אנבידיה (NVIDIA) פרסמה הלילה את תוצאות הרבעון השני של שנת הכספים 2027, והצליחה שוב לעבור את הרף הגבוה שהציבה לה וול סטריט.
הכנסות החברה הסתכמו ב־96.22 מיליארד דולר, זינוק של 18% לעומת הרבעון הקודם ושל לא פחות מ־106% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. האנליסטים ציפו לכ־92.3 מיליארד דולר בלבד – כלומר אנבידיה עקפה את התחזית בכ־4.3%.
גם בשורה התחתונה נרשמה הפתעה חיובית: הרווח המתואם למניה הסתכם ב־2.22 דולר, לעומת תחזית של כ־2.09 דולר. הרווח הנקי המתואם הגיע ל־53.95 מיליארד דולר, עלייה של 118% לעומת השנה שעברה. לפי כללי GAAP הציגה החברה רווח נקי של 59.69 מיליארד דולר, או 2.46 דולר למניה. עם זאת, נתון ה־GAAP כולל גם רווחים נטו של כ־7.8 מיליארד דולר מניירות ערך, ולכן בבחינת הפעילות השוטפת כדאי להסתכל גם על הנתונים המתואמים.

המספר החשוב ביותר בדוח הוא שוב חטיבת מרכזי הנתונים.
ההכנסות מ־Data Center הגיעו לשיא של 89.0 מיליארד דולר, עלייה של 18% לעומת הרבעון הקודם ושל 117% בתוך שנה. הנתון גבוה משמעותית מציפיות השוק, שעמדו על כ־85.8 מיליארד דולר.
אבל הפירוט שמספקת אנבידיה מעניין אפילו יותר.
ההכנסות מלקוחות Hyperscale – ענקיות הענן ומפעילות הדאטה סנטרים הגדולות – הגיעו ל־48.71 מיליארד דולר, זינוק של 102% משנה לשנה.
לעומת זאת, תחום AI Clouds, Industrial & Enterprise צמח אפילו מהר יותר והגיע ל־40.31 מיליארד דולר, עלייה של 138% לעומת השנה הקודמת ושל 25% בתוך רבעון אחד.
המשמעות היא שהצמיחה של אנבידיה כבר אינה נשענת רק על קומץ ענקיות טכנולוגיה. חברות AI צעירות, עננים ייעודיים, חברות תעשייה, ארגונים ומדינות מתחילים להפוך לשכבת ביקוש עצומה בפני עצמה.
החברה מייחסת חלק משמעותי מהצמיחה להאצת הפריסה של Blackwell Ultra.
רובין כבר בדרך
אנבידיה מדגישה כי פלטפורמת Vera Rubin, הדור הבא אחרי Blackwell, כבר נמצאת בתהליך של הגדלת הייצור. מערכות ראשונות כבר פועלות אצל שותפות ובהן Google Cloud, Microsoft Azure, Oracle Cloud, CoreWeave ו־Nebius.
גם המאזן מספק רמז לעוצמת ההיערכות: המלאי של אנבידיה עלה בתוך רבעון מ־25.8 מיליארד דולר ל־31.6 מיליארד דולר, כאשר החברה מציינת במפורש שהעלייה קשורה להיערכות לקראת כניסת Vera Rubin ברבעון השלישי.
במילים אחרות, אנבידיה לא רק מוכרת יותר Blackwell – היא כבר בונה את גל הצמיחה הבא.
והתחזית: 108 מיליארד דולר ברבעון אחד
אנבידיה צופה כי ברבעון השלישי של שנת הכספים 2027 יגיעו ההכנסות ל־108 מיליארד דולר, פלוס או מינוס 2%.
התחזית גבוהה מצפי וול סטריט, שעמד על כ־104.2 מיליארד דולר.
ואולי הפרט המרשים ביותר בתחזית: אנבידיה מניחה אפס הכנסות ממכירת שבבי Data Center Compute לסין.
ברבעון שהסתיים ביולי, משלוחי מוצרי Hopper לסין היוו פחות מ־1% מהכנסות הדאטה סנטר כולו.
כלומר התחזית ל־108 מיליארד דולר נשענת כמעט לחלוטין על ביקוש מחוץ לסין.
נקודת החולשה: הרווחיות יורדת מעט
למרות הצמיחה האדירה, יש בדוח גם מספר שהמשקיעים עשויים להתעכב עליו.
שיעור הרווח הגולמי ברבעון עמד על 75%, אך ברבעון הבא צופה החברה שיעור של כ־74%, פלוס או מינוס חצי נקודת אחוז.
הפער אולי נראה קטן, אבל בשווי של יותר מ־5 טריליון דולר ובחברה שבה השוק התרגל לשילוב כמעט חסר תקדים של צמיחה ורווחיות, כל סימן ללחץ על המרווחים מקבל תשומת לב.
אחת הסיבות האפשריות לכך נמצאת במקום אחר בדוחות: מחירם והיקפם של רכיבי הזיכרון והתשתית הדרושים למערכות AI הולכים וגדלים.
