נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

סקירת מומחי המסחר על-ידי FUNDER » האם עולה הסיכוי להורדת ריבית נוספת של בנק ישראל

וגם - האם היורו מסיים את תפקידו כמטבע מוביל?

 

 
 

בעז קידר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
19/08/2015

FXCM ישראל: "סימני האטה בקצב הצמיחה בישראל גורמים להתחזקות הדולר"

צפי האינפלציה של בנק ישראל, שהעלה כי האינפלציה ב-12 החודשים הקרובים צפויה להסתכם ב-0.7% בלבד, מסיר מעל הפרק העלאת ריבית בעתיד הנראה לעין, ועל כן השקל קרס אמש. הדולר-שקל עשוי להתבסס כעת בטווח שבין 3.85-3.90.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל ממשיך לשעוט מעלה וכבר טיפס מעל רף 3.85 והוא נסחר ברמתו הגבוהה ביותר מזה כחודשיים. הטריגר לזינוק אמש של הצמד היה פרסום צפי האינפלציה של בנק ישראל, שהעלה כי האינפלציה ב-12 החודשים הקרובים צפויה להסתכם ב-0.7% בלבד, שפל של חמש שנים ומתחת לתחום היעד של בנק ישראל. זהו עוד סממן מדאיג להאטה בקצב הצמיחה במשק הישראלי, והדבר התבטא ביממה האחרונה בכל של מכירות שקל בזירת המט"ח המקומית. הנתונים הללו מגדילים את האפשרות כי בנק ישראל יוציא לפועל צעדים דרסטיים יותר, כגון ריבית שלילית או הרחבה כמותית, אם כי אנו סבורים כי רק החרפה נוספת בנתונים תביא להוצאה לפועל של צעדים כאלה. בכל מקרה, הנתונים הללו מסירים מעל הפרק העלאת ריבית בעתיד הנראה לעין, ועל כן השקל קרס אמש. הצמד עשוי להתבסס כעת בטווח שבין 3.85-3.90. בזירה העולמית, הדולר עשוי לקבל היום רוח גבית נוספת, עם פרסום מדד המחירים לצרכן והפרוטוקולים מישיבת הפד האחרונה. אם המדד יהיה גבוה ואם הפרוטוקולים יאששו את תחזית השוק להעלאת ריבית בספטמבר, הדבר רק יחדד את הפער בין הדולר לבין השקל והצמד צפוי לקבל דחיפה נוספת מעלה".

יוסי פריימן מנכ"ל פריקו: המצב באירופה והמדדים הנמוכים פתחו לבנק ישראל צוהר להורדת ריבית נוספת

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות אמר כי הפיחות ביואן הסיני, ההרחבה הכמותית וריבית אפסית באירופה, בתקופה של שפל במחיר חומרי גלם והוזלת עלויות, תומכים במדדים הנמוכים ומותירים בידי בנק ישראל צוהר להפחתת ריבית נוספת.

לדברי פריימן, מכירות מצד יצואנים לתשלומי מיסים גוררים לעודפי היצע וייסוף השקל. לדבריו, בבנק ישראל מתנחמים באירו אשר התחזק במהלך השבוע האחרון ובכך מונע את הדרדרות השער הנומינלי האפקטיבי לעבר רמות שפל. המשך ייסוף השקל יחייב את בנק ישראל לשוב להתערב.

להערכת פריימן, פוטנציאל הייסוף נותר מוגבל בתנועה עד לעבר 3.73 שקל לדולר, שכן היצעי מט"ח משמעותיים צפויים בתחום של בין 3.68 ל-3.72 שקל לדולר. 

ההתייצבות מתחת לרמה זו תממש את התחזיות שלנו לטווח הארוך הצופות ייסוף מחודש לעבר שער של 3.60 שקל לדולר ואף נמוך מכך. אין שינוי בהערכתנו כי בשנת 2016 לשער האירו/דולר פוטנציאל התאוששות ולצדו לשער הדולר/שקל פוטנציאל ייסוף משמעותי.

יוטרייד: היורו נמצא בסכנה לאבד את הרלוונטיות שלו בשוק המטבעות העולמי

מחלקת מחקר של יוטרייד: "היורו חזר לעניין את הסוחרים רק בשל חולשה זמנית באסיה אך אין בינתיים פתרון בפרספקטיבה ארוכת טווח"

היואן, המטבע של סין, הסיט במהלך שבוע שעבר, את לחץ הסוחרים מהיורו אל הדולר. יחד עם זאת, הכלכלה האירופאית ממשיכה להפגין חולשת יתר וקצב ההתאוששות איטי מן הצפוי. להערכתם של כלכלני מחלקת מחקר של בית השקעות יוטרייד, חידוש הסיוע ליוון, מתח דיפלומטי מול רוסיה - ספקית האנרגיה העיקרית של גוש היורו וצמיחה מהירה יותר בארה"ב המתחרה, כל אלה ימשיכו להעיב, בטווח הקרוב, על מטבע האיחוד האירופי לטובת הדולר והפאונד הבריטי.

