נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

שוק המניות האמריקאי רשם שבוע נוסף של עליות והמדדים חתמו את הראלי הארוך ביותר מאז 2004

חדשות שוק ההון בעולם

 

 
easteuropeeasteurope
 

רינת אשכנזי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
28/01/2013

 חו"ל
 
ארה"ב• שוק המניות האמריקאי רשם שבוע נוסף של עליות והמדדים חתמו את הראלי הארוך ביותר מאז 2004. מניות הצריכה המחזורית והפיננסים הובילו את העליות, בעוד שמניות הטכנולוגיה היו הענף היחיד מבין ה-10 ב-500S&P שרשמו ירידה (בעיקר נוכח הצניחה של 12% ב-Apple). המשקיעים שאבו אופטימיות מדוחות הרווח של החברות, מהנתונים הכלכליים ומהחלטת הבית הלבן לדחות את תקרת החוב עד חודש מאי.     
• בסיכום חודשי, 500S&P רשם חודש שלישי של עליות – 5.4% עד כה, כאשר מניות הרפואה והאנרגיה הובילו את הראלי עם עליות של מעל 7%. המדד 500S&P עלה ב-1.1% השבוע, ומדד הדאו ג'ונס הוסיף לערכו 1.8%. 500S&P נסחר במכפיל היסטורי של 14.9, לעומת ממוצע ארוך הטווח של 16.5.


אירופה• 278 הבנקים באירופה מתכנים להחזיר את ההלוואות שלקחו מהבנק המרכזי (לשלוש שנים) מוקדם מהצפוי – סימן נוסף לכך שמשבר החובות באירופה ממשיך לסגת ומצב הבנקים הולך ומשתפר. הבנק האירופי, אם כן, יספוג חלק מהנזילות שהזרים, זאת בניגוד מוחלט לבנקים המרכזיים של ארה"ב, אנגליה, יפן ומדינות אחרות שממשיכים לנפח את מאזניהם. האירו צפוי להתחזק. 
• מדדי המניות באירופי זינקו לשיא של 23 החודשים האחרונים בהשפעת סנטימנט המשקיעים של גרמניה שזינק לשיא של שנתיים וחצי האחרונות וכן, לאור ההתפתחויות בבית הלבן שהחליטו לדחות את ההחלטה בנוגע לתקרת החוב. 60% מהחברות שפרסמו את דוחותיהן באירופה "הכו" את התחזיות. הרווח צפוי לגדול ב-9.2% השנה (תחזיות של סקר בלומברג). יורוסטוקס 600 עלה ב-0.9% השבוע וב-3.6% מתחילת השנה. 

 
אסיה• רווחי החברות התעשייתיות בסין זינקו חודש רביעי ברציפות והוסיפו לרצף האינדיקאטורים שהעידו שהכלכלה ממשיכה להתאושש מההאטה של 7 רבעונים ברציפות. הרווחים צפויים להתרחב בכ-30% השנה, אחת הסיבות לכך הינה טכנית – המחצית הראשונה של 2012 הייתה חלשה מאוד. לפי האומדנים הראשונים של PMI, הכלכלה ממשיכה להתרחב והיא צמחה ברבעון הראשון בכ-7.9%.         

 

מאת: רינת אשכנזי

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x