נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

FXCM: "דו"ח תעסוקה מאכזב יפגע בסנטימנט החיובי של המשקיעים ויוביל לנסיגה בשווקים"

דו"ח התעסוקה באמריקה, שיתפרסם בשעה 15:30 מחר (שעון ישראל), עשוי להרוס את החגיגה בשווקים בתקופה האחרונה. הדו"ח מחר הוא בעל חשיבות מכרעת מכיוון שהוא עשוי לאותת על המשך ההאטה בשוק התעסוקה, שרשם צמיחה נמוכה בחודשים האחרונים.

 

 
 

FXCM
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
06/05/2012

האטה בצמיחה בסין, מיתון באירופה, היחלשות משמעותית של כלכלות הדרום-פסיפיק – זו התמונה שהשתקפה מנתוני המקרו שהתפרסמו לאורך השבוע האחרון, ובכלל בשבועות האחרונים, ואולם כל אלה עדיין לא הצליחו לפגום בסנטימנט החיובי בקרב המשקיעים, אשר ממשיכים לדחוף את מדדי המניות בוול-סטריט לעבר רמות השיא השנתיות. ואולם, יש דוח כלכלי אחד שעשוי להרוס את החגיגה – דוח התעסוקה בארצות הברית, אשר יתפרסם מחר ב-15:30 שעון ישראל.

על פי ההערכות, הדוח צפוי להצביע על תוספת של 165 אלף משרות למשק האמריקני בחודש אפריל. שיעור האבטלה צפוי להישאר ללא שינוי ברמה של 8.2%.

הדוח מחר יהיה בעל חשיבות מכרעת, מאחר שהוא עשוי לאותת על המשך ההאטה בשוק התעסוקה האמריקני. בחודש שעבר הצביע הדוח על תוספת של 120 אלף משרות במרץ בלבד – וזאת לעומת שלושת החודשים שקדמו לכך, שבהם נרשם גידול ממוצע של 240 אלף משרות.
הגידול הזעום בשוק התעסוקה עומד לכאורה בניגוד לשגשוג שאנחנו רואים במגזר העסקי, כפי שמתבטא בעונת דוחות הרווח המוצלחת שהצביעה על גידול של מעל 7% ברווחים של החברות הכלולות במדד ה-S&P 500.

כביכול, גידול ברווחי החברות, הנובע מעלייה בביקושים, אמור לגרום לנכונות גדולה יותר של החברות להרחיב את עסקיהן ולגייס עובדים חדשים. אולם כרגע זה לא המצב. רק אתמול פורסם דוח התעסוקה של ADP, אשר הצביע על גידול של 119 אלף משרות במגזר הפרטי בחודש אפריל, נמוך משמעותית מהציפיות המוקדמות, שניבאו גידול של 170 אלף.

החברות עדיין אינן מגבירות את קצב הגיוס ולעת עתה הן מעדיפות לא לקחת סיכונים אלא להמשיך ולהתייעל מאשר להתרחב, וזאת לאור אי-הוודאות הכלכלית. ואמנם, דוח התמ"ג שפורסם בשבוע שעבר, והצביע על גידול מתון של 2.2% (לעומת צפי של 2.9%), לימד עדיין עד כמה שברירית ההתאוששות בארצות הברית. נראה כי החברות יגבירו את היקף ההעסקה בהדרגה ככל שהמשק האמריקני ימשיך להתאושש והסיכונים הגלובליים, בעיקר מכיוון אירופה, יפחתו. להערכתנו, בחודשים הקרובים אנחנו נמשיך ונראה קצב גידול תעסוקתי שינוע בין 150-200 אלף משרות לחודש, ולא יותר. זה תואם את קצב הצמיחה של המשק האמריקני.

יש לזכור גם שאנחנו בעיצומה של מערכת בחירות בארצות הברית, ונתוני תעסוקה שליליים עשויים להכניס את הנשיא אובמה לבעיה ולשמש תחמושת להתקפות מצדו של היריב הרפובליקני מיט רומני.

כיצד יגיבו השווקים?

התגובה השלילית אמש לדוח ADP המאכזב מלמדים על הרגישות של השווקים לנתוני התעסוקה מחר. כל נתון מתחת ל-150 אלף יאשש את ההאטה בשוק התעסוקה וצפוי לעורר שוב חששות ולגרור ירידות שערים. מדד ה-S&P 500 דשדש לכל אורך השבוע מעט מעל רף 1,400. נתונים שליליים וירידה מתחת ל-1,390 עשוייים לזרז נסיגה לאחור לעבר אזור 1,360.

כמו כן, נתונים מאכזבים גם צפויים לחזק את הספקולציות כי הבנק הפדרלי יוציא לפועל סבב שלישי של הרחבה כמותית (QE3). ספקולציות שכאלה יחלישו את הדולר, שמהלך שכזה ישחק את ערכו ויגביר את הערכות האינפלציה. מנגד, הן צפויות מנגד לחזק את הזהב. 

השקל מגלה סימני שבירה אל מול הדולר

לאחר שבמשך מספר שבועות הדולר-שקל נע בתוך טווח צר שבין 3.73 לבין 3.77, השבוע פרץ הצמד מעלה, וזאת על רקע התחזקות הדולר בעולם וחולשתו היחסית של השקל. לאחר שאמש נגע ברמת 3.8, הצמד נסוג לאחור אבל המומנטום עדיין חיובי לטובת הדולר. עוד עלייה מעל רמת 3.8 עשויה לסלול את הדרך לעבר 3.82.

נכתב ע''י מחלקת המחקר,
FXCM ישראל


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x