במוקד השבוע בוולסטריט: חלום ה-AI של סין בשלב הרווחים

דוחות רווחים בסין יחשפו את השלב הבא במרוץ העולמי לבינה מלאכותית

 

 
חלום ה-AI של סין בשלב הרווחים / תמונה: Dreamstimeחלום ה-AI של סין בשלב הרווחים / תמונה: Dreamstime
 

עמית י.
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
19/05/2025

ענקית החיפוש באידוBaidu  (טיקר: BIDU) ויצרנית הרכבים החשמליים XPeng (טיקר: SPEV) יהיו במרכז העניינים השבוע. הרווחים של החברות הללו הם יותר מסתם קריאה של תמונת תקציבי הפרסום או מכירות הרכבים החשמליים שלהם אלא הם יציגו תמונה של המאמץ של סין להפוך את ההייפ סביב בינה מלאכותית (AI) לעוצמה כלכלית אמיתית.

באיידו כבר נמצאת על הכוונת של המשקיעים: פורצת הדרך הסינית בתחום הבינה המלאכותית השיקה את Ernie 4.5 Turbo הדגם המהיר, הזול והיעיל ביותר שלה עד כה. דומה לדגמים ברמת ChatGPT  רק במחיר נמוך מאד. החברה משלבת את הטכנולוגיה הזו בכל תחום אפשרי, ממנוע החיפוש שלה ועד כלי הענן שלה. השאלה הגדולה עכשיו היא איך היא מתכננת להרוויח כסף מכל זה. והתשובה לשאלה הזו עשויה להיות בשולי הרווח של החברה ובצמיחת ההכנסות שלה מענן.

בינתיים XPeng פועלת במסלול אחר, היא מהמרת שמכוניות חכמות יותר יעניקו לה יתרון במרוץ הרכבים החשמליים התחרותי של סין. טכנולוגיית הסיוע לנהג שלה משולבת עכשיו ברוב הדגמים שלה, ועם זינוק עצום של 273% במסירות בחודש שעבר, נראה שההימור הזה עשוי להשתלם. אבל בואו לא נקדים את המאוחר כי הרווחים צמודים, והיריבות לא בדיוק נרדמות על ההגה. אז דוח הרווחים יחשוף האם XPeng  מתחילה להוביל או ההיפך, עומדים לעקוף אותה.
 


גרפי מניות Baidu ו- XPeng באינטרוול יומי. מאת TradingView


שתיהן חשובות יותר ממה שהן נראות במבט ראשון. כי סין לא מנסה לנצח במרוץ הבינה המלאכותית עם השבבים הגדולים ביותר או עם דגמי הצ'אטבוטים הנוצצים ביותר. היא משחקת את המשחק הארוך: הכוונה שלה היא לשמור על זה זול, שימושי, ולהכניס את זה לעולם האמיתי...באפליקציות, במפעלים ובמכוניות. פחות סטייל עמק הסיליקון היקרתי אלא יותר מיינסטרי יומיומי.

ההזדמנות אמיתית: אם סין תשחק נכון בקלפים שלה, הבינה המלאכותית (AI) יכולה לפתור כמה מהבעיות הכי גדולות שלה" החל מכוח העבודה שהולך ומצטמצם, דרך פריון נמוך ועד לצמיחה כלכלית חלשה. אבל המשקיעים עדיין לא לגמרי משוכנעים. כלומר, רמת האמון לא גבוהה במיוחד על רקע המגבלות על שבבים, קצב איטי של הפיכת טכנולוגיה לרווחים, והאטה ברווחיות. עבור מגזר הטכנולוגיה של סין, הצלחה זה לא רק להכות את התחזיות, אלא להוכיח שהחברות שלה באמת יכולות להפוך למובילות. 

הפוגה במלחמת המכסים בין ארה"ב לסין עוררה התאוששות בשוק

ארה"ב וסין עצרו את סכסוך הסחר שלהן לפני כשבוע, והסכימו להפסקת מכסים של 90 יום שהורידה את מכסי היבוא משלוש ספרות ל-30% עבור סחורות סיניות ול-10% עבור סחורות אמריקאיות. הצעד זה הגיע לאחר כמה שבועות של מכות סחר שטלטלו את השווקים ופגעו בסנטימנט המשקיעים. אז באופן מובן, עסקת ההפוגה עוררה עלייה מהירה בשווקים: מדד S&P 500 ונאסד"ק החזירו את ההפסדים שהיו להם מתחילת השנה, ומדד  VIX,  מדד הפחד של וול סטריט - צנח. נזכיר שזו רק הפוגה של 90 יום, אבל לפחות לעת עתה, השווקים נושמים.
 


