לקראת עונת הדוחות >> אקסלנס בסקירת המגמות הצפויות בסקטורים השונים

רבעון השלישי היה טוב, אבל עם מגמת חולשה

 

 
 

מחלקת המחקר של אקסלנס
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
21/10/2015

  • רבעון שלישי טוב יחסית, אך לא ממש מייצג
לקראת עונת הדוחות של הרבעון השלישי אנחנו מסכמים בקצרה את עיקר המגמות בסקטורים השונים. הניתוח שלנו מבוסס על תחזיות ל-48 חברות במדד תל אביב 100, המייצגות חלק משמעותי משווי השוק של המדד. באופן כללי אפשר לציין שהרבעון צפוי להיות טוב יותר ביחס לאשתקד וכן ביחס לרבעון השני של 2015, כאשר רוב החברות צפויות לדווח על שיפור בדוחות הכספיים. עם זאת, להערכתנו, לא מדובר בבשורה משמחת במיוחד, ואין בתוצאות בכדי לבשר על מגמה חיובית לרבעונים הקרובים. זאת משום שהרבעון השלישי אשתקד היה רבעון חלש ביותר, בעיקר כתוצאה ממבצע צוק איתן, כך שההשוואה השנתית לא רלוונטית לכלל החברות. כמו כן, גם ההשוואה לרבעון השני של 2015 אינה בהכרח מייצגת, שכן גם הרבעון השני השנה לא היה חזק במיוחד, עם עלייה מזערית בלבד בתמ"ג והאטה בנתוני הייצוא. 

בשורה התחתונה, הגם שהדוחות צפויים להיות טובים מבחינה השוואתית, להערכתנו חלה עלייה בחוסר הוודאות בשוק כתוצאה מהאטה בפעילות הכלכלית בישראל ובעולם ועלייה בסיכון הביטחוני. 
  • בראייה כלל ענפית אנו מצפים לרבעון טוב למרבית החברות בת"א 100

  • רבעון טוב לעומת הרבעון המקביל אשתקד - כאשר כ-70% מכלל החברות צפויות לפרסם דוחות טובים/יציבים ביחס לרבעון המקביל אשתקד. 

  • רבעון טוב גם לעומת הרבעון השני (Q2.15) - כאשר אנחנו מצפים לשיפור או יציבות ברבעון בכ-80% מכלל החברות שבחנו ביחס ל-Q2.15. 

  • הסקטורים והחברות שבולטים במיוחד לעומת רבעון מקביל אשתקד הינם:

  • לטובה - בזק, טכנולוגיה (נייס ונובה), כיל, אלביט, טבע, נדל"ן ורשתות המזון (פרט לאלון).

  • יציבות - סקטור הבנקים.

  • לרעה - סלולר, יצרניות המזון ורוב רשתות האופנה.

  • לו"ז פרסום הדוחות – 70% מהחברות יפרסמו את הדוחות בין ה-15.11 ל-26.11 (ראו לו"ז מטה)
עונת הדוחות הכספיים תתחיל בעוד כשבועיים, עם נובה ודלתא הצפויות לפרסם את תוצאות הרבעון כבר ב 27.10. קצב פרסום הדוחות יתגבר לאט לאט, עד אשר יגיעו לשיאו בשבוע השלישי של נובמבר שבו למעלה מ-40% מכלל החברות במדד ידווחו, ובשבוע הרביעי, שבו ידווחו עוד כ-30%. 

תחזיות ענפיות לקראת הרבעון השלישי

בנקים: צפוי רבעון טוב יחסית, בדומה לרבעונים קודמים, אבל לא מייצג את הרבעון הרביעי

  • הרבעון השלישי צפוי להיות רבעון טוב יחסית לענף הבנקאות, עם תשואה על ההון שצפויה לעמוד על כ-8.5% ועם רווח ענפי של כ-2 מיליארד ₪, וזאת על אף הפגיעה הצפויה ברווחי הענף כתוצאה מהחלטת בית המשפט העליון בנושא גד זאבי. מנגד, הרבעון הרביעי צפוי להיות פחות טוב, בעיקר כתוצאה מההשפעה השלילית של הורדת המע"מ, ומהצפי למדדים שליליים מאוד. בנוסף, גם הצפי לשנת 2016 נותר מאתגר יחסית. 

