נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

המשך הורדת ריבית יידחה עד לרגיעה 26.7.26

סקירת מאקרו שבועית לידר שוקי הון

 

 
המשך הורדת ריבית יידחה עד לרגיעה / קרדיט: אילוסטרציה – AIהמשך הורדת ריבית יידחה עד לרגיעה / קרדיט: אילוסטרציה – AI
 

יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
26/07/2026

שילוב של פיחות בשקל ועלייה במחירי האנרגיה צפוי לתרום להאצה בקצב האינפלציה בחודשים הקרובים.

מחירי הדלקים צפויים לעלות ב- 8% בתחילת אוגוסט.

למרות הפיחות בחודשיים האחרונים, הייסוף המצטבר בשקל בשנה האחרונה (16% עד יוני מול סל המטבעות) צפוי להמשיך למתן את לחצי האינפלציה בהמשך.

שוק העבודה ממשיך להיות הדוק ותומך בהמשך לחצי השכר.

מדדי מנהלי הרכש בארה"ב, אירופה ובריטניה מצביעים על האצה בפעילות, כאשר בארה"ב מסתמנת גם האצה במחירי התפוקות.

בנק ישראל צפוי להמתין עם המשך הפחתת הריבית עד להתמתנות בסביבה הגיאופוליטית.

שוק האג"ח: התשואות הארוכות בישראל עלו בשבוע האחרון, בדומה למגמה בארה"ב. העלייה בתשואות העקום משפרת את האטרקטיביות של האפיקים הארוכים, הן השקליים והן הצמודים.
 


 

שוק העבודה מתהדק

הנתונים השוטפים מצביעים על המשך הידוק בשוק העבודה. בחודש יוני נרשמה עלייה חדה במספר המשרות הפנויות (צד הביקוש לעובדים), לעומת גידול מתון במספר המובטלים. בחודשיים האחרונים נוספו כ-15 אלף משרות פנויות, לעומת גידול של כ-4,000 בלבד במספר המובטלים.

כתוצאה מכך, מדד ההידוק בשוק העבודה עלה ל-1.17, כלומר על כל מובטל קיימות 1.17 משרות פנויות. מדובר ביחס גבוה במונחים היסטוריים (ראה גרף), לעומת 1.11 בחודש מאי וממוצע של 1.08 בשנת 2025.

קיימת ציפייה כי שחרור חלק מהמגויסים יביא לגידול במספר מחפשי העבודה. יחד עם זאת, נראה כי הביקוש לעובדים עולה בקצב מהיר יותר. עם זאת, מעודד לראות כי מספר המועסקים המגויסים ירד ל 21- אלף ביוני, לעומת 72 אלף בחודש מרץ (ראה גרף).

בסך הכול, הנתונים השוטפים מצביעים על כך שהביקוש לעובדים ממשיך לעלות בקצב מהיר יותר מהגידול במספר מחפשי העבודה. שוק עבודה הדוק תומך בלחצי שכר ומהווה סיכון אינפלציוני.
 

לסקירה המלאה

x