47% מסך המחזור המניות בארה״ב זה מניות שנסחרות מתחת לדולר - פני סטוקס

כלכלני הבורסה

 

 
בורסה / תמונה: Dreamstimeבורסה / תמונה: Dreamstime
 

כלכלני הבורסה
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
17/06/2025

צהריים טובים 

וצהריים לא טובים ל-ההוא שלא החזיק מעמד אפילו שבוע בתפקיד וחוסל באופן מקצועי.

JPM Intel Desk:

אתם כבר מכירים מהצ׳אט שמבחינתי ומבחינת הוול סטריט זה אחד הדסקים הכי מוערכים שיש וכשהם מדברים אנחנו מקשיבים:

אז בסקירה האחרונה הם הופכים ל״טקטיקלי נזהרים״.

״בהתחשב בשינוי המהיר הגאופוליטי ובמועד האחרון המתקרב לתום הסכמי הסחר, כאשר טראמפ יקבע רמות המקובלות עליו השבוע או השבוע הבא, נראה סביר שהשווקים צפויים לנסיגה בטווח הקרוב״.

טריידינג דסק אירופה של JPM:

אנחנו חד משמעית מעדיפים מניות שורה שנייה בגרמניה, מדד MDAX על מדד דקס המרכזי.

גולדמן:

עוד נתון שמוכיח את העוצמה של לקוחות ריטיילס, 47% מסך המחזור המניות בארה״ב זה מניות שנסחרות מתחת לדולר - פני סטוקס.

למוסדיים בכלל אסור לסחור במניות מהסוג הזה אז מי שמנהל את המסחר במניות הקטנות האלה זה אך ורק לקוחות ריטיילס.

עוד נתון מעניין של DB:

לא יודעים לאן הכל יתפתח אבל בפרספקטיבה היסטורית, מתיחות בסדר גודל כזה בדרך כלל גורם למדד S&P 500 לרדת 6% ב-3 שבועות הראשונים.

(מישהו חייב להפנות את המחקר שלו לבורסה בתל אביב במיוחד למדדים נדלן ובנייה).

Yardeni Research:

אנליסטים שעוקבים אחר חברות 7 המופלאות  סבורים כעת כי הקבוצה תגדיל את הרווחים ב-16.6% ב-12 החודשים הקרובים. זהו הנתון הנמוך ביותר  למעלה משנתיים, והוא רק 5.3% מעל צמיחת הרווחים של 11.3% שחזו האנליסטים עבור מדד S&P 500.

בינתיים:

שוק המקומי ממשיך להפגין עוצמה, מחזורים יפים גם בקאש וגם בנגזרים.

חוזים העתידים על המדדים המובילים בארה״ב בירידה עד 0.4%.

נפט חזר לעלות, מוסיף 2% מהבוקר.

עוד נתון סופר מעניין שעוד פעם מוכיח למה ארה״ב כל כך מיוחדת:

ארצות הברית הגיעה לשיא חדש של כל הזמנים בייצור אנרגיה. שיא הזה נובע מצמיחה חזקה באנרגיות מתחדשות עם עלייה של 25% באנרגיה סולארית, עלייה של 8% באנרגיה מרוח ועלייה של 6% בדלקים ביולוגיים. תפוקת הנפט הגולמי הגיעה גם היא לשיא של 13.2 מיליון חביות ליום, מה שהשאיר את ארה"ב כיצרנית המובילה בעולם. גז טבעי נותר מקור האנרגיה הגדול ביותר, בעוד שייצור הפחם ירד לשפל של 60 שנה.

מאחל  לכולם המשך יום שקט ורגוע ומחכים לראות גם את B-52 של אמריקאים באוויר מעל איראן.

x