  • מנועי צמיחה: גידול באשראי, הפרשות נמוכות ורווחי שוק ההון - הבנקים ייהנו ברבעון השלישי בעיקר מהמשך גידול נאה בתיק האשראי (גידול צפוי של כ-1.3% לעומת הרבעון השני השנה), הפרשות נמוכות (כ-20 נ"ב, גבוהות מהרבעון השני, אבל עדיין נמוכות ברמה היסטורית) ומרווחי מסחר נאים. גם רווחי המימוש יהיו נאים ברבעון, אך בעיקר אצל בנק לאומי בעקבות מכירת מניות ח"ל ברבעון השלישי.

  • פגיעה ברווח: החלטת העליון בנושא זאבי תקטין את רווחיות הענף בכ-0.6% - למרות האמור בפסקה הקודמת, רווחי הרבעון יסבלו מהחלטת העליון בנושא גד זאבי, אשר תחייב את הבנקים לשלם כ-270 מ' ₪ ברבעון, ואשר צפויה להקטין את רווחי הענף בכ-6.5%, פגיעה של כ-0.6% במונחי תשואה על ההון. הנפגע העיקרי יהיה כמובן הבנק הבינלאומי הראשון, בגלל החשיפה הגבוהה יחסית (פגיעה של כ-1.3% ממונחי תשואה על ההון), כאשר הענף כולו יפגע בכ-0.6%, במונחי תשואה על ההון. 

  • מבין הבנקים: מזרחי, פועלים ולאומי בראש, בינ"ל בסוף - מבין הבנקים, שלושת הבנקים הגדולים (פועלים, לאומי ומזרחי) צפויים לדווח דוחות טובים יחסית ברבעון, עם תשואה על ההון קרובה לדו-ספרתית, כאשר אצל לאומי רווחי מימוש מניות ח"ל יתרמו כ-2.5% לתשואה על ההון הרבעוני. הבנק הבינלאומי הראשון צפוי לדווח על הרבעון החלש ביותר, בעיקר בגלל פס"ד בנושא זאבי.  

  • צפי לרבעון רביעי חלש: הורדת המס ומדד השלילי צפויים "לגלח" כ-2% מהתשואה - הירידה במס רווח ומס שכר (כתוצאה מהירידה במע"מ) והירידה הצפויה במס חברות צפויים לגרוע כ-250 מ' ₪ מרווחי הענף ברבעון הרביעי (הקטנת נכסי המס) כאשר הצפי למדד שלילי ברבעון האחרון (כ-1%) יגרע כנראה כ-250 מ' ₪ נוספים מרווחי הענף. המדד השלילי צפוי להכות בעיקר בבנק מזרחי, וכנראה יפגע רק מעט ברווחי דיסקונט. 
תקשורת וסלולר: בזק תדווח על עוד רבעון חזק, לפרטנר וסלקום צפוי רבעון חלש

  • מבזק אנחנו מצפים לעוד רבעון חזק, אחד משורה ארוכה של רבעונים חזקים. המונופול דה-פקטו של בזק בשוק הקווי ממשיך כמעט ללא הפרעה למרות השוק הסיטונאי. בזק אמנם מאבדת לקוחות לפרטנר ולסלקום אך ממשיכה לקבל תשלום על לקוחות אלה ובמקביל מתייעלת (וכמובן שגם לוקחת נתח שוק מהוט דרך השוק הסיטונאי). כמו סלקום ופרטנר, גם בזק מקווה להקלות מצד הרגולטור (ביטול ההפרדה המבנית) אך בניגוד לחברות הסלולר, כפי שנסביר בהמשך, הביצועים של בזק ברמה השוטפת נותרים מצוינים. 

