עיקרי חדשות הבוקר 08.04.13
חו"ל
ארה"ב
• "השוורים" המשוכנעים ביותר נוקטים כעת בצעדים כדי להבטיח לעצמם את הרווחים, זאת אחרי ששוק המניות של ארה"ב הוסיף כ-10 טריליון $ מאז תחילת הראלי. הגורם המכריע לזהירות הינו הצפי לירידה ראשונה מאז 2009 ברווחי החברות ברבעון השני של השנה. רבעון שני, היסטורית, נחשב כרבעון חלש בשוק המניות.
• עונת הדוחות שמתחילה היום תסתכם לפי הערכות בהתכווצות של הרווחים בכ-1.9%, המשקיעים חוששים מהיחלשות הצמיחה בארה"ב ומעדיפים לממש רווחים אחרי ש500S&P שבר שיאים היסטוריים ומניות הרפואה והתשתיות הגיעו לתמחור שיא מאז 2008 (סקטורים שנחשבים סקטורים דפנסיביים). המכפילים של מניות הצריכה הבסיסית עומדים על כ-18 אחרי זינוק של 14% ב-2013.
• בשווקים מציינים כי התנהגות המניות השנה זהה בדיוק להתנהגותם בשלוש השנים האחרונות – תחילת שנה חזקה ומפתיעה עם הפתעות בזירת המאקרו, חולשה מאפריל עד יוני-יולי וראלי של סוף השנה. רבים מהאנליסטים צופים דפוס דומה גם השנה. 500S&P נסחר במכפיל של 15.3, גבוה מכול חודש אפריל אחר בשלוש בשנתיים האחרונות. המניות המחזוריות הינן זולות, אולם השאלה הינה מתי הן יתחילו להוביל.
אירופה
• פורטוגל החליטה להגדיל את הקיצוץ בהוצאות הממשלה, אחרי שבית המשפט דחה את ההצעה להקפיא את שכר העובדים והפנסיות. ראש הממשלה הורה למשרדי הממשלה לגבש את תכנית הקיצוצים וציין כי הממשלה מתנגדת להעלאת מיסים נוספת – חלופה שככול הנראה מועדפת על ידי בית המשפט. פורטוגל מתמודדת עם עלייה בשיעור האבטלה ובירידת הביקושים ממדינות באירופה.
• הכלכלה ביצעה שורה של קיצוצים והעלאות שיעורי המס כדי לעמוד בדרישות האיחוד לקבלת סיוע בסך של 78 מיליארד אירו. ב-15.3 הורחבו יעדי הגירעון מתוך חשש להתכווצות חריפה בצמיחה (כפול מהחזוי בשנה שעברה). יעד הגרעון ל-2013 נקבע על 5.5% ול-2014 – 4%, בעוד היעד של האיחוד עומד על 3%
אסיה
• מדד המניות של יפן רשם עלייה של 6.4% מאז 4.4 והמטבע נחלש ב-5.6% אחרי שהנגיד היפני הודיע על צעדי הרחבה אגרסיביים שנועדו להבטיח את יעד האינפלציה של 2%. אחרי שהין הגיע ל-98 ין מול הדולר, האנליסטים צופים כי המגמה תחלחל גם לרווחי החברות. יפן שבה לעודף בחשבון השוטף בפברואר. הוון הקוריאני נחלש לשפל של 8 החודשים האחרונים על רקע המתיחות בצפון קוריאה.
מאת: רינת אשכנזי
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





