נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

הנגיד האירופי אותת לשווקים כי יעשה מה שיידרש כדי לשמור על האירו וגרם להיפוך מגמה בשוק האג"ח של איטליה ושל ספרד

התשואות התחילו לרדת כאשר המשקיעים הבינו מדברי הנגיד כי הוא מוכן לחדש את תכנית רכישות האג"ח. הנגיד הוסיף, כי פרמיית הסיכון שמגולמת באג"ח פוגעת במנגנון התמסורת של המדיניות המוניטארית.

 

 
 

רינת אשכנזי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
30/07/2012

ארה''ב

 קצב האינפלציה בארה"ב עמד על 1.5% (בדומה לתחזית האנליסטים שדיברה על 1.4%), זאת בהמשך ל-2% ברבעון הראשון ו-4.1% ברבעון הרביעי של 2011. הנתונים אכן מעידים על האטה בצמיחה, אולם ספק אם האטה זו מצדיקה את השקת תמריצים נוספים.   

 ההאטה בצריכה הפרטית מ-2.4% ברבעון הראשון ל-1.5% והתרומה הצנועה של המלאים (0.3%) ותרומה שלילית של הייצוא נטו בלמו את קצב הצמיחה. מנגד, אותם קיזזו הצריכה הציבורית והשקעות החברות בהון. הבשורות החיוביות הינן גידול של 3.3% בהכנסה הפנויה ועליית שיעור החיסכון מ-3.6% ל-4% - מרווח תמרות עבור הצרכנים ברבעון הבא. 

 התחזקות הדולר מול האירו שהגיע לשיא של השנתיים האחרונות עלולה להוות משקולת על הייצוא שמתקשה להתאושש לנוכח האטת הצמיחה באירופה ובאסיה. מנגד, הדולר החזק בא לידי ביטוי בהוזלת מחירי הייבוא – מהלך מבורך בהקשר לאינפלציה כאשר ברקע מחירי הסחורות החקלאיות מזנקים על רקע הבצורת.

אירופה 
 הנגיד האירופי אותת לשווקים כי יעשה מה שיידרש כדי לשמור על האירו וגרם להיפוך מגמה בשוק האג"ח של איטליה ושל ספרד . התשואות התחילו לרדת כאשר המשקיעים הבינו מדברי הנגיד כי הוא מוכן לחדש את תכנית רכישות האג"ח. הנגיד הוסיף, כי פרמיית הסיכון שמגולמת באג"ח פוגעת במנגנון התמסורת של המדיניות המוניטארית.  

 הנגיד האירופי כבר ביצע מהלכים דומים בעבר – קיץ 2010 וסתיו 2011, אולם השפעתם על תשואות הייתה זמנית. השווקים צופים כי רכישת האג"ח לא תבוא לבדה ויושקו צעדים נוספים, כגון הקניית רישיון "הבנק" ל-ESM (אפשרות ללוות מ-ECB) ו/או החלטה על סוג של QE.

 השבוע יודיע דראגי על שיעור הריבית לחודש הבא. על אף ההצהרות האחרונות שלו, לא צפוי כי גם החודש הוא יפחית את שיעור הריבית, אחרי הפחתת חודש יולי. ייתכן והנגיד יחליט על חידוש תוכנית רכישת האג"ח, אולם סביר להניח כי ימשיך להתנגד לנושא הגדרת ה-ESM כ"בנק" ויתנה את התערבותו במחויבות הממשלות לרפורמות ולקיצוצים. 

אסיה  
 מחירי הסחורות החקלאיות זינקו לאחרונה על רקע הבצורת בארה"ב ב-25%-40% ובאסיה עלה החשש כי הדבר יזניק את קצב האינפלציה ויקשה על תוכניות ההרחבה העתידיות. על אף העובדה כי משקל המזון אינו נמוך במרבית המדינות (בעיקר הודו, פיליפינים, אינדונזיה, תאילנד) הכלכלנים צופים כי זוהי התפתחות זמנית בלבד והמחירים יתייצבו בחודשים הקרובים. 

 הסיבות: מה שמשפיע על קצב האינפלציה זהו השינוי במחירים ולא רמת המחירים, וכאן התרומה הינה מתונה יותר. ברוב המדינות קיים מתאם נמוך בין המחירים הגלובליים למקומיים (מגבלות על ייבוא). מחירי האנרגיה מקזזים את השפעת מחירי המזון. האטת הצמיחה מעיבה על שאר המחירים.

נכתב ע''י רינת אשכנזי,
אקסלנס בית השקעות


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

 

x