  • סלקום ופרטנר כנראה ידווחו על עוד רבעון חלש, עונתית אף מעט חלש לעומת הרבעון השני. התחרות, אשר עדיין חריפה בשוק הזה, צפויה להערכתנו למנוע מהחברות להראות שיפור אמיתי בתוצאותיהן. ההתעוררות לאחרונה במניות נובעות מתקוות לרגולציה מקלה וגם מההכרה שגרוע יותר מזה סביר שכבר לא יקרה. עם זאת, אנחנו עדיין לא רואים שיפור אמיתי מבחינת רמת התחרות וגם לא נראה שיפור ללא קונסולידציה או פשיטת רגל/יציאה של אחד המתחרים. בשורה התחתונה, צפויים דוחות חלשים.

  • אגרוכימיה: כיל צפויה לדווח על שיפור בתוצאות

  • כיל צפויה סוף-סוף לדווח על רבעון כמעט ללא הפרעות מיוחדות. השביתה הסתיימה כבר במהלך הרבעון השני ולמרות שהחברה כנראה תסבול מעט מהצורך להחזיר את כל הקווים התעשייתיים שלה לפעילות שוטפת, הרבעון יהיה קרוב לנורמלי. הבעיה האמיתית היא ששוק האשלג עצמו אינו במצב טוב וחווה מחירים יורדים, בעיקר בשוק הברזילאי. מצד שני, משקיעים ינשמו לרווחה אולי מלראות רבעון רגיל של כיל, בעיקר אם החברה תצליח למכור כמויות אשלג גבוהות במיוחד לאחר הכמות שהצטברה מתחילת השנה. בכל אופן, אנחנו חושבים שהמניה תגיב בעיקר על התפתחויות הקשורות לוועדת שישינסקי ופחות לביצועים ברבעון זה או אחר. 

  • טכנולוגיה – צפי לרבעון טוב, בהתאם לתחזיות של החברות, אך העתיד נותר מאתגר

  • נובה: צפויה לעמוד בתחזיות החברה, אך התוצאות לא בהכרח מייצגות את העתיד. נובה צפויה לעמוד בתחזיותיה מאחר שהמכירות של נובה כיום כבר נובעות מהחלטות שנלקחו מוקדם יותר השנה באשר לבחירה בטכנולוגיות, מוצרים, וספקים. אבל תשומת הלב של המשקיעים תהיה לגבי התחזית של החברה וזאת בשל דאגה לגבי היקף ההשקעות בתעשייה בשנת 2016. חברות רבות בענף מורידות תחזיות, וכנראה שתהיה בשנה הבאה ירידה בהיקף השקעות בזיכרון ואולי גם בפאונדרי. לנובה יש טכנולוגיה מובילה, היא מנוהלת היטב והעתיד ארוך הטווח שלה נראה חיובי, אבל ייתכן שיהיו אתגרי צמיחה בקרוב בשל בעיות כלל-סקטוריאליות.  

  • נייס: בינתיים עומדת בתחזיות אבל לא לעולם חוסן. החברה פועלת בעיקר בארה"ב ובאירופה ומוכרת מוצרים, שברובם, מכוונים בסופו של דבר לקהל צרכנים (אם כי כמובן לקוחות נייס הישירות הן חברות). מכאן, שזרם החדשות השלילי שמגיע מארה"ב בכל הקשור לפעילות צרכנית (ראה וול-מארט למשל) אמור באיזשהו שלב להשתקף בתוצאות של נייס. אמנם הביקוש למוצרי רגולציה (אקטימייז) ימשיך לעזור לחברה, וההתייעלות שהיא עוברת מאז שהגיעה ההנהלה החדשה ייתכן שטרם הסתיימה (אם כי יש להניח שזו תשואה יורדת) ולכן קשה לחזות מתי נראה את השתקפות המאקרו בתוצאות. בסופו של דבר, במידה ונמשיך לראות התדרדרות ברמת המאקרו, קשה להאמין שנייס תמשיך להראות ביצועים טובים.

