נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

הפניקס גמא ממשיכה בצמיחה ומרחיבה פעילות: "החברה חותרת להיות גוף האשראי המשמעותי ביותר מחוץ למערכת הבנקאית"

בכנס הלקוחות השנתי הציגו בכירי הקבוצה את אסטרטגיית הצמיחה בדמות הרחבת פעילות האשראי, כניסה לתחום המשכנתאות, השקעה בטכנולוגיה ושאיפה לספק מעטפת פיננסית מלאה לעסקים; מנכ"ל קבוצת הפניקס אייל בן סימון: "עוד לא גירדנו את תחילת הדרך"

 

 
אייל בן סימון בכנס הפניקס גמא, צילום: נתי חדדאייל בן סימון בכנס הפניקס גמא, צילום: נתי חדד
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
05/07/2026

הפניקס גמא ממשיכה להרחיב את פעילותה בשוק האשראי בישראל, ובכנס הלקוחות השנתי של החברה שנערך לאחרונה הציגו בכירי הקבוצה את תוכניות הצמיחה לשנים הקרובות, את הרחבת פעילות האשראי לתחומים נוספים, כניסה לתחום המשכנתאות והעמקת סל הפתרונות הפיננסיים לעסקים.

מנכ"ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, ציין כי הקבוצה פועלת להפוך לפלטפורמה פיננסית רחבה בדומה למודלים בינלאומיים, ולא להסתפק בפעילות הביטוח המסורתית.

"הפניקס היא היום קבוצת פיננסים מגוונת בעיסוקיה וממשיכה לבנות פלטפורמה פיננסית רחבה הכוללת ביטוח, השקעות, הפצה ואשראי", אמר בן סימון. לדבריו, כ-40% ממניות הקבוצה מוחזקות בידי משקיעים זרים, המעידים על האמון בשוק הפיננסי הישראלי, בעוד שכמחצית מהשקעות הקבוצה מבוצעות מחוץ לישראל.

בן סימון הוסיף כי בשוק הפיננסי חל שינוי משמעותי: "בעבר רוב הפעילות הפיננסית התנהלה דרך הבנקים, אולם כיום גופים פיננסיים יודעים להציע פתרונות מגוונים, גמישים ויעילים יותר. בהפניקס גמא יש תשתיות טכנולוגיות ואנושיות המעמידות שירותים המותאמים לצורכי הלקוחות, ואנחנו מאמינים שעוד לא גירדנו את תחילת הדרך."

יו"ר הפניקס גמא, ארז יוסף, הציג את חזון החברה להפוך לבית אשראי מקיף לכלל מגזרי המשק. לדבריו, החברה, הפועלת כבר 28 שנה, מעניקה כיום את סל מוצרי האשראי הרחב ביותר מחוץ למערכת הבנקאית.

"אנחנו למעשה בית אשראי לכל המגזרים", אמר יוסף. "המטרה שלנו היא לתת מענה לכל סוגי הלקוחות, מעסקים קטנים ועד התאגידים הגדולים, ולהיות עבורם One Stop Shop לכל צורכי האשראי."

לדבריו, החברה מרחיבה את פעילותה גם בתחום מימון הנדל"ן, מלווה כיום מאות פרויקטים למגורים, ובקרוב תשיק פעילות גם בתחום המשכנתאות. "אנחנו רוצים לבנות מערכת יחסים ארוכת טווח עם הלקוחות ולהמשיך להוביל את שוק האשראי, שצומח בקצב גבוה מקצב הצמיחה של המשק."

מנכ"ל הפניקס גמא, בנצי אדירי, הציג את תחומי הפעילות המרכזיים של החברה, הכוללים סליקה וניכיון כרטיסי אשראי לעסקים, מימון עסקי, ליווי פרויקטי נדל"ן ואשראי צרכני.  "אנו יודעים להציע מעטפת רחבה של פתרונות מימון – מעסק קטן ועד לפרויקטי תשתיות ונדל"ן מורכבים", אמר אדירי. "בשנה וחצי האחרונות נכנסנו גם לתחום האשראי הצרכני באמצעות חיתום דיגיטלי והפצה מקצה לקצה באמצעות הדיגיטל."

אדירי הדגיש כי היתרון של החברה נשען על שילוב בין ניסיון מקצועי, טכנולוגיה וגב פיננסי של קבוצת הפניקס: "אנחנו יודעים לתפור לכל לקוח את הפתרון המתאים לו, תוך שילוב מגוון שירותים פיננסיים תחת קורת גג אחת. לקוח שמגיע אלינו יכול ליהנות מהסינרגיה הקבוצתית בתחומי האשראי, ההשקעות והביטוח".

נתונים פיננסים מרכזיים של הפניקס גמא:

תיק אשראי וערבויות ליום 31.3.26 - כ-5.3 מיליארד ש" ח, ובנוסף למסגרות אשראי לא מנוצלות של כ-2.2 מיליארד ש"ח.

מחזורי כרטיסי אשראי בשנת 2025 - 44 מיליארד ש"ח.

רווח נקי לשנת 2025 - 184 מיליון ש"ח.

כ-27 אלף לקוחות.
 


מימין: ארז יוסף ובנצי אדירי בכנס הפניקס גמא, צילומים: נתי חדד

 

x