מבט לשווקים – 19/11 – סקירת מחלקת המחקר של FXCM ישראל
עונת דוחות הרווח שלמעשה נגמרה מותירה את השוק ללא טריגר לפעולה. על כן, בהחלט ייתכן שנראה בימים הקרובים דשדוש, הן בשוק המניות והן בשוק המט"ח, עד להתפתחות הבאה. אם נראה ירידה בשער-החליפין לעבר 3.50, במקביל להיחלשותו של הדולר בעולם, בנק ישראל עשוי להתערב במסחר.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "למרות היחלשות הדולר בעולם, הדולר-שקל ממשיך לדשדש במקום, כפי שעשה במהלך שבוע המסחר הקודם. נראה שלפי שעה החולשה של שני המטבעות מקזזת זו את זו, ובשוק המקומי ממתינים להתפתחויות שיוציאו את הצמד מהטווח הצר.
גם בעולם אנחנו מצויים במצב של המתנה, כאשר לפי שעה ישנה אי ודאות גדולה לגבי המדיניות שצפוי הבנק הפדרלי לנקוט. גם רמות השיא שבהן נמצאות המניות מקשות על השוק לנוע מעלה. כזכור, בשבוע שעבר הביעה ילן בפני ועדת הסנאט את תמיכה בהמשך מדיניות ההרחבה הנוכחית, וזאת במטרה לתמוך בהתאוששות הכלכלית ובשוק התעסוקה. ועם זאת, אמש שמענו בכיר אחר בפד שטוען שעל הבנק לתחום את מדיניות ההרחבה. כרגע ההערכה הרווחת בשוק היא כי הבנק הפדרלי יתחיל בצמצום רכישות האג"ח במרץ לכל המוקדם, ואולם בהחלט ייתכן שהבנק יפתיע ויבצע צמצום ראשון כבר בדצמבר, ועל כן הסוחרים נוהגים בזהירות. גם העובדה כי עונת דוחות הרווח למעשה נגמרה מותירה את השוק ללא טריגר לפעולה. על כן, בהחלט ייתכן שנראה בימים הקרובים דשדוש, הן בשוק המניות והן בשוק המט"ח, עד להתפתחות הבאה.
בזירה המקומית, שער החליפין עדיין נסחר ברמות שפל אשר פוגעות בייצוא, כפי שבא לידי ביטוי בנתוני הייצוא שפורסמו בתחילת השבוע והצביעו על ירידה חדה ברבעון השלישי. הדבר מגביר את הלחץ על בנק ישראל להתערב במסחר ולנקוט בפעולות לבלימת התחזקות השקל. אם נראה השבוע ירידה בשער-החליפין לעבר 3.50, במקביל להיחלשותו של הדולר בעולם, בנק ישראל עשוי להתערב במסחר.
מבחינה טכנית, ירידה מתחת ל-3.50 תאיץ את הירידה לעבר שפל חדש מתחת ל-3.473. מנגד, רק עלייה מעל 3.54 עשויה להטות את המגמה כלפי מעלה".
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.