  • אלביט: צפי לרבעון סביר ומעלה, ממשיכים לראות באלביט השקעה מצוינת

  • אנחנו מצפים לרבעון סביר ומעלה, כלומר צמיחה חד ספרתית משמעותית ורמת רווחיות יציבה. החברה פועלת בשווקים שמראים צמיחה מסוימת – החל מארה"ב עם תקציב ביטחון עולה, דרך אירופה המתייצבת וכלה בשווקים החדשים של אלביט בדרום אמריקה ובעיקר במזרח הרחוק שם יש צמיחה אמיתית. כמובן שהמתח העולמי במזה"ת, באוקראינה וסביב סין, עוזר לאלביט גם מבחינת התוצאות הפיננסיות וגם מבחינת סנטימנט המשקיעים. אמנם החששות לגבי צמיחה גלובלית מעוררים דאגה אבל בסביבה כיום, נראה שהוצאות על ביטחון יהיו האחרונות לסבול ואנו רואים באלביט השקעה מצוינת.

  • רשתות המזון: הדוחות צפויים להיות טובים, על רקע המשבר במגה, כאשר גם לעיתוי החגים תהיה השפעה 

  • דוחות הרשתות (פרט למגה) יושפעו לטובה מהמשבר אליו נקלעה מגה בשל עלייה בנתחי שוק. העובדה שלקוחות רבים מיהרו לממש את תווי הקנייה לרכישה ברשת המדממת במהלך הרבעון השלישי עשויה אמנם למתן מעט את העלייה בנתחי השוק של הרשתות האחרות, אך התמונה הכוללת נותרת זהה. 

  • נתוני נילסן שהתפרסמו לאחרונה מחזקים את דעתנו. על פניו, הנתונים מצביעים על צמצום בשוק מוצרי הצריכה מתחילת השנה של כ-2.0% וכן ירידה של כ-1.5% במהלך חודש ספטמבר לעומת התקופה המקבילה אשתקד. יחד עם זאת, ניתוח מעמיק יותר מצביע על כך שמרבית הירידה מיוחסת לרשת מגה, בעוד שרשתות הדיסקאונט, הכוללות בין היתר את שופרסל דיל ורמי לוי, דווקא רשמו מתחילת השנה עלייה כספית של 2.2%, בניגוד למגמה בכלל השוק. 

  • מבין הרשתות השונות, ברבעון השלישי שופרסל הייתה להערכתנו הנהנית העיקרית ממצבה של מגה. זאת משום שבמרבית המקומות בהם מגה סגרה סניפים, שופרסל הייתה החלופה האפשרית באזור, בעוד רשתות הדיסקאונט האחרות עדיין לא נכנסו לסניפיה של מגה. נציין כי בטווח הארוך יותר אנו צופים היפוך מגמה ועלייה בנתחי השוק של הרשתות הפרטיות על חשבון שופרסל ומגה, בדגש על רמי לוי.

  • עיתוי החגים צפוי גם כן להשפיע על התוצאות של הרשתות. החגים התרחשו ברובם ברבעון השלישי השנה, לעומת פריסה על פני הרבעון השלישי והרביעי אשתקד. החגים צפויים לתמוך בעלייה בשורת המכירות, במקביל לירידה קלה בשיעור הרווחיות בשל ריבוי במבצעים.

  • בשורה התחתונה, להערכתנו הרשתות (פרטי למגה) ידווחו על נתוני צמיחה חיוביים, הן בשורת המכירות והן בנתון המכירות בחנויות הזהות (SSS). רמי לוי וויקטורי עשויות להנות אף מצמיחה גבוהה יותר בעקבות פתיחת סניפים חדשים. שיעורי הרווחיות צפויים גם כן לעלות לכיוון 2%-3%. למרות שהחגים עלולים להעיב על שולי הרווח, אנו צופים שיפור כתוצאה מעלייה בנתחי השוק של הרשתות ע"ח מגה, עלייה קלה ברמת המחירים, התחזקות בפעילות המותג הפרטי (בייחוד בשופרסל) ומהלכי התייעלות. נציין כי עליית שכר המינימום החל מאפריל 2015 עלולה להכביד על רמת ההוצאות ולקזז באופן חלקי את השיפור הצפוי.