המספר המדהים שלא מופיע בכותרת: 279 מיליארד דולר
ב־CFO Commentary הרשמי חשפה אנבידיה כי התחייבויותיה לספקים לצורך הבטחת אספקה וקיבולת זינקו מ־119 מיליארד דולר ברבעון הקודם ל־279 מיליארד דולר כעת.
החברה מציינת כי עיקר העלייה נובע מהתחייבויות לרכישת זיכרונות.
כאשר מוסיפים הסכמי שירותי ענן, שכירת מרכזי נתונים, השקעות הוניות והשקעות בחברות אחרות, מגיע סך ההתחייבויות העתידיות המדווחות לכ־366 מיליארד דולר.
זהו מצד אחד ביטוי לביטחון העצום של אנבידיה בביקוש העתידי. החברה מזמינה מראש רכיבים וקיבולת בהיקפים חסרי תקדים כדי שלא למצוא את עצמה ללא מספיק שבבים ומערכות.
מצד שני, זו גם נקודת סיכון חדשה: אנבידיה הופכת בהדרגה מחברת שבבים שמוכרת למפעילי הדאטה סנטרים לאחד הגורמים שמסייעים בעצמם לממן ולהבטיח את בניית תשתיות ה־AI.
אנבידיה כבר לא רק מוכרת את האתים – היא עוזרת לממן את המכרה
הנתון הבולט ביותר בהקשר הזה הוא חשיפה מקסימלית של 108.5 מיליארד דולר לערבויות הקשורות לקרקע, חשמל ומבני דאטה סנטר.
מתוך סכום זה, עד 105 מיליארד דולר קשורים להסכם עם SB Energy בפרויקט PORTS-Pike באוהיו, שבו צפויים לקום מרכזי נתונים שיארחו תשתיות NVIDIA במסגרת חוזי שכירות ארוכי טווח עם OpenAI.
חשוב להדגיש: לא מדובר בחוב של 105 מיליארד דולר שנרשם היום במאזן. מדובר בתקרת חשיפה פוטנציאלית לערבויות, שנכנסות לתוקף בשלבים ובהתקיים תנאים שונים, כאשר השלב הראשון צפוי רק בשנת הכספים 2029.
אנבידיה מעריכה שכל דור של תשתית שיוטמע באתר עשוי לייצג כ־1.5 מיליון GPUs והכנסות פוטנציאליות של 150–200 מיליארד דולר לחברה.
זה ממחיש היטב עד כמה השתנה המודל: NVIDIA איננה עוד רק ספקית שבבים למהפכת ה־AI – היא הופכת לאחד הגורמים המרכזיים שבונים, מממנים ומארגנים את תשתית המהפכה עצמה.
תגובת המניה: תנודתיות חריגה
לפני פרסום הדוחות ירדה מניית אנבידיה ב־1.59% וננעלה במחיר 209.66 דולר.
בדקות הראשונות לאחר הדוח נרשמה תנודתיות חריפה. המניה ירדה בתחילה במסחר המאוחר, אך לאחר מכן התהפכה ועלתה בשלב מסוים בכ־2.7% לכ־215 דולר.
התנועה החדה בשני הכיוונים ממחישה את הרף שכבר מגולם במחיר המניה: אפילו הכנסות גבוהות בכ־4 מיליארד דולר מהצפי ותחזית גבוהה מהקונצנזוס אינן מבטיחות תגובה חד־כיוונית.
המשקיעים כבר אינם שואלים רק "האם אנבידיה תכה את התחזיות?" – היא עושה זאת שוב ושוב. השאלות כעת הן האם קצב ההשקעות העולמי ב־AI יכול להישמר, האם אנבידיה תמשיך לשלוט גם בעידן ה־inference, מה יהיה מחיר ההתחייבויות העצומות שהיא לוקחת על עצמה, והאם Vera Rubin יצליח לייצר גל צמיחה נוסף בהיקף דומה לזה של Blackwell. החששות האלה כבר משתקפים גם בסיקור הראשוני בוול סטריט.
ג'נסן הואנג: "כעת כוח מחשוב הוא הכנסה"
בהודעה שפרסמה החברה עם הדוחות אמר המנכ"ל ג'נסן הואנג כי ה־AI הגיע ל"נקודת מפנה", וכי הביקוש מואץ כאשר יותר מעבדות AI, סטארט־אפים ומפתחי מודלים נכנסים לשוק.
המשפט שמסכם אולי יותר מכל את תפיסת העולם של אנבידיה הוא: "Now, compute is revenue" – כעת כוח מחשוב הוא הכנסה.
והמספרים ברבעון הנוכחי בהחלט נותנים לטענה הזו גיבוי: חברה שכבר נמצאת בקנה מידה של הגדולות בעולם הצליחה להכפיל את הכנסותיה בתוך שנה, להגדיל את הדאטה סנטר ב־117% ולהציג תחזית של 108 מיליארד דולר לרבעון הבא – אפילו ללא סין.


אנבידיה שוב מכה את התחזיות / תמונה: Dreamstime