ביום חמישי האחרון, פורסם פרוטוקול הדיונים של הבנק המרכזי האירופאי (ECB), אשר התקיימו לפני כחודש. בגדול, המסכנות מהפרוטוקול עמדו בציפיות השוק לגבי הצמיחה הכלכלית והאינפלציה במשק. קובעי המדיניות המוניטארית באיחוד סבורים כי צריך להמשיך ולדבוק בנתיב שהוחלט עוד קודם, כלומר ליישם במלואה את תכנית ההרחבה הכמותית לכל המאוחר עד סוף ספטמבר 2016. כמו כן, על גורמי הסיכון עבור הכלכלה האירופאית נמנים אי וודאות באשר למצב הכלכלי בסין והשלכות אפשריות של שינוי המדיניות המוניטארית בארה"ב בקרוב. יתרה מזאת, משתתפי הדיונים ציינו כי המצב הכלכלי באיחוד האירופאי מפגר אחרי הכלכלה הגדולה בעולם – האמריקאית. לפי כך, על מנת לעודד ולזרז את קצב הצמיחה הכלכלית, חשוב ליישם רפורמות מערכתיות בפרספקטיבה ארוכת טווח. המשתתפים הדגישו את מוכנות ה-ECB לפעול בנמרצות במידת הצורך.

ביוטרייד ציינו לדוגמה מספר נתונים לא מעודדים המעידים על מצבה הכלכלי המאתגר של אירופה: התמ"ג של צרפת ברבעון השני של השנה החולפת לא צמח כלל בהשוואה לרבעון הקודם, וזאת בניגוד לציפיות מוקדמות לצמיחה של 0.2%. נזכיר כי קצב הצמיחה השנתי של התמ"ג הצרפתי ברבעון הראשון הגיע ל-0.7% בלבד. גם גרמניה לא עמדה בציפיות השוק לצמיחה של 0.5% ברבעון השני, והתמ"ג של הכלכלה האירופאית החזקה ביותר צמח ב-0.4% בהשוואה לרבעון הראשון של 2015. קצב הצמיחה השנתי בגרמניה מסתכם כעת ב-1.8% בלבד. גם איטליה מאכזבת את איכזבה את הכלכלנים ברבעון השני. כנגד הציפיות גבוהות יותר, התמ"ג האיטלקי הרבעוני האחרון צמח ב-0.2% בלבד לעומת הרבעון הראשון. לכן גם הכלכלה האירופאית השלישית בגודלה עדיין מפגינה חולשה.

באופן כללי, הנתונים האחרונים מצביעים על צמיחה כוללת של כ-0.3% ברבעון השני של כלל התמ"ג של גוש היורו לעומת צפי סולידי לצמיחה כללית של 0.4% ברבעון זה. כעת, קצב הצמיחה השנתי עודכן כלפי מטה לרמה של 1.3% בלבד. 

ביוטרייד מזהירים כי הפיתרון של הבעיה היוונית הוא פתרון קצר טווח בלבד - בימים האחרונים אושרה חבילת סיוע נוספת - שלישית ליוון, בהיקף עתק של 86 מיליארד יורו. מתוך כספי הסיוע יוון צפויה להחזיר לבנק המרכזי האירופאי 3.2 מיליארד יורו בסוף החודש, כתשלום שוטף בגין החוב. כך יורדת מהפרק שאלת הדיפולט (פשיטת רגל) הטכני של יוון. אך סיוע זה אינו פותר את הבעיה בטווח הארוך יותר. לדעת כלכלני יוטרייד, נותרו שאלות פתוחות רבות באשר לארגון מבנה החוב מחדש והפרטה של נכסים רבים ומהותיים. לפיכך, נראה כי הבעיה נפתרה רק בטווח הקרוב, על ידי מחזור חוב לאירופה על חשבון אירופה, מה שעלול לקבל ביטוי שלילי בגוש בטווח הארוך יותר וגם לשמש כתקדים לשווקים חלשים נוספים (ספרד ואיטליה למשל).

בשורה התחתונה, ביוטרייד סבורים כי היורו מחזיק מעמד בינתיים בשל פיחות זמני של מטבעות מסוכנים יותר ובראשם היואן הסיני, במידה והבורסות הגדולות בעולם יחזרו לפסי העלייה בקרוב, היורו יכול למצוא את עצמו מחוץ למגרש אל מעבר לחציית הרף המשמעותי כלפי מטה ושוויו יהיה פחות מדולר. לאירופה חסרים בינתיים גורמים משמעותיים המעודדים את הצמיחה ואת מעמדה התחרותי, ייתכן ואירו נמוך במיוחד ישרת את המטרה הזו.

מנכ"ל מט"ח 24 דוד מסיקה: "המסחר בשעות הבוקר היום יתאפיין בירידות כתוצאה ממימוש רווחים לאותן עסקאות LONGפתוחות מאתמול כאשר ירידה זו צפויה לזמן שחקנים חדשים להיכנס לשוק ולהמר על גל נוסף של עליות. חשוב לציין כי, במידה והדולר יצליח לפרוץ את הגבוהה היומי האחרון 3.8375 שקלים אזי השוק יגביר את המומנטום השוורי כלפי המטבע הירוק אשר ימשיך לטפס אל מעבר למחסום 3.8500 שקלים בימים הקרובים.

כעת, אנו ממשיכים לאמץ אותה הנחה פרו דולר וכל ירידה במהלך התקופה הקרובה תקוטלג תחת סעיף התיקון הטכני בלבד – ירידה לצורך עלייה.

מחיר חבית הנפט נסחר במגמת ירידה אם כי, מצב מכירות היתר אליו הגיע השוק לאחרונה מעלה את הסיכויים לתחילתו של תיקון טכני עולה בקרוב.

נציין כי, מדובר בצפי לתיקון ולא לשינוי מגמה, ותרחיש שבירת מחסום 40.00$ הינו ריאלי."







הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x