פיליפו פאלוטי, אסטרטג מאקרו, והומין לי, אסטרטג מאקרו בכיר בלומברד אודייר, מעריכים כי שיחות הסחר בחודשים הקרובים צפויות להוביל להסרת רוב המכסים על יתר המדינות ולהפחתת שיעור המכסים על סין לכ־60%, בהתאם להבטחות שהושמעו בקמפיין הבחירות של הנשיא טראמפ. כאשר לוקחים בחשבון גם אפשרות לפטורים נוספים, קיצוץ מכסים סקטוריאליים, הסבות ייבוא ותחליפים בייצור, אנו מעריכים כי שיעור המכס האפקטיבי בארצות הברית יתייצב בקיץ סביב 13.5%, לעומת שיעור של 22.5% כיום.
אם אי הוודאות סביב מדיניות הסחר תדעך והממשל יפנה את תשומת לבו לקידום צמיחה באמצעות הפחתות מסים ורגולציה מקלה, הכלכלה האמריקאית צפויה להצליח לעמוד בזעזוע החריג הזה ולהימנע ממיתון עמוק.
אנו מדגישים כי לבריאותה של הכלכלה האמריקאית ברגע הכניסה למשבר זה ישנה חשיבות רבה. אף שמדדי אמון הצרכנים נמצאים בירידה, נתוני הצריכה עדיין מצביעים על תמונה חיובית. חברות אמנם בולמות השקעות הון בשל אי הוודאות במדיניות, אך שיעור הפיטורים נותר נמוך ורוב האינדיקטורים בשוק העבודה מצביעים על חוסן מתמשך. גם מדד האינפלציה לחודש מרץ היה מתון יחסית. בהנחה ששיחות הסחר יסתיימו בהצלחה, התחזית שלנו היא שצמיחת התמ"ג האמריקאי בשנת 2025 תעמוד על ממוצע של 1.2% בלבד — כמחצית מהתחזית טרום-הטלת המכסים — ואילו שיעור האינפלציה יתייצב סביב 3.2%. אנו סבורים כי הבנק הפדרלי יפחית את הריבית שלוש פעמים במהלך השנה הקרובה כאמצעי הגנה נוכח ההשפעות השליליות של המכסים, דבר שיוריד את ריבית ה־Fed Funds לרמה של 3.75% עד סוף השנה.
בהמשך לכך, אנו מעריכים כי צפויה הקלה נוספת במדיניות המוניטרית גם באזורים נוספים בעולם. בשל התלות הגבוהה של גוש האירו ושווייץ בסחר העולמי, תחזיות הצמיחה לשנת 2025 עודכנו כלפי מטה ל־0.9% ול־0.7% בהתאמה. נוסף על כך, צפויות הורדות ריבית נוספות מצד הבנק המרכזי האירופי והבנק המרכזי השווייצרי, כך שהריביות ירדו ל־1.5% ו־0% בהתאמה עד סוף השנה. מנגד, בריטניה נמצאת תחת לחץ פחות משמעותי ממדיניות המכסים של הממשל האמריקאי, ולכן אנו שומרים על התחזית כי ריבית הבנק המרכזי הבריטי תיוותר ברמה של 3.5%.
באשר ליפן, זעזועי המכסים מצד הנשיא טראמפ מחייבים עדכון תחזיות. אף שהמדינה החלה במגעים עם ארצות הברית, אנו מניחים כתסריט שמרני שמכסים בשיעור של 10% יוטלו על מרבית היצוא היפני — למעט רכבים שעליהם הוטל מכס חדש בשיעור של 25% — ויהוו את התוצאה הטובה ביותר האפשרית. על רקע זה, ובניכוי ההשפעות השליליות על השקעות החברות, קיצצנו את תחזית הצמיחה השנתית של יפן מ־1.4% ל־0.8%. אף שהנתונים הכלכליים צפויים להיות תנודתיים, הציפייה שלנו היא שהאינפלציה והצמיחה בשכר יישארו גבוהות. בהתאם לכך, אנו מעריכים כי הבנק המרכזי של יפן יותיר את הריבית ללא שינוי עד סוף 2025, עם העלאת ריבית אפשרית אחת בלבד במחצית הראשונה של 2026 — בתנאי שזעזועי הסחר יפחתו והיצוא היפני יגבור על מתחריו באסיה.
ביחס לסין, אנו סבורים כי לא צפויה פריצת דרך מיידית בשיחות הסחר עם ארצות הברית. תחזיותינו מצביעות על כך שיצוא הסחורות של סין ירד מ־5.9% בשנת 2024 לירידה של 5% בשנת 2025 במונחים שנתיים, מה שיתורגם לאובדן פעילות כלכלית בהיקף של 2.8% מהתמ"ג. משמעות הזעזוע היא שהממשלה הסינית לא תוכל לעמוד ביעד הצמיחה של "סביב 5%" שהוצב לשנה הקרובה. אנו מעריכים כי צמיחת הכלכלה הסינית תאט ל־4.2%, תוך הנחה כי תיושם חבילת תמריצים נוספת בשיעור של 1% מהתמ"ג עד אמצע השנה, יחד עם הורדת ריבית נוספת. ללא צעדים אלה, קיים סיכון שצמיחת סין תרד לרמה של כ־3.5% בלבד.
אנו מאמינים כי בשלב זה לא צפוי שינוי דרמטי במדיניות המכסים, בין השאר משום שלנשיא טראמפ ולנשיא שי קשה פוליטית להיות הראשונים לוותר. העלאות מכסים נוספות, אם יתרחשו, ישפיעו מעט בלבד, כאשר הדגש יועתק להתמודדות עם זרימת סחורות דרך מדינות צד שלישי הנהנות ממכסים מופחתים. בנוסף, ייתכן שהממשל האמריקאי ינקוט צעדים להחמרת הפיקוח על טכנולוגיות ייצוא או להגבלת גיוסי הון של חברות סיניות בשווקים האמריקאיים. לכן, סביר שסין תמתין עד לקבלת הבהרות נוספות בנוגע למדיניות האמריקאית לפני שתחדש את המשא ומתן.