נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

פסגות >> דראגי נכנס להיכל התהילה

 

 
אורי גרינפלדאורי גרינפלד
 

אורי גרינפלד
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
08/09/2014

דראגי מספק את הסחורה

כינויו של קרל מלון, אחד השחקנים הטובים בהיסטוריה של ליגת ה-NBA, היה "הדוור". כינוי זה הוענק לו בגלל שכאשר הוא היה עולה למגרש הוא היה מספק את הסחורה. גם מריו דראגי, נגיד ה-ECB, ראוי בהחלט להיקרא "הדוור". רק ביוני האחרון הודיע דראגי על הפחתת הריבית ל-0.15%, הורדת ריבית הדיסקאונט (הריבית לבנקים שמפקידים נזילות ב-ECB) לטריטוריה שלילית ועל תוכנית הזרמת נזילות חדשה למערכת הבנקאית בשם TLTRO. שלושה חודשים לאחר מכן ודראגי שוב מספק את הסחורה ולוקח את המדיניות המוניטארית בגוש האירו צעד אחד קדימה לעבר הלא נודע. ההערכות שהמדיניות המוניטארית של ה-ECB לא צפויה לעשות שינוי משמעותי בכלכלה בגוש האירו רק מדגישה את גדולתו של דראגי שאף אמר בנאומו בג'קסון הול כי הוא מודע למגבלותיה של המדיניות המוניטארית וקרא לממשלות לבצע את הרפורמות הנדרשות לתמיכה בכלכלה. דראגי עסוק כיום בעיקר בלקנות זמן ואת זה הוא עושה מצוין. כל עוד השווקים מצפים להרחבות נוספות של ה-ECB התשואות יוותרו נמוכות והמניות ימשיכו במגמתן.

פרטי התוכנית:

* ריבית ה-ECB ירדה ב-10 נ"ב נוספות ועומדת על 0.05%. (למי ששאל אם יכול להיות שבישראל תתכן עוד הפחתת ריבית אז ה-ECB הוכיח שבין 0.25% ל-0% יש לפחות שתי הפחתות).

* בעקבות הפחתת הריבית, ריבית הדיסקאונט (הריבית שהבנקים המסחריים מקבלים על הפקדותיהם ב-ECB) ירדה לרמה של 0.2%-.

* האם יש משמעות להפחתת הריבית מבחינת הכלכלה הריאלית? ממש לא. ראשית מכיוון שריבית של 0.05% היא בדיוק כמו ריבית של 0.15%. שנית, בסביבה הכלכלית החלשה של גוש האירו ובסיכון הקיים, חלק מהבנקים יעדיפו כנראה לשלם ל-ECB 0.2% כדי שישמור להם על עודפי הנזילות מאשר להגדיל את תיק האשראי. שלישית והכי חשוב, כדי ששוק האשראי יחזור לתחייה צריך את צד הביקוש. משקי הבית בגוש האירו עדיין עסוקים בתהליך הפחתת המינוף שלהם כך שהביקוש לאשראי צפוי להיוותר נמוך עוד זמן ארוך.

* דראגי הודיע גם כי תוכנית רכישות ה-ABS (אג"ח מגובה משכנתאות) תצא לפועל כבר בחודש הבא.

* פרטי התוכנית המלאים יפורסמו רק לאחר ישיבת ה-ECB בשני לאוקטובר אך מהדברים של דראגי עולה כי ה-ECB מצפה שרכישות ה-ABS, יחד עם ההלוואות לבנקים במסגרת ה-TLTRO יסתכמו ביותר מטריליון דולר ויחזירו את מאזן הבנק לרמתו מ-2012.

* דראגי דאג גם להזכיר לכולם כי האפשרות לתוכנית רכישת אג"ח ממשלתיות עדיין על השולחן. רק תחזיקו אותו.

* האם יש משמעות להפחתת הריבית ולתוכנית הרכישות מבחינת השווקים הפיננסיים? בהחלט כן. ראשית, הפחתת הריבית והתשואות הנמוכות מאפשרות לפירמות להמשיך להתייעל פיננסית. שנית, הבנקים שישתתפו בתוכנית ה-TLTRO יהנו כעת מריבית נמוכה יותר. במילים אחרות, אם ה-ECB מחלק לבנקים כסף בחינם ואפילו מוכן לקנות מהם את הסיכון של תיק האשראי שהם מחזיקים, לבנקים זה עושה רק טוב.

