נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

משה שלום "נתוני התעסוקה החיוביים שפורסמו מנעו מבנק ישראל לבצע הורדת ריבית מסוכנת"

 

 
משה שלום משה שלום
 

משה שלום
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
28/05/2014

בניגוד למרבית ההערכות המוקדמות, בנק ישראל הודיע לפני שעה קלה כי הריבית במשק תישאר ללא שינוי ברמה של 0.75%. ההחלטה באה לאחר שהיום פורסמו נתוני תעסוקה חיוביים שהצביעו על המשך מגמת השיפור בשוק התעסוקה. מרבית האנליסטים צפו כי בנק ישראל יוריד היום את הריבית וזאת לאור נתוני התמ"ג הירודים לרבעון הראשון והאינפלציה הנמוכה של חודש אפריל. ואולם, החשש מפני ליבוי מחירי הנדל"ן בשעה שהממשלה מנסה להוציא לפועל יוזמות לבלימת המחירים, ולאור ההתייצבות בשער הדולר בשבועות האחרונים, ככל הנראה הביאו את בנק ישראל להימנע החודש מהורדת ריבית נוספת. על פניו, ההחלטה אמורה לדרבן מחדש את השורטיסטים על הדולר ולחזק את השקל. ואולם, המשך מגמת ההאטה בקצב הצמיחה והיחלשות מחודשת של הדולר, עשויים לגרום לבנק ישראל לבצע את הורדת הריבית בחודשים הקרובים.  

משה שלום, ראש מחלקת מחקר FXCM ישראל: "נתוני התעסוקה שהתפרסמו היום, ואשר היו ככל הנראה ידועים מראש לראשי בנק ישראל, מנעו מהם לקחת סיכון ולהוריד את הריבית. הסיכון המתמיד בליבון בועת הנדל"ן מהווה תמיד שיקול עיקרי בהחלטה האם להוריד את הריבית, והיום בנק ישראל החליט להימנע מכך. גורם נוסף שתמך בהחלטה היה סימני החיים המחודשים שמראה הדולר בשבועיים האחרונים, כאשר שער הדולר-שקל שוב מתקרב ל-3.5.

בדקות שלאחר ההחלטה צנח הדולר-שקל שוב אל מתחת לרף 3.48. ההחלטה להותיר את הריבית ללא שינוי עשויה לגדוע את המומנטום החיובי שראינו בדולר-שקל בשבוע שעבר, ולחזק שוב את השקל. בתחילת החודש צנח הדולר לשקל לשפל חדש ב-3.43, הרמה הנמוכה ביותר מאז אוגוסט 2011. ואולם, בשבועיים האחרונים הצליח הצמד להתייצב ובשבוע שעבר טיפס עד ל-3.495. גם הבוקר החל שבוע המסחר במומנטום חיובי והדולר-שקל טיפס עד ל-3.488. החלטת בנק ישראל מטה שוב את יחסי הכוחות לטובת השקל. ירידה מתחת ל-3.47 תסלול את הדרך לחזרת הצמד אל מתחת ל-3.45".


 

 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x