פיחות השקל היום מורגש כנגד הדולר (קרוב לאחוז), ועוד יותר מכך כנגד האירו (קרוב ל-2 אחוזים).
בשבוע האחרון לבדו נחלש השקל ב-3.2% כנגד הדולר, וב-5.8% כנגד האירו.
הדבר משקף קודם כל היחלשות ניכרת (קרוב לאחוז) של הדולר כנגד האירו על רקע כניסה לתוקף של תוכנית המכסים של טראמפ היום והעימות החריף של ארה"ב מול סין.
מעבר לכך ניכרת השפעת וול סטריט: החוזים על מדדי המניות של ארה"ב יורדים, בהמשך לירידות אתמול, מה שגורם שוב לחשיפת חסר של גופים מקומיים למט"ח ומאלץ אותם להמיר שקלים במט"ח. גורם זה תנודתי. אם שוקי המניות בארה"ב ישנו כיוון, הגופים הללו עשויים להמיר בחזרה מט"ח לש"ח.
השקל חצה רף של 3.81 ש"ח לדולר, טריטוריה שבה לא שהה מאז אוגוסט 2024, אז בעיצומה של המערכה בחזית הצפון. ההסכם שנחתם באוקטובר והשקט היחסי ששרר מאז חיזקו מאוד את השקל (ואת שוק המניות המקומי). כעת ניכרת מתיחות חוזרת, מה שעשוי כשלעצמו לבחון את השקל במבט להמשך.
את פיחות השקל עדיין ניתן לבחון במסגרת התנודתיות החדה שלו. כך, לפני הודעת הריבית שלשום השקל נחלש 4.3% כנגד הדולר ו-9.5% כנגד האירו, ולעומת זאת לפני הודעת הריבית של חודש פברואר הוא התחזק ב-1.9% כנגד הדולר ו-1.3% כנגד האירו.
לכן, עדיין לא נכון להסיק מהפיחות של היומיים-שלושה האחרונים לגבי תפנית מתמשכת יותר! מה עוד, שרף כזה עשוי להגדיל את הדריכות של בנק ישראל , שבדומה לעבר, אם יסיק שמדובר בפיחות ותנודתיות יתר, יכול לעשות שימוש ביתרות המט"ח העצומות שלו (40% מהתוצר) כדי למתן זאת, או לפחות להצהיר על כך.
להערכתי, אנחנו עוד לא שם, אך אם פיחות השקל יימשך, הדבר יהפוך רלוונטי יותר.