  • יצרניות המזון: צפי לדוחות פושרים בשל עיתוי החגים, אובדן נתחי שוק בישראל והתחזקות כוחן של הרשתות 

  • עיתוי החגים ואובדן נתחי שוק לטובת המותג הפרטי ישפיעו לרעה על שיעורי הצמיחה - החגים כאמור, התרחשו ברובם ברבעון השלישי השנה, לעומת פריסה על פני הרבעון השלישי והרביעי אשתקד. עיתוי החגים ישפיע לרעה על היצרניות בשל פספוס ימי הפצה וירידה במכירות. בנוסף, מאמצי הרשתות (בייחוד של שופרסל) להגדיל את פעילות המותג הפרטי, צפויים לתת את אותותיהם ולהביא לפגיעה בצמיחת היצרניות בשל אובדן נתחי שוק. 

  • מנגד, המשך ירידה במחירי הסחורות תמתן את ההשפעה השלילית על שולי הרווח – ירידה כללית במחירי הסחורות המשמשות את החברה, צפויה להשפיע לטובה על הרווחיות ולקזז את ההרעה הנובעת מהשחיקה במכירות. נציין כי הירידה במחירי הסחורות ניכרת גם כאשר מתחשבים בהתחזקות הדולר ביחס לשקל.

     
  • בעוד אסם עשויה להציג יציבות, שטראוס צפויה להציג רבעון חלש על רקע פיחות במטבעות הפעילות ביחס לשקל (בעיקר ריאל) ועליית מחירי הקפה הגולמי בברזיל - יש לזכור כי שטראוס ואסם, על אף שמיוחסות לענף יצרניות המזון, הן חברות שונות מאוד, שכן כ-50% מפעילותה של שטראוס הינה בחו"ל וזאת לעומת כ-15% בלבד אצל אסם. להערכתנו, המצב המאקרו כלכלי הבעייתי בחלק מאזורי הפעילות (ברזיל, מזרח אירופה ורוסיה) והפיחות במטבעות, צפויים להעיב על דוחותיה של שטראוס לרבעון. עליית מחירי הקפה הגולמי בברזיל, צפויה להוסיף לשחיקת הרווחיות, וזאת על אף ירידה כללית במחירי הסחורות שאמורה לכאורה לתמוך כעת ביצרניות המזון.

  • פרוטרום צפויה לדווח תוצאות טובות ביחס לדוחות האחרונים - פרוטרום צפויה לדווח דוחות טובים ביחס לרבעון השני של 2015, שהיה חלש למדי כתוצאה מפיחות במטבעות הפעילות ביחס לדולר וחולשה במגזר חומרי הגלם. גם ביחס לאשתקד אנו צופים צמיחה חיובית חד ספרתית ושיפור קל בשולי הרווח. הפיחות במטבעות הפעילות ביחס לדולר ימשיך להעיב על שורת המכירות. יחד עם זאת, שילוב מוצלח של החברות הרבות שנרכשו מאז אשתקד, שיפור הדרגתי בתוצאות מגזר חומרי הגלם והעובדה שפרוטרום נהנית מגידור טבעי כתוצאה מייצור לוקלי במרבית אזורי הפעילות עשויים לגבור על כך.

  • רשתות האופנה: צפי לדוחות חלשים על רקע האטה, החגים הארוכים, הגידול המתמשך בשטחי המסחר ומגמת ההתרחבות

  • האטה בשוק האופנה ועיתוי החגים יעיבו על הדוחות - רשתות האופנה צפויות לסבול ברבעון השלישי מהאטה שמקורה בעיקר באוגוסט וספטמבר. אמנם לא צפויה פגיעה בשורת ההכנסות, אבל זאת משום שעיקר הצמיחה תנבע מפתיחתן של  חנויות חדשות וגילום רכישות חדשות בתוצאות (דוגמת עדיקה וטופ שופ אצל גולף). לעומת זאת בנתוני המכירות בחנויות הזהות צפויה פגיעה, הנובעת מהאטה בשוק האופנה בישראל, קנבליזציה ועודף שטחי המסחר, שהולך וגדל בשל הקמה מואצת של קניונים ושטחי מסחר, מעבר לצורך. עונתית תקופת הקיץ טובה לרשתות האופנה אך השנה, עונת החגים הארוכה גם כן צפויה להעיב על תוצאות הרבעון השלישי, שכן לקוחות רבים נעדרו בגין חופשות. 

