לאחר תיקון מס' 3 לחוק, משמש החיסכון בשלושת מוצרי החיסכון הפנסיוני לאותה מטרה, דהיינו, קבלת קצבה לאחר פרישה. עם זאת, מוצרי החיסכון האמורים נבדלים האחד מהשני בכיסוי הביטוחי שניתן לרכוש במסגרתם. במטרה לשכלל את התחרות בשוק החיסכון הפנסיוני ולהגדיל את התחליפיות בין המוצרים השונים, יש לאפשר לחברות מנהלות של קופות גמל להציע לעמיתים כיסוי ביטוחי בדומה לזה המוצע לעמיתים בחברות ביטוח.
חוזר זה קובע את התנאים שבהתקיימם יוכלו חברות מנהלות של קופות גמל לשווק לעמיתיהן כיסוי ביטוחי. כמו כן, מסדיר החוזר את העברת דמי הביטוח מקופת הגמל למבטח.
חברה מנהלת של קופת גמל רשאית להגיש בקשה לקבלת רישיון סוכן תאגיד ביטוח פנסיוני לממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, לפי סעיף 8 לחוק הייעוץ. הרישיון יוגבל לשיווק כיסוי ביטוחי לסיכוני מוות ולכיסוי ביטוחי לסיכוני נכות באמצעות פוליסות ביטוח פרט.
דמי ביטוח בביטוח פרט
א. מבוטח יישא במלוא דמי הביטוח בעבור ביטוח פרט.
ב. דמי ביטוח עבור ביטוח פרט של מבטח שהוא צד קשור לחברה המנהלת, יהיו בגובה דמי הביטוח הנהוגים במועד הקמת הפוליסה, עבור ביטוח בעל מאפיינים דומים המשווק על ידי המבטח.
שמירה על כיסוי ביטוחי בביטוח פרט
עמית שהפסיק להיות עמית פעיל יהא רשאי לשמור את הכיסוי הביטוחי בפוליסה הקיימת, באופן עצמאי אצל המבטח, או באמצעות חברה מנהלת אחרת בתנאי שהמבטח והחברה המנהלת האחרת הסכימו לתיווך באמצעות החברה המנהלת האחרת. המשך הכיסוי הביטוחי בביטוח הפרט ייעשה ללא שינוי בתנאי הפוליסה הקיימת, לרבות לעניין סכום דמי הביטוח.
ביטוח קבוצתי לעמיתים בקופת הגמל
א. חברה מנהלת לא תרכוש פוליסת ביטוח קבוצתי לעמיתי קופת הגמל מכספי החברה המנהלת.
ב. חברה מנהלת תוכל לשמש בעלת פוליסה אך ורק בפוליסת ביטוח חיים קבוצתי שלפי הוראות תקנות כיסויים ביטוחיים.
תחולה
חוזר זה יחול על חברות מנהלות של קרנות פנסיה, חברות מנהלות של קופות גמל ועל חברות ביטוח כדלקמן:
א. לגבי תיווך בפוליסות פרט וכריתת חוזים לביטוח קבוצתי, לרבות חידוש חוזה קיים, החל במועד תחילת החוזר.
ב. לגבי כל החוזים לביטוח קבוצתי אשר נכרתו עובר למועד תחילת החוזר, החל מיום 1 בינואר 2014.
ג. לגבי חוזים לביטוח חיים קבוצתי בהתאם להוראות תקנות כיסויים ביטוחיים, אף אם נכרתו לפני מועד תחילת החוזר.





