השוק מגלם הורדת ריבית ודאית, אנחנו ממשיכים להעריך שבנק ישראל לא באמת ימצא סיבה להעלאת ריבית". כך מעריך יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס, בסקירתו השבועית. לדברי חברון, "הורדת ריבית אומנם נראית כאלטרנטיבה יחידה מבחינתו של בנק ישראל, אך היא לא תתרום מאומה. ישראל מצויה במלכודת הנזילות, והמשך הורדת ריבית בשלב זה לא ישנה דבר. טיפול בשער החליפין חייב להיעשות בדרכים בלתי קונבנציונליות, עד שהמגמה העולמית תשתנה מעט. ירידה אמיתית במחירי הדיור אכן תגדיל משמעותית את ההכנסה הפנויה של הצרכן בישראל, אבל כדי לעשות כן נדרשת בדיוק הפעולה ההפוכה והיא העלאת הריבית והוצאת המשקיעים ממשוואת הביקוש תוך הגדלה אמיתית של ההיצע. הורדת הריבית לא תשנה את התנהגות הצרכנים – הצרכן הישראלי הפך להיות חשדן יותר, נוקשה יותר, חסכן יותר. לצערנו, נראה שהעבודה פה תצטרך להיות בעיקר של הממשלה. המשך הורדת ריבית רק ימשיך לחמם את שוק הנדל"ן אבל לא יוביל לתוצאות".
חברון מתייחס גם להתרחשויות בשוקי האג"ח בארה"ב ובישראל: "שוקי האג"ח הופכים קיצוניים וגם השוק המקומי. כשהשווקים הופכים להיות קיצוניים, הכלל הראשון הוא לא לאבד את העשתנות ולא לפעול מתוך צורך להגיב. הראלי בשוק האג"ח יירגע, העולם לא עומד בפני מיתון נוסף והריביות לא תשארנה ברמה אפסית עוד מספר שנים. בשלב זה שוקי האג"ח מושפעים ממספר גורמים, חלקם כלכליים חלקם פחות, וגם לא מעט פסיכולוגיה עובדת כרגע. אנחנו בכלל לא בטוחים שמהלך ה'שורט סקוויז' כבר הגיע לסיומו. בטווח ארוך יותר (מספר חודשים), האג"ח יסחר מחדש ע"פי נתוני המאקרו והציפיות לריבית".
חברון מוסיף ושואל: "מי קונה אג"ח ישראלי בתשואה של 3%? – אם הפער הנורמלי בין אג"ח לשנה לעומת אג"ח ל-10 שנים אמור לעמוד ברמה של 1%, אולי קצת פחות (פרמיית נזילות), אז שוק האג"ח כיום מתמחר העלאת ריבית רק בעוד 4 שנים לפחות, ושבמקסימום הריבית תגיע ל-3.5% בעוד 6 שנים לפחות ותישאר ברמה הזאת. אם תתעקשו, אז נוריד את פרמיית הנזילות עד לאפס ונקבל העלאת ריבית אולי בעוד שנתיים וחצי. בסך הכל זה נראה תרחיש מאוד קיצוני שאולי מתקבל היום על הדעת בעקבות הנתונים החלשים, אבל הסנטימנט עשוי להתהפך במהרה וכך אנחנו מאמינים שיקרה. יחד עם זאת, אסור לעבוד כנגד מגמה באג"ח הממשלתי, בטח לא אחת כזו ויש להמתין להתמתנות של המגמה".
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.




