לאחר מו"מ אינטנסיבי, אישרה רשות שוק ההון אתמול בלילה, את תעריף רכב רכוש המעודכן שהוגש על ידי ביטוח ישיר, אשר רשאית החל מהיום להמשיך ולמכור פוליסות חדשות למבוטחים. בכך השלימו כל שמונה החברות שקיבלו את דרישת הרשות את עדכון התעריפים.
כפי שפורסם אתמול, אסרה רשות שוק ההון על ביטוח ישיר למכור פוליסות רכב רכוש החל מה-1 במאי 2026. הרשות הודיעה אתמול, כי "״עם סיום הדד ליין שנקבע ע״י רשות שוק ההון להגשת תעריפים מעודכנים לביטוח רכב, חברה אחת (שהסתבר שזו הייתה ביטוח ישיר. ר.מ.) אשר לא השלימה את ההליך עד למועד סיום הדד ליין אינה רשאית עוד, החל מה-1.5.2026 ועד להודעה חדשה, להציע למכירה פוליסה לביטוח רכב רכוש. 7 חברות שהציעו תעריפים חדשים קיבלו את האישור לפני ה-1 במאי.
ביטוח ישיר מחזיקה בנתח של כ-15% בביטוחי רכב מקיף ונחשבת אחת השחקניות הגדולות בתחום.
הדרישה של רשות שוק ההון מחברות הביטוח להציג לה את תעריפי ביטוח הרכב לאישור, באה בעקבות עלייה של עשרות אחוזים בשנה קודמת במחירי הביטוחים לרכב.

הרשות אישרה הלילה את תעריפי רכב רכוש של ביטוח ישיר / קרדיט: אילוסטרציה – AI


