מידרוג >> מגה לא מצליחה להתאושש החברה תקבל הנחה של 9% על שטחי הנדל"ן שהיא משכירה

 

 
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
12/11/2015

בהמשך לפרסום דו"ח מעקב דירוג מיום 7 ביולי 2015 לרבות בחינת דירוג עם השלכות שליליות, מודיעה מידרוג על המשך בחינת הדירוג (Credit Review) עם השלכות שליליות של סדרות אג"ח שבמחזור, אותן הנפיקה חברת רבוע כחול נדל"ן בע"מ (להלן: החברה).

יצוין כי ממועד הדירוג האחרון החלה חברת מגה קמעונאות בהליך של ארגון פעילותה מחדש והסדר נושים. נכון למועד זה החברה נמצאת בהליך אישור (של בית המשפט המחוזי ולאחריו אישור של האסיפה הכללית) להענקת הנחה בשיעור של 9% בדמי השכירות לחברת מגה, על מרבית הנכסים המושכרים למגה. ההנחה האמורה הינה חלף דחיית התשלום בגובה 5% שנקבעה בהחלטת האסיפה הכללית ביום ה-21.7.2015. בהתאם לדיווח החברה סה"כ הקיטון בהכנסותיה צפוי לעמוד על כ-10 מ' ₪ ברמה שנתית ולמשך שנתיים בלבד. בנוסף, החברה מציינת כי הקיטון בהכנסות יכול להוביל להפחתת שווי של כ-13 מ' ₪ (מעבר להפחתות שבוצעו ברבעון האחרון).

עוד נציין כי, ממועד הדירוג האחרון, הורע דירוג בעלת השליטה בחברה – אלון רבוע כחול ישראל בע"מ מדירוג Baa3.il לדירוג B3.il ואופק הדירוג בבחינה עם השלכות לא ודאיות (לאור דחיית תשלום למחזיקי אג"ח). מנגד, בתקופה זו מכרה בעלת השליטה כ-7% מאחזקתה בחברה כך שהיא מחזיקה כיום כ-54% מהון. להערכתנו, הירידה באחזקה מפחיתה את תלותה של בעלת השליטה בחלוקת דיבידנד מהחברה. 

המשך בחינת הדירוג הינה, בין היתר, לאור אתגרים עסקיים רבים העומדים בפני מגה קמעונאות ורמת אי הודאות הנגזרת מכך באשר ליכולתה לעמוד בכלל חוזי השכירות אל מול החברה. להערכתנו בטווח המיידי לחברה יהיו אתגרים לייצוב נכסיה (החלפת שוכרים או מכירה של 11 הסניפים שסוכמו כי מגה תפנה). בחינת הדירוג משקפת את חשיפת החברה לסיכון ירידת דמי השכירות ו/או ביטול חוזים וכנגזרת חשיפת החברה להמשך ירידת ערך בשווי הנכסים. 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x