צהריים טובים חברים,
מדד ה-Russell 3000 (סימול: RAY) מהווה 98% מהמניות הסחירות בארה"ב.
מדד ה-RAY נמצא כיום בטווח של 1% משיא של 52 שבועות, ובכל זאת, יותר מ-5% מהרכיבים בו רושמים שפל של 52 שבועות.
מאז שהתחלנו לאסוף נתונים בשנת 1994, מצב זה התרחש 12 פעמים נוספות בלבד.
התשואות הממוצעות והחציוניות ל-20 יום לאחר מכן עמדו על 1.98%- ו-1.96%-, בהתאמה, כאשר המדד עלה רק ב-3 מתוך 12 המקרים הללו.
מתוך שלושת המקרים החיוביים, אחד היה ביוני 2024 – אז השוק אכן המשיך לעלות אל תוך יולי, אך לאחר מכן חווה נסיגה (drawdown) של 10%- לתוך חודש אוגוסט. שני המקרים האחרים היו בדצמבר 1999 ומרץ 2000. כולנו יודעים איך זה נגמר.
כמה תאריכים מבשרי רע: מלבד התאריכים של סוף 99'/00', המצב התרחש גם ביולי 2007, ממש לפני ה-"Quant Quake" (l באוגוסט 2007 וכמובן לקראת השיא המחזורי באוקטובר 2007. ראינו זאת גם ביולי 2015 לפני "פיחות היואן הסיני", שגרם לשוק לאבד 12%- לתוך אוגוסט. מקרה נוסף היה בנובמבר 2021, שהיה למעשה הנקודה הגבוהה ביותר אליה הגיע השוק לפני השוק הדובי של 2022. לבסוף, ישנו את פברואר 2025, שהתרחש ימים ספורים לפני קריסת ה-"Tariff Tantrum" (זעם המכסים), שבה השוק צנח ב-22%-.
הפערים והפיזור בשוק רק הולכים וגדלים.
החלקים המחזוריים (Cyclical) של הכלכלה מגיבים בבירור לריביות הגבוהות ולמחירי האנרגיה. ועם זאת, הכסף ממשיך לרדוף אחרי מניות המומנטום הגבוה (הקשורות ל-AI).
תעודת הסל הקמעונאית של SPDR (XRT) צנחה משמעותית בשלושת הימים האחרונים – הביצועים הגרועים ביותר שלה מאז השפל של "יום השחרור" באפריל אשתקד.
מניות של בוני בתים ומסעדות מתקרבות לשפל של מספר שנים, מה שמאותת שהציבור הרחב מתחיל להרגיש את כאב הריבית והנפט.
בשלב מסוים המוזיקה תיעצר ואנו נראה "חזרה לממוצע" (Reversion) משמעותית. בעוד שקשה לחזות את נקודת המפנה המדויקת, ב-BTIG סבורים שאנחנו קרובים מאוד.
לבסוף, הפעם היחידה שבה ה-S&P 500 רשם עלייה גדולה יותר בטווח של 6 שבועות הייתה כשהפדרל ריזרב השיק את תוכנית ההרחבה הכמותית הראשונה (QE1) לאחר המשבר הפיננסי העולמי.

אנטולי זיימן, צילום: ניקי וסטהפל


