדה לחזק את ארה"ב – העלאת המכסים אמנם פוגעת בטווח המיידי וגם כאן – יביא לתיקון חד במדדי המניות המובילים (מאידך מחזקת מאוד את גוש היורו שלא מפסיק לעלות 3 חודשים וגם את חודש מרץ סיום חיובי) אבל ביחד עם העבודה של מאסק מול הסקטור הציבורי ורצון לחזק את החברות הפרטיות – ההנחה שהפעולות הללו יובילו בסופו של דבר לצמיחת החברות והגדלת הרווחיות -> דבר אשר עתיד להשתקף במחירי המניות.

ד. העלאת המכסים - סביר להניח שחלק מהמדינות יישאו ויתנו עם ארה"ב ויגיעו להסדר שהוא לכשעצמו יביא לתיקון חד במדדים המובילים בארה"ב ובאירופה.

ה. המדדים המובילים בארה"ב כבר נמצאים בקטגוריית "תיקון" (ירידה של יותר מ-10%) ולרוב אחרי ירידות כאלו מגיעים משקיעים וסוחרי יום שמריחים "הזדמנות כניסה" לשוק.

כמובן שאיש כולל אני לא באמת יודע מה יקרה בהמשך שנת 2025 אבל ההנחה היא שבעוד שנתיים נתגעגע לראות את הנאסד"ק ב-15,500 נקודות או את ה-SP500 פחות מ-5,000....

בחודש שעבר, בסיכום נתוני פוליסות חסכון של חודש פברואר, כתבתי במדויק את השורות הבאות (עוד הרבה לפני מפולת השבוע הראשון של אפריל 25):

"מה עושים קדימה במידה ו-100% מהכסף שלך במסלול עוקב מדד S&P 600?

"לאחר ששנתיים שבהן שוק ההון האמריקאי הביס כל מדד אחר, לפחות לפי החודשיים הראשונים של 2025, קיבלנו תזכורת שכדאי לשקול עוד מדדים בעולם".

יש לזכור כי בתחילת המילניום חווינו עשור שלם שאותו מדד עשה תשואה של 0 (בין שנת 2000 ל-2010) בעוד מדדים אחרים עלו מעל 100%! (כתבה שלי בנושא הזה ניתן למצוא כאן באתר בלינק הבא:

https://www.funder.co.il/article/169232

הנתונים השליליים בארה"ב במהלך השבועיים אחרונים של פברואר בעיקר מגיעים כתוצאה מהתגברות החששות שנשיא ארה"ב מהווה איום על השוק בגלל מלחמת המכסים (האיום של הנשיא טראמפ מחודש פברואר שהפך למימוש האיום בפועל עם הטלת מכסים בגובה 25% על ייבוא מקנדה ומקסיקו בעת כתיבות שורות אלו 04/03) והסיכוי שהאינפלציה בארה"ב תעלה מעבר למה שחושבים במיוחד כתוצאה מהטלת מכסים אלו. 

שוק ההון חושש מההאטה (מיתון) כשבמקביל גם הדוחות הכספיים של הענקיות טובים אבל לא משדרים הפתעה מרשימה. הסיכונים גדולים, תחום ה-AI נראה בהתהוות והוא מהפכה של ממש, אבל מודלים זולים סינים ובכלל (גם ישראלים) מאיימים על ענקיות ההיי-טק  שמשכו את המדדים בעבר למעלה.
הענקיות האלו הימררו על הבינה המלאכותית ולמרות הפוטנציאל העצום, לא ברור איך זה ישפיע על הרווחים ולא ברור אם הם עמידים לתחרות זולה. 

צריך לזכור שאף אחד לא יודע האם אנחנו נמצאים ב"מימוש בריא" של מניות בארה"ב או בתחילתה של תקופה ארוכה שבה נחווה ירידות במניות המובילות וכפועל יוצא מכך גם במדדים המובילים. מה שכן נראה די בטוח – כמו תמיד מומלץ לשקול לפזר את החסכונות שלנו למספר מדדים מובילים בעולם, לסקטורים שונים וגם לגיאוגרפיה שונה!

היעדר הפיזור במדד ה-s&p500 זועק לשמיים, כאשר 7 חברות ענק מהוות למעלה מ-30% מאותו המדד -  ולהיות חשוף רק אליו בכלל ההשקעות שלכם – עלול להיות הרסני בחיסכון המיועד לטווח השקעה של פחות מ-10 שנים קדימה!

סיכום מספרי של מדדי המניות המובילים:

המדדים המובילים בישראל לחודש מרץ ירדו במספרים הבאים:

ת"א 35: 2%-

ת"א 125: 3.8%-

ת"א 90: 8%-

מדדי המניות המובילים בארה"ב לחודש מרץ 25:

המדדים המובילים בארה"ב לחודש מרץ:

מדד ה-S&P 500 סיים בתשואה שלילית של 6%-

מדד הנאסד"ק 100 (הטכנולוגיה) סיים בתשואה שלילית של 7%-. 

יתרונות המוצר פוליסות חיסכון:

האפשרות לצפות בביצועי התוכניות השונות ולהשוות ביניהם ברמה חודשית ושנתית – שקיפות גבוהה מאוד.

אפשרויות המינוף – לקיחת הלוואה על חשבון הכספים בפוליסה בריביות שנעות בין P ל-P-0.8%

דחיית מיסוי רווח הון בעת שינוי מסלול השקעה.

פיזור נכסים – כ-5 – 35% מהכספים במסלול ההשקעה ה"כללי" (תלוי חברת ביטוח והחלטת ועדת השקעות של כל חברה) בכלל לא מנוהלים בבורסה וחשופים לנכסים בלתי סחירים (כביש 6, מאגרי גז, חברת החשמל ועוד).

מאפשרים למבוטחים ליהנות ממוצר מעולה שפרח בשנים האחרונות עם תשואות מעולות.


דן גרינברג הוא מתכנן פיננסי ופנסיוני המתמחה בקופות גמל, גמל תיקון 190, קרנות השתלמות, ליווי והכוונה לפרישה, בעל רישיון פנסיוני וכן BA בכלכלה וניהול עם למעלה מ-15 שנות ניסיון.

אין באמור לראות המלצה להשקעה בחברה כזו או אחרת.

x