  • מגמת ההתרחבות, ריבוי במבצעים ועודף שטחי מסחר ילחצו על הרווחיות - בשולי הרווח אנו צופים חולשה או לכל היותר סטגנציה וזאת בשל עודף שטחי מסחר, ירידת מחירים ומבצעים אגרסיביים שביצעו הרשתות ברבעון השלישי וכן עליית הדולר שמעיבה בצד ההוצאות. בנוסף נציין כי מגמת ההתרחבות של חלק מהחברות המובילות בענף, וביניהן פוקס וגולף, צפויה גם כן לפגוע באופן זמני ברווחיותן. 

  • מבין החברות, אנו מעריכים כי קסטרו תציג יציבות ואילו תוצאותיהן של פוקס וגולף תהיינה חלשות מאוד, בין היתר על רקע מגמת ההתרחבות. בעוד קסטרו מתרחבת בצורה איטית למדי, פוקס וגולף מצויות כעת בעיצומו של הליך התרחבות אגרסיבי הכולל הטמעה של מותגים שנרכשו בסכומים משמעותיים וכן פתיחת חנויות חדשות. מגמת ההתרחבות צפויה להעיב על הדוחות ברבעון הקרוב בשל גידול בהוצאות. יחד עם זאת, בטווח הארוך מגמת ההתרחבות עשויה להביא לשיפור בפעילות. 

  • חברת דלתא, אשר כ-90% מפעילותה הינה בחו"ל צפויה לדווח על דוחות יציבים. עיקר ההשפעה על המניה תהיה על רקע שינויים אפשריים בתחזית השנתית שמעניקה החברה כאשר להערכתנו לא צפוי לחול שינוי.

  • נדל"ן מניב: צפי לדוחות יציבים-טובים בשל האינפלציה החיובית והצטרפות נכסים חדשים מייזום

  • צפוי רבעון טוב עד סביר, בזכות האינפלציה החיובית - למרות סביבה עסקית מאתגרת והולכת, צפוי רבעון טוב עד סביר לאור סביבת אינפלציה חיובית המשפיעה לטובה על שכר הדירה והצטרפות נכסים חדשים מיזום. 

  • תרומת האינפלציה ברבעון - שכ"ד הדירה הצמוד למדד המחירים צפוי לקבל רוח גבית מעלייה של 1.1% שחלה במהלך הרבעון השני (משפיע באיחור על התוצאות). האינפלציה היא הטייס האוטומטי של חברות הנדל"ן המניב הפועלות בישראל ומדדים גבוהים תורמים לתוצאות טובות יותר. רבעון זה חריג ביחס לרבעונים האחרונים בהם ראינו יציבות בלבד בנכסים זהים בשל העדר מדדים חיוביים, ובהינתן סביבת האינפלציה האפסית עד שלילית הנמשכת, נראה כי גם ברבעון הבא נחזור למגמת צמיחה ממותנת. 

  • הריבית האפסית - כאן כדי להישאר. הריבית האפסית תורמת להמשך הוזלת המימון של החברות בהיבטי מיחזור חוב ומימון נכסים בהקמה. אנו צפויים לראות המשך מגמת שיפור ב-FFO  של החברות כפונקציה של פדיונות שחלו במהלך הרבעון בחוב קיים וגיוסי חוב חדשים. מנגד, הוצאות המימון גם הן צמודות ברובן למדד המחירים, מה שצפוי לקזז חלק מהגידול האמור.