מדד הפחד של וול סטריט, VIX צנח לאחרונה.


בהיבט הצרכני, אמנם וולמארט היכתה את הציפיות ביום חמישי בכל הקשור למכירות ונשארה נאמנה לתחזית השנתית שלה בעדכון הרווחים שלה, אך החדשות הגדולות יותר היו דווקא האזהרה שהיא מסרה למשקיעים - המחירים שלה הולכים לעלות. אפילו עם הפסקת המכסים בין ארה"ב לסין, החברה אמרה שהלחצים של העלויות חוזרים, החל ממוצרי האלקטרוניקה ועד לקפה הבוקר של הצרכנים. זו לא רק בעיה של וולמארט. אבל כרשת הקמעונאות הגדולה ביותר באמריקה, העדכון שלה רומז כי עדיין יש סיכוני אינפלציה שהמקור שלהם זה ענייני הסחר, וזה קורה כשבמקביל הצמיחה הכלכלית מראה סימני התקררות. המסר היה ברור: ייתכן שהמאבק באינפלציה לא הסתיים, וייתכן שמלחמת הסחר רק מתחילה.

השפעות פוטנציאליות מרחיקות לכת

אם נסכם את המשמעויות של כל ההתפתחויות הללו, נראה שהן דיי מרחיקות לכת, כי הן נוגעות בלב ליבם של תהליכים גלובליים עמוקים, וההשלכות שלהן עשויות לעצב את הכלכלה בעולם בשנים הקרובות בכמה דרכים

המאבק על הדומיננטיות הטכנולוגית הגלובלית - סין לא רק מפתחת טכנולוגיה, היא בונה מודל כלכלי מבוסס בינה מלאכותית.  אם היא תצליח לשלב AI באופן רחב בכלכלה שלה כמו במפעלים, בתחבורה, ברפואה, חש לה סיכוי להוביל בתחומים שהיו בעבר נחלת המערב בלבד.

שינוי בתפיסת כיווני השקעה  - אם חברות כמו Baidu ו-XPeng יצליחו להראות שהן יודעות לתרגם חדשנות לרווחיות, המשקיעים ישנו את האופן שבו הם מעריכים חברות טכנולוגיה בסין. זה יכול למשוך הון זר חזרה לשווקים שעד כה נחשבו מסוכנים, ולגרום לתזוזה של כספים.

השפעה על האינפלציה - האזהרה של וולמארט על עליות מחירים מצביעה על כך שלמרות שיש רגיעה זמנית בעימותים בין סין לארה"ב, בעיות שרשרת האספקה והלחצים הגלובליים עדיין כאן.  אם האינפלציה תישאר גבוהה, בנקים מרכזיים ייאלצו להמשיך במדיניות של ריבית גבוהה דבר שיכול להאט צמיחה ולפגוע בשווקים. בקצרה, השאלה היא לא רק מי ינצח מבחינה טכנולוגית, אלא איזה מודל כלכלי ינצח, ואיזה מדינות וחברות יצליחו להסתגל במהירות לשינויים עמוקים. 

לסיום, בסופו של דבר, החודשים הקרובים יהיו מבחן קריטי. האם כל החדשנות הזו תתורגם לצמיחה אמיתית, והאם השווקים יצליחו לעכל את השינויים הרבים שמתחוללים בו-זמנית ברמה הגלובלית.

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.

 

5 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 490.1 אלפי ב-XPENG INC - ADR
קרנות נאמנות שמחזיקות את XPENG INC - ADR.

שם קרן

אחוז מהקרן

בשקלים

הראל מחקה S&P Kensho Electric Vehicles מנוטרלת מט"ח

5.73%

169926.95

אי.בי.אי. מחקה BlueStar Global GreenTech

1.92%

239373.98

פלקון תיק השקעות + 30%

0.11%

21169.44

אימפקט Global Shares

0.09%

42382.53

פלקון 20/80

0.06%

17249.18

     


16 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 4.95 מיליון ב-Baidu.com, Inc.
קרנות נאמנות שמחזיקות את Baidu.com, Inc. לרשימה המלאה

x