נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

ביה"מ אישר את הסכם הפדיון וחלוקת הכספים לעמיתי "אשכול אודי אביטל" בפרשת סלייס

לעמיתי יוחזרו כ-2.3 מיליון דולר – כ-91% מסכום ההפקדה הנומינלי הדולרי של העמיתים

 

 
רו״ח אפי סנדרוב, צילום: טל שחררו״ח אפי סנדרוב, צילום: טל שחר
 

רונית מורגנשטרן, עורכת ביטוח ובנקים FUNDER
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
02/08/2026

ביה"מ המחוזי בתל אביב, אישר את הסכם הפדיון וחלוקת הכספים לעמיתי "אשכול אודי אביטל", שהגיש המנהל המורשה של סלייס גמל רו"ח אפי סנדרוב.

במסגרת ההסכם יעביר האשכול לטובת העמיתים סך כולל של כ-2.3 מיליון דולר, המשקף השבה של 91% מסכום ההפקדה הנומינלי הדולרי של העמיתים בקרנות.

ביה"מ קבע, כי חרף הפגיעה בחלק מכספי העמיתים, מדובר בפתרון המיטבי בנסיבות העניין ועדיף על פני המשך ההתדיינות המשפטית.

על פי המפורט בהסכם, כספם של עמיתי סלייס שהושקעו בקרנות SMI מקבוצת אשכול סוכן הביטוח אודי אביטל, הועברו לחברת SMI Mission Overlook I, LLC - חברת נכס זרה המנוהלת על ידי אביטל ועו"ד גיא קליינבוים. החברה רכשה 18 יחידות דיור בטלהסי, פלורידה שמומנו בחלקם באמצעות שני כתבי  Promissory note בסכום של 980,000 דולר כל אחד.

על פי ההסכם, סכום ההשבה ישולם לכל היותר ב-6 תשלומים שנתיים שווים, בסך של 382,985 דולרים כל אחד, כאשר התשלום הראשון יבוצע עד ליום 31.12.2026, ולאחריו יבוצעו תשלומים שנתיים עד להשלמת מלוא הסכום (המשיבות רשאיות להקדים תשלומים).

להבטחת ההתחייבויות, חברת הנכס תשעבד לטובת סלייס שעבוד ראשון בדרגה על מלוא מניותיה, שיירשם בארה"ב בתוך 30 ימי עסקים מהמועד הקובע כהגדרתו בהסכם.

שמעון גולדברג התנגד להסכם

ההחלטה ניתנה לאחר שהוגשו לבית המשפט מספר התנגדויות להסדר, ובהן התנגדות של החברות ליבורנה וקראקן, שבבעלות שמעון גולדברג, בעלי השליטה בסלייס, וכן של אחת מעמיתות סלייס. המתנגדים טענו, בין היתר, כי ההסדר כולל סעיפי ויתור רחבים מדי, כי שיעור ההשבה בפועל נמוך מזה שהוצג בבקשה, וכי הוא עלול להשפיע על הליכים משפטיים נוספים המתנהלים בפרשה.

השופטת סיגל יעקובי, דחתה את ההתנגדויות וקבעה כי התנאים שנקבעו בהסכם עומדים בדרישות חוק הפיקוח על הביטוח, שלפיו ניתן לאשר תוכנית הסדר אם היא מיטיבה עם כלל הזכאים יותר מכל חלופה אחרת והיא צודקת וראויה בנסיבות העניין.

בפסק הדין נקבע כי אף שהעמיתים מוותרים על לפחות 9% מכספי ההשקעה, ואף אינם מפוצים על אובדן התשואות שנגרם לאורך השנים, יש להביא בחשבון את הסיכונים הכרוכים בהמשך ניהול ההליכים, במיוחד כאשר מרבית הנכסים מצויים בארצות הברית ומימושם מחייב הליכים משפטיים מורכבים ויקרים.

בית המשפט אימץ את עמדת המנהל המורשה של סלייס, שלפיה ההסדר מבטיח העברת מלוא התמורה שתתקבל ממימוש הנכסים לעמיתים, לאחר ניכוי ההוצאות הכרוכות במכירתם. בנוסף נקבע כי אם יימכר אחד הנכסים בפלורידה במחיר הגבוה מ-5 מיליון דולר, יועברו גם הכספים העודפים לעמיתים.

עוד נקבע כי אישור ההסכם אינו מהווה קביעה באשר לאחריות מי מהמעורבים בפרשה. שאלת אחריותם של נושאי המשרה לשעבר ושל גורמים נוספים תמשיך להתברר במסגרת התביעות הנפרדות המתנהלות בבית המשפט.

x