נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

FXCM ישראל >> "הגדלת הגירעון למימון עלויות המלחמה עשויה להחליש את השקל"

 

 
 

FXCM ישראל
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
08/08/2014

מבט לשווקים – 6/8 – סקירת מחלקת המחקר של FXCM ישראל

אמש, שוב ניצל הדולר-שקל משבירה מתחת ל-3.40 והתאושש עד אזור 3.425, למרות לא מעט ניסיונות של השורטיסטים לשבור את 3.40. בעולם, הדולר ממשיך להתחזק. ככל שמגמת ההתחזקות של הדולר בעולם תתגבר, הדבר יחולל מפנה גם בדולר-שקל.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל מחדש היום את המסחר הרשמי על רקע הפסקת אש בין ישראל לחמאס. כעת זו העת לאמוד את הנזק הכלכלי של המבצע בעזה על הפעילות המשק הישראלי ועל הגירעון. עלות המבצע נאמדת במיליארדים, וכעת נשאלת השאלה האם האוצר יעלה מיסים או יבחר להגדיל את הגירעון. הגדלת הגירעון עשויה להתקבל באופן שלילי על ידי השוק ולהחליש את השקל.

בעולם, הדולר ממשיך להתחזק, כאשר אמש טיפס מדד הדולר לשיא חדש ב-81.62, רמתו הגבוהה ביותר מאז ספטמבר 2013, וזאת על רקע המשך ההתאוששות הכלכלית של ארצות הברית וההערכות כי הבנק הפדרלי יבצע העלאת ריבית מוקדם מהמתוכנן. זהו בהחלט גורם שעשוי לחולל מפנה בטווח הארוך יותר במגמה של הדולר. לפי שעה, הדולר-שקל ממשיך לגלות עוצמה ביחס ליתר צמדי הדולר בעולם. ואולם, ככל שמגמת ההתחזקות של הדולר בעולם תתגבר, הדבר יחולל מפנה גם בדולר-שקל. למעשה, זו ההתפתחות היחידה שיכולה לשנות את התמונה בשוק המט"ח המקומי, ולא הורדות ריבית או התערבויות, אשר מייצרות השפעות שוליות לטווח קצר.

אמש, שוב ניצל הצמד משבירה מתחת ל-3.40 והצליח להתאושש עד אזור 3.425. למרות לא מעט ניסיונות של השורטיסטים לשבור את 3.40, הצמד מצליח להחזיק מעמד מעל רמת המפתח הזו, שמסתמנת כרצפה בשלב זה. ואולם, כדי לפתוח פתח לתיקון משמעותי יותר כלפי מעלה, הצמד יצטרך להתרחק מרמה זו ולטפס בשלב ראשון מעל 3.44 ו-3.45. כל עוד הצמד מתחת לרמות אלה, הסכנה לשבירה מטה גבוהה".

 



הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x