  • האטה כלכלית – בינתיים משפיעה בשוליים. ההאטה הכלכלית המורגשת בישראל בהחלט משפיעה על הקמעונאים, לקוחותיהם של חלק מהחברות המסוקרות. בעוד ההרעה בתוצאות הקמעונאים נרשמת באופן ישיר בתוצאותיהם, הטבות או הנחות שניתנות ע"י בעלי הנכסים ללקוחות מתרחשות בד"כ באיחור (בפתיחה של חוזים) או ע"י סבסוד עלויות נלוות (שאינן נרשמות תחת ה-NOI) כמו הנחות חד פעמיות, דחיית תשלומים, השתתפות בשיפוץ/עלויות הקמה וכד'. בינתיים, חלק מהחברות עושות עבודה טובה בהסתרת ההוצאות הנוספות כתחליף להנחות בשכ"ד, אולם, להערכתנו, ככל שהמצב הכלכלי הנוכחי ימשך, לא יהיה מנוס מפגיעה גם בתוצאות התפעוליות של החברות עצמן כתוצאה מהתאמות בשכ"ד. אגב, בתחום המשרדים באזורי התחרות בסביבת ת"א, המגמה של הנחות (לעיתים מהותיות) מאוד נפוצה, כאשר כיום חלק מהחברות החלו לדבר במונחי שכ"ד ברמת גמר מלא (במקום ברמת מעטפת כפי שהיה נהוג עד כה) בשל העובדה כי הן נדרשות לממן חלק מהותי מהוצאות הגמר של השוכרים וזאת חלף מתן הנחות ופגיעה ב"תעריפון" שכר הדירה שהן גובות בנכסיהן.

  • שערוכים – להערכתנו, לא צפויים שערוכים מהותיים ברבעון השלישי, שכן לרוב אלה מבוצעים במחצית או בתום שנה. כמו כן, לא חלו שינויים מהותיים בשיעורי ההיוון כפי שמשתקף מעסקאות (בודדות) שבוצעו לאחרונה.

  • נדל"ן למגורים: מכירות חזקות שהגיעו לשיאים חדשים במהלך הרבעון השני ישפיעו לטובה

  • מכירת דירות לשיא חדש – הרבעון השני היה חזק במיוחד בתחום המגורים בישראל, כאשר חודש השיא היה יוני בו הואצה משמעותית מכירת הדירות כחלק מהקדמת הרכישות ע"י משקיעים כתגובה לצעדי הממשלה ובראשם, העלאת מס הרכישה ב-3% (ל-8% סה"כ).

  • הכנסות כתלות במסירת דירות בפועל – למרות המכירות החזקות ברבעון השני (וגם בחודשים לאחר מכן), לא ניתן להשליך מכך על תוצאות הרבעון השני בפועל של חברות הנדל"ן למגורים מאחר כללי החשבונאות הקובעים הכרה ברווח רק בעת מסירת הדירה ללקוח והעדר נתונים שכאלה מצד החברות טרום הדוחות.
נדל"ן חו"ל: מגמות מעורבות בשל השפעת המטבעות: 

שערי המטבעות ישפיעו לחיוב על התזרים ושווי הנכסים עבור החברות מוטות הדולר האמריקאי והאירו. מנגד, צפויה השפעה שלילית לחברות עם חשיפה לדולר קנדי. אלו המגמות במטבעות הפעילות העיקריים:

  • דולר – עלה במהלך הרבעון השלישי בכ-4%.

  • אירו – עלה במהלך הרבעון השלישי בכ-4.4%.

  • לירה שטרלינג – עלה במהלך הרבעון השלישי בכ-0.4%.    
        
  • פרנק שוויצרי – ירד במהלך הרבעון השלישי בכ-0.6%.

  • דולר קנדי – ירד במהלך הרבעון השלישי בכ-3.8%.

  • שווקים מתעוררים – המשך תשומת הלב אל המצב הכלכלי המאתגר וההתרחשויות בחלק ממדינות הפעילות של החברות המסוקרות. ובראשם רוסיה וברזיל אצל גזית גלוב.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x