שנת 2012 בשוק הנדל"ן האמריקאי הייתה שנה מוצלחת – השוק התעורר, המחירים עלו וההשקעה בו הפכה לאטרקטיבית ומושכת ליזמים מקומיים וזרים כאחד.
על פי כל הנתונים וההערכות, המגמה הזו תמשך גם בשנה הקרובה – מחירי הדירות צפויים להמשיך ולעלות, התשואות על ההשקעות יגדלו ואזורים חדשים יהפכו למוקדי נדל"ן מושכים. הנה כמה מהסיבות להערכות האופטימיות:
הסיבה הראשונה: האווירה הכללית בארה"ב שלאחר הבחירות. אם זה נתוני האבטלה שיורדים או תחושת התקווה שהבחירה המחודשת באובמה נתנה לציבור, הכלכלה האמריקאית משדרת יציבות והתחזקות, ושוק הנדל"ן מיישר קו עם המגמה.
הסיבה השנייה: מדד מחירי הנדל"ן בארה"ב, ה- Zillow Real Estate Market, שעלה בממוצע ב-5.2% בשנת 2012 בהשוואה לשנה הקודמת – העלייה הגבוהה ביותר מאז אי שם בשנת 2006! בנוסף, התאחדות המתווכים הלאומית של ארה"ב פרסמה לאחרונה נתונים לפיהם מחירי הנדל"ן צפויים לעלות ב-5% נוספים בשנת 2013.
הסיבה השלישית: הורדת התחלות הבנייה החדשות אל מתחת לרמת הביקוש. בשנת 2012 נבנו ברחבי ארה"ב כ-620,000 יחידות דיור לעומת כ-2,000,000 יחידות דיור שהיו בבניה בשנת 2005! על מנת לעמוד בקצב גידול האוכלוסייה, המשק האמריקאי זקוק לקצת יותר ממיליון התחלות בניה בשנה, וההערכות מדברות על כ-700,000 התחלות בניה בשנה הקרובה, מה שמעיד שהעלייה בביקוש תימשך. הורדת כמות התחלות הבניה אל מתחת לרמה הנדרשת סייעה רבות להתאוששות השוק, גם אם לא בקצב המצופה – המיתון הכבד הוריד את רמות הילודה ודחף צעירים רבים לשוב לבתי הוריהם במקום לרכוש דירה, אך הפוטנציאל קיים ולמשקיעים יש פה הזדמנות.
הסיבה הרביעית: עליה חדה במחירי השכירות. מעבר מרכישת נכס למגורים בשכירות הוא מאפיין נוסף של מיתון ומחירי השכירות באזורים רבים של ארה"ב אכן עלו בשיעורים חדים של בין 5% - 10% במהלך השנה החולפת עקב ריבוי השוכרים. מבחינת משקיעים, חלון ההזדמנויות בשוק הנדל"ן האמריקאי הולך ומצטמצם – החודשים הקרובים הם הזמן למצוא נכסים שברובם נמצאים ברמת מחירים שנמוכה מערכם הריאלי בכ-30%, עם אפשרות להשכרה במחיר גבוה במיוחד!
הסיבה החמישית: תיזמון - חלון ההזדמנויות ייסגר כנראה במהלך השנה עקב עליה הדרגתית של המחירים (ירידה ברמת האבטלה, התגברות כוח הקניה ויציאה הדרגתית מהמיתון) וחזרתם לרמה הריאלית, אולם הפוטנציאל להשקעה נבונה עם תשואה איכותית עדיין קיים... רק אסור להתמהמה!
עו"ד יובל זיו, מנכ"ל חברת "פסיפיק הולדינגס"
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