*  בהתאם, שוקי המניות אהבו את החלטת ה-ECB והגיבו בעליות של כ-1% להחלטה. היורוסטוקס 600 עלה ב-1.4%, סקטור הבנקים במדד זינק ב-2.9% והדאקס ב-1.5%.

* תשואות האג"ח באירופה ירדו בעקבות ההחלטה (אג"ח ל-10 שנים בגרמניה ב-6 נ"ב, באיטליה ב-10 נ"ב) אבל תיקנו מיד כמעט כל הדרך למעלה.

* שע"ח אירו/דולר נפל ב-1.6% בעקבות ההחלטה והראה כי בסופו של דבר ההישג הגדול ביותר של ה-ECB הוא יצירת מגמה של פיחות באירו. המשך הפיחות באירו עשוי לתמוך בכלכלה של גוש האירו.

 שורה תחתונה: הצמיחה בגוש האירו תוותר נמוכה עוד תקופה ארוכה ותתמוך באינפלציה נמוכה. האינפלציה הנמוכה מאפשרת ל-ECB להמשיך עם המדיניות המרחיבה. המדיניות המרחיבה עושה טוב לשווקים הפיננסיים. לונג מניות עם דגש על מניות הבנקים באירופה.

דו"ח תעסוקה מאכזב בארה"ב
דו"ח התעסוקה הראה כי בחודש אוגוסט נוספו בארה"ב על 142 אלף משרות בלבד, זאת לעומת צפי לתוספת של 230 אלף משרות. למען האמת, מבין 91 האנליסטים שמפרסמים את תחזיותיהם בבלומברג אף אחד לא חזה שתוספת המשרות תהיה נמוכה מ-190 אלף. לכן, מדובר בנתון חלש ללא ספק.

* קודם כל, מדובר בנתון חלש אחד לאחר תקופה ארוכה של נתונים חזקים.

* בארבע השנים האחרונות העדכון הממוצע (בין האומדן הראשוני לנתון הסופי) של נתוני התעסוקה חודש אוגוסט עומד כל 55 אלף משרות. האם גם אוגוסט 2014 יחווה עדכון דומה? אולי (ואולי לא).

* למרות האכזבה בכמות המשרות, איכות המשרות ממשיך להשתפר. שיעורם של שלושת הסקטורים המאופיינים בשכר נמוך מתוך סך המשרות שנוספו עמד באוגוסט על 46.6%, חודש שני ברציפות מתחת ל-50% והרמה הנמוכה ביותר מאז תחילת ההתאוששות.

* אינדיקאטורים שונים למצב שוק העבודה, כמו דרישות ראשוניות לדמי אבטלה, מדדי מנהלי הרכש וסקר ה-NFIB ממשיכים ללמד על שיפור.

* השכר השעתי עלה ב-2.1% לעומת אוגוסט אשתקד. לא מדובר עדיין על גידול מהיר מספיק אך אם השיפור בשוק העבודה יימשך אזי לחצים לעליית שכר יחלו להופיע ויגבירו את ההסתברות להעלאת הריבית של הפד.

בעקבות האכזבה מהנתונים תשואות האג"ח ל-10 שנים ירדו בשישי ב-10 נ"ב תוך דקה. לאחר מכן נרשם תיקון והן עלו 7 נ"ב חזרה וסגרו את השבוע בעלייה של 10 נ"ב. תשואות האג"ח ל-30 שנה עלו בסיכום השבוע  ב-14 נ"ב.

