ארה''ב
ארבעה משתתפים בישיבת הפד האחרונה אינם סבורים כי יש להפעיל תמריצים מוניטאריים נוספים נוכח השיפור הכלכלי. השיפור המהיר ביותר מאז 2006 בשוק העבודה שנמשך כחצי שנה מאפשר לאמריקנים להגדיל את צריכתם אף על פי שמחירי הדלק נוגסים מהכנסתם הפרטית. השבוע העידו הנתונים על גידול של 0.8% בהוצאת הצרכנים.
אירופה
נגיד הבנק האירופי אותת אתמול כי לא יפעיל כנראה תמריצים מוניטאריים נוספים והאחריות לפתרון המשבר באירופה עוברת מעתה אל הממשלה. נימת ההודעה השתנתה והפכה להיות זהריה, כאדר הנגיד הדגיש כי ישי "לעקוב" אחרי ההתפתחויות" ו"לבחון בזהירות את התפתחות המחירים.
דראגי הדגיש שוב את חשיבותם של ההלוואות LTRO שסיפק לבנקים שהשפעתן טרם הורגשה במלואה ושלל את הטענה כי הבנקים "מכורים" לתמריצים. ניתן להבין מדברי הבנק כי במידה ומצב הבנקים יתדרדר, ניתן יהיה לצפות לפעולה נוספת כדי לסייע למערכת.
בעוד ההזרמות של הבנק האירופי הצליחו לסייע לשוקי האג"ח באירופה, המצב הפיסקאלי בספרד ממשיך לגרור את האזור לטלטלה נוספת. אתמול גייסה ממשלת ספרד 2.6 מיליארד אירו ורק הגיעה למינימום המתוכנן, כאשר אחרי ההנפקה זינקו תשואות האג"ח בשוק ל-5.6%, שיא של שלושה החודשים האחרונים.
אסיה
שוקי המניות בסין הגיבו בעליות חדות אחרי שהממשל הגדיל את מכסות ההשקעה למשקיעים הזרים כמעט פי שתיים. המשקיעים צופים כי המהלך יטיב עם המניות הגדולות בטווח הבינוני. בסין עדיין מהמרים כי הממשלה תפחית את שיעור הריבית (לא עשתה זאת מאז 2008) ותמשיך בהפחתת יחס הרזרבות. הדבר ייטיב במיוחד עם מניות הצריכה.
סחורות
המשקיעים בזהב הפכו להיות "דוביים" לראשונה מזה שנה ומצפים ירידת המחירים בשבועות הקרובים על רקע הודעת הפד כי לא יפעיל לעת עתה תמריצים נוספים, וכן נוכח ההפגנות של תכשיטנים בנודו נגד המס החדש (הודו הינה הצרכנית הגדולה ביותר של זהב).
נכתב ע''י רינת אשכנזי,
אקסלנס בית השקעות
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