אורי גרינפלד הכלכלן הראשי בפסגות

 


 
Disclaimer
דוח זה הינו רכושה של פסגות בית השקעות בע"מ (להלן-"פסגות"), אין להעתיק, לשכפל, לצטט, לפרסם בכל אופן ו/או פעולה, דפוס, צילום, הקלטה, העתקה את הדוח, ו/או כל חלק ממנו ללא קבלת אישור בכתב ומראש.   הדוח מבוסס על נתונים שהיו גלויים לציבור ושפורסמו על ידי פסגות ו/או החברות המוזכרות בדוח (להלן - "החברות") בתשקיפים, דוחות כספיים, הודעות לבורסות לניירות ערך, פרסומים בכלי התקשורת ובכל דרך אחרת ועל בסיס הענפים בהן פועלות החברות והנחות שנעשו על בסיס מידע, פרסומים ונתונים אלו.   המידע, הפרסומים והנתונים מהמקורות הנ"ל הונחו כנכונים ודוח זה המסתמך עליהם אינו מהווה אימות או אישור לנכונות נתונים אלו.  המידע המופיע בדוח זה  מעודכן למועד פרסומו לראשונה ואינו מתיימר להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע זה או אחר, וכן אינו מתיימר להוות ניתוח מלא של כל העובדות והפרטים המופיעים בו והדעות האמורות בו עשויות להשתנות ללא מתן הודעה נוספת. ניתוח זה משקף את הבנתנו ביום עריכת דוח זה.  מודגש כי אין פסגות ו/או עובדיה אחראים למהימנות המידע המפורט בדוח, לשלמותו, לדיוק הנתונים הכלולים בו או להשמטה, שגיאה או ליקוי אחר בדוח.  פסגות לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרמו משימוש בדוח זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע שבדוח זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש. ייתכן שבמועד פרסום עבודת האנליזה, או במהלך 30 הימים שקדמו למועד הפרסום, פסגות " ו/או תאגיד קשור אליה החזיקו או מחזיקים או עשויים להחזיק בחשבונות הנוסטרו שלהם או בחשבונות המנוהלים על ידם החזקה מהותית בסוג כלשהו של ניירות ערך של חברה מהחברות המוזכרות בעבודה. ייתכן שפסגות קיבלה או מקבלת במהלך 12 החודשים האחרונים וייתכן שהיא צפויה לקבל, לאחר מועד הפרסום של עבודת האנליזה, תגמול בהיקף מהותי מקבוצת חברה מהחברות המוזכרות בעבודה. ייתכן שמועד פרסום עבודת האנליזה בעל השליטה בפסגות החזיק או מחזיק או עשוי להחזיק החזקה מהותית בסוג כלשהו של ניירות ערך של חברה מהחברות המוזכרות בעבודה. אין לראות בדוח זה שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות והתאמה אישיים וספציפיים ללקוח תוך  התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדים של כל אדם. אין להעביר דוח זה לצד ג' כלשהו.
 
פסגות הינה חברה בת בבעלותה המלאה של פסגות בית השקעות בע"מ, המצויה בשליטת קרנות אייפקס מסוימות, שהינן קרנות השקעה פרטיות ("אייפקס"), המבצעות מעת לעת השקעות בתאגידים שונים.
למען הגילוי הנאות יובהר, כי אפשר שתאגיד הנסקר במסגרת עבודת אנליזה שמפרסמת פסגות ו/או מי מטעמה, יהא תאגיד שקרנות אייפקס בוחנות ביצוע השקעה בו או מנהלות עימו מגעים כלשהם לשם ביצוע השקעה בו.
מודגש, כי פסגות אינה מודעת לבחינות אלו על ידי קרנות אייפקס, למעט במקרה בו מדובר במידע שהפך לציבורי. בכל מקרה, אין המלצותיה, ניתוחיה ו/או מסקנותיה של פסגות בעבודת אנליזה ביחס לתאגיד נסקר, מושפעות באופן כזה או אחר מהיתכנות השקעה של קרנות אייפקס בתאגיד זה.  
קרנות אייפקס עשויות לבצע החלטות השקעה אשר אינן תואמות את ההמלצות והדעות המובאות במסגרת עבודת אנליזה שפורסמה על ידי פסגות ו/או מי מטעמה.
ההמלצות דלעיל ניתנות ע"י מחלקת מחקר sell side של פסגות, ללקוחות הברוקראג'.
יובהר, למען הסר ספק, כי לחברות ולפעילויות שונות בקבוצת פסגות בית ההשקעות, מוענקים גם שירותי מחקר נוספים על ידי מחלקות מחקר שונות, במסגרתם עשויות להיות המלצות שונות ביחס לאותו נשוא מחקר.